به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، مهسا مؤذن دکترای تخصصی علوم تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز با بیان اینکه کفیر یک محصول تخمیری از شیر است که دارای طعم خفیف اسیدی بوده و تا حدی گازدار است، اظهار کرد: این نوشیدنی از دانههای کفیر تولید میشود که خود حاوی باکتریها و مخمر است.
او با بیان اینکه نام کفیر به نظر میرسد از کلمۀ ترکی «کیف» به معنای احساس خوب مشتق شده است، ادامه داد: کفیر از رشته کوههای قفقاز، تبت یا مغولستان سرچشمه گرفته، جایی که ۲ هزار سال قبل از میلاد مسیح دانههای آن در میان قبیلههای قفقازی به صورت سنتی از یک نسل به نسل دیگر منتقل میشده است.
دکترای تخصصی علوم تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز اضافه کرد: چندین دهه است که طول عمر زیاد مردمان قفقاز به مصرف بالای محصولات لبنی تخمیر شده به ویژه کفیر نسبت داده میشود.
مهسا مؤذن با بیان اینکه ویژگیهای کفیر نشان میدهد که این نوشیدنی ممکن است همانند یک پروبیوتیک سودمند باشد، افزود: دانههای کفیر پروتئینهای شیر را به پپتیدهای متعدد با خواص سلامتی بخش، تجزیه میکند.
او گفت: همچنین در طی تخمیر، لاکتوز موجود در شیر به لاکتیک اسید تجزیه شده و بنابراین مصرف این نوشیدنی در افرادی که قادر به تحمل لاکتوز نباشند، با تحمل بیشتری نسبت به مصرف شیر همراه است.
دکترای تخصصی علوم تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز ادامه داد: برخی محققان عقیده دارند که در طی فرآیند تخمیر کفیر، ویتامینهایی همچون B ۶، B ۱۲، فولیک اسید و بیوتین در مقادیر بیشتری تولید میشود، در حالی که در طی این فرآیند ممکن است کاهشی در ویتامینهای B ۱ و B ۲ رخ دهد.
مهسا مؤذن تصریح کرد: از طرفی سایر تحقیقات کاهش ویتامین B ۱۲ در کفیر را نشان داده است و این کاهش ممکن است وابسته به میکروفلورای خاصی باشد که در دانههای کفیر موجود است.
او افزود: علاوه بر ویتامینهای گروه B، کفیر حاوی ویتامینهای K، C، A و کاروتن است. از لحاظ مواد معدنی نیز کفیر منبع خوبی از کلسیم، فسفر و منیزیم است. به علاوه عناصری همچون روی، مس، منگنز، آهن، مولیبدنیوم و کبالت در کفیر یافت میشوند.
دکترای تخصصی علوم تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت: طیف وسیعی از اثرات سلامتی بخش به مصرف کفیر نسبت داده میشود که شامل ویژگیهای فیزیولوژیک، پیشگیری کننده و درمان کننده است.
مهسا مؤذن بیان کرد: این اثرات ناشی از تنوع زیاد ترکیبات بیواکتیوی است که در طی تخمیر تولید میشود؛ همچنین به علت میکروبیوتای بسیار گوناگونی است که به صورت مستقل یا هم افزا با هم عمل میکنند.
او ادامه داد: تأثیراتی همچون کاهش فشار خون (با مهار آنزیم مبدل آنژیوتانسین)، کاهش کلسترول خون، کنترل قند خون، فعالیت ضد سرطانی و سرکوب تومور، فعالیت ضد میکروبی، تعدیل سیستم ایمنی (شامل تسکین آلرژی و آسم)، بهبود تحمل لاکتوز، افزایش سرعت ترمیم زخم، اثرات ضد التهابی و اثرات آنتی اکسیدانی به مصرف این نوشیدنی نسبت داده میشود.
انتهای پیام/