به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، آش یخ، یکی از انواع غذاهای محلی استان آذربایجان شرقی است. مردم تبریز این آش محلی را به عنوان پیش غذا و همچنین به عنوان افطار در ماه مبارک رمضان سرو میکنند. بر خلاف طبخ تمام آش ها، که به صورت داغ و در فصول سرد سال آماده و سرو میشود؛ با توجه به اسم خاص این آش، مردم محلی این آش یخ را به صورت سرد و خنک در فصول گرم و با تکههای یخ داخل آش سرو میکنند.
این آش در میان مردمان تبریز بسیار معروف و پرطرفدار است و با مواد اولیه ساده و دردسترس و در زمان بسیار کوتاهی آماده و طبخ میشود. میتوانید با طبخ این غذای ساده، این آش محلی را برای وعده عصرانه و یا حتی شام در منزل طبخ نمایید و از طعم و تفاوت سرو آن به به عنوان آش محلی لذت ببرید.
مواد لازم
برنج: ۱۵۰ گرم
سبزیهای (جعفری، گشنیز، تره، ترخون و برگ چغندر): ۵۰ گرم
سیر: ۳ حبه
یخ: به مقدار لازم
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه: به مقدار لازم
مراحل پخت
برنج را شسته و به مدت ۳ ساعت خیس کنید.
سبزیها را آماده و خرد کنید.
سپس سبزیها را به برنج اضافه و بر روی حرارت ملایم بگذارید.
بعد از جوشیدن برنج، ادویهها و سیر رنده شده را نیز به ظرف اضافه کنید.
بعد از حدود یک ساعت حرارت را خاموش کنید.
سرو این آش، به همراه قطعههای کوچک یخ و سرد است.
منبع: غذالند
انتهای پیام/