به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، فریدون رحمانی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد اظهار داشت: نزدیک به ۱۶۰ روز از شیوع بیماری کووید ۱۹ میگذرد و از ۱۱۰ روز گذشته امکان انجام آزمایشات تشخیص کرونا در استان فراهم گردیده است.
او افزود: در این مدت ۱۸ هزار و ۳۳۰ نمونه گیری از بیماران با علایم مشکوک به بیماری کرونا انجام شده است.
بیشتر بخوانید
رحمانی با اشاره به فوق العاده تخصصی و مولکولی بودن آزمایشات تشخیص کرونا اضافه کرد: پیش از شیوع این بیماری روزانه حدود ۲۰ آزمایش تخصصی مولکولی در آزمایشگاههای استان انجام میشد که این رقم در روزهای شیوع بیماری کووید ۱۹ به ۲۰۰ تا ۳۰۰ مورد در روز رسیده است که این حجم از آزمایشات با گذشته قابل مقایسه نیست.
او ادامه داد: این امر موجب گردیده تا در تأمین برخی مواد و تجهیزات تشخیصی که تولید برخی از آنها از سوی شرکتهای دانش بنیان در استان آغاز شده است در سطح کشور و استان با محدودیت رو به رو شود.
رحمانی گفت: طی سه روزگذشته این کمبودها موجب ایجاد مشکلاتی در نمونه گیری از بیماران مشکوک به علایم بیماری کووید ۱۹ شده بود که این مسئله حل و برای آزمایش تمام بیماران نیازمند به نمونه گیری شرایط فراهم شده است.
او افزود: در شرایط کنونی امکان آزمایش برای تمامی کسانی که تمایل به انجام آزمایش تشخیص کرونا دارند فراهم نیست و آزمایش به تشخیص پزشک و برای افراد در معرض خطر و بیماران با علایم و فاکتورهای خطر از جمله بیماران بستری، بیماران تحت درمان شیمی درمانی و سرطانی، مادران باردار و افراد دارای تنگی نفس شدید و چاق انجام میشود.
رحمانی اضافه کرد: در ابتدای شیوع بیماری کرونا هنگام ترخیص بیماران کرونایی از بیمارستانها تست کووید ۱۹ برای بیمار انجام میشد که بر اساس دستورالعملهای جدید نیازی به تست مجدد برای ترخیص بیمار نیست.
او ادامه داد: حجم مراجعات داوطلبانه و بی مورد برای انجام تست کرونا زیاد شده و امکان پاسخ گویی به درخواست تمامی متقاضیان فراهم نیست، لذا مردم با درخواستی که توسط فرد از پزشک برای تجویز انجام آزمایش شده است، به آزمایشگاههای استان مراجعه نکنند.
انتهای پیام/ف