به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم، طاهره ماهروزاده ،عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه به علم امام باقر(ع) اشاره کرده و گفت: روشنایی و شعاع علم امام محمد باقر (ع) به قدری تابان بود که بعد از ۱۴۰۰ سال نیز نام ایشان و شاگردانش بر سر زبان هاست و علم مانند پلی است که انسان را در گذر زمان به سمت روشنایی میبرد.
او افزود:مالی که در مسیر اطاعت و فرمانبرداری خداوند نباشد انسان را به سمت تاریکی هدایت میکند، به گونهای که در این باره امام علی (ع) نیز فرمودند: علم تو را از وسوسههای شیطانی حفظ میکند حال آن که مال نه تنها حافظ تو نیست بلکه باید حافظ و نگهدارنده آن باشی.
عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه اظهار کرد: یکی از القاب این امام بزرگوار شکافنده علم است، زیرا او گنجینههای نهانی معارف و حقایق احکام را آشکار مینمود در کتابهای لغت ذکر شده که، چون تبحر در علم داشت باقر نامیده شده است.
او افزود: علم ایشان از امتیازهای خاصی برخوردار بود به گونهای که توانستند نهضت علمی برای شیعیان بعد از صدسال ممنوعیت از تدوین حدیث ایجاد کنند و سنت و علم نبوی (ص) را احیا و گسترش دادند.
عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه ادامه داد: امام، دوران ضعف حکومت بنی امیه را به نحو احسن استفاده نمود و علوم بی شماری به شاگردانشان تعلیم دادند و شاگردان خویش را به نقل و تدوین احادیث پیامبر -صلی الله علیه و آله- و امامان علیهم السلام تشویق مینمودند.
او با تاکید بر این که امام محمد باقر (ع) به پایه گذاری نهضت اسلامی و گسترش تشیع پرداختند گفت: ایشان درهای دانش را به سوی مردم گشود و شعاع علم و دانشش برای همگان روشن شد.
ماهروزاده اضافه کرد: مقایسه علم و ثروت را میتوان در کلام این امام بزرگوار دریافت ایشان در حدیثی فرمودند: شخص حریص به دنیا مانند کرم ابریشم است که هر چه بیشتر ابریشم به دور خود میتند، راه بیرون شدنش را دورتر و مشکلتر میکند، تا اینکه از غم و اندوه بمیرد.
عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه با اشاره به اینکه علم هر قدر خرج شود رشد پیدا میکند گفت: ثروت و دارایی با خرج کردن و به دیگران دادن کم میشود و حال آن که علم و دانش با نشر آن افزون میگردد حرص در مال اسباب ذلت انسان میشود و کسب علم سبب معرفت و شناخت پروردگار است و سعادت و نام نیک را به همراه میآورد.
او تصریح کرد: امام توانست با علم آموزی به مردم پایه گذار نهضت علمی شیعه باشد لکن انتشار و توسعه آن در زمان امام صادق علیه اسلام به اوج خود رسید.
انتهای پیام/ش