به گزارش خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، وقتی به بازار سرمایه برای خرید سهام مراجعه می کنید گاهی به سهام هایی بر می خورید که علی رغم اینکه مدت طولانی است زیان ده هستند اما صف های طولانی خرید دارند به همین دلیل ما برای بررسی بیشتر این موضوع به کارشناسان ذی صلاح و مسئولان ذی ربط مراجعه کرده ایم؛
وحید شقاقی عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی و کارشناس مسائل اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار بورس باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص صف های طولانی در بخش سهام های زیان ده اظهار کرد: مجموع این سهام ها علی رغم وجود حجم زیادی از بدهی در ماه گذشته حدود سیصد درصد بازدهی داشته اند در این بخش مسئله حائز اهمیت این است که وظیفه مسئولان نظارتی بورس است که به این موضوع ورود کنند و علت آن را پیگیر شوند.
او افزود: قطع به یقین مجموع این بازدهی هایی که در حال حاضر از شرکت های زیان ده مشاهده می کنیم غیر متعارف است, هم اکنون وظیفه سازمان بورس است که یک نشستی برگزار کند و این مسئله را به طور کامل شفاف سازی کند و علت اینکه چرا تا به امروز این نماد متوقف نشده است را بازگو کند.
کارشناس مسائل اقتصادی بازگو کرد: با توجه به این مسئله که در حال حاضر حجم عظیمی از نقدینگی طی چند ماه گذشته وارد بورس شده است، سازمان بورس نیز مسولیتش در قبال سرمایه های مردم نیز بیشتر از پیش شده است.
شقاقی تصریح کرد: بازدهی مثبت زمانی در بازار سرمایه رخ می دهد که یک شرکت بنیادین و سود آور باشد.
او گفت: بعضی از سهام های زیان ده مانند صنایع خودرویی قرار است بخشی از سهامشان در دارایی سوم عرضه شود اما نکته ای که در اینجا اهمیت دارد این است که اکثر کارشناسان ذی صلاح واهمه دارند که علی رغم قیمت پایین این سهام ها در بورس قیمتشان در عرضه دارایکم افزایش یابد.
بیشتر بخوانید
محسن خدا بخش مدیر نظارت بر بورسهای سازمان بورس و اوراق بهادار در گفت وگو با خبرنگار بورس باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص صفهای طولانی نمادهای زیان ده در بازار بورس گفت: وقتی قیمت یک سهمی در بازار حدود ۲۰ درصد رشد میکند نمادها یک ساعت متوقف میشوند تا کارشناسان تحلیلی روی آن انجام دهند تا مشخص کنند که آیا این افزایش منطقی بوده است یا خیر، اما وقتی در عرض ۱۵ روز کاری حدود ۵۰ درصد رشد میکند بازهم جلو این نماد را میگیرند و دلیل آن را از آن شرکت حاضر در بورس جویا میشوند.
او افزود: بعد از پرسش سوال ها از آن شرکت مربوطه و تجزیه و تحلیل کردن پاسخ آن ها اگر به برداشت درستی دست پیدا نکنیم قطع به یقین در آن موقعیت، تازه می شود به سازمان ایراد وارد کرد که شما به دنبال شفافیت نبوده اید.
مدیر نظارت بر بورسهای سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار کرد: اما وقتی که ما می آییم و شرکت ها را ملزم به پاسخگویی در خصوص اطلاعاتشان می کنیم پس قاعدتا تصمیم گیر نهایی در انجام یک امر خود سرمایه گذار است. پس سازمان بورس و اوراق بهادار در این زمینه نمی تواند ورود پیدا کند به نحوی سازمان بورس نقش داور را در بازار سرمایه دارد.
خدابخش در خصوص علت افزایش قیمت هر سهم از نماد های زیان ده افزود: خود سهام داران با توجه به تقاضایی که ایجاد کرده اند عامل اصلی این قضیه شده اند ولی اینکه آیا این سهام قیمتش دارای این ارزش هست یا خیر در دست سازمان بورس نیست.
در انتهای این مسئله باید اشاره کرد که سهام داران باید در خرید سهام با دقت عمل کنند به علت آنکه گاهی بعضی از این سهام ها ماننده سرابی می مانند که از دور زیبا هستند.
انتهای پیام/
1. عملکردی
2. تورمی
از بابت عملکردی خیلیاش ارزش نداره ولی از بابت تورمی خیلی هم ارزش داره.
شما یه کارخونه رو میخاستی راه بندازی تو سال فرضا 90 بایستی مبلغ 10 میلیارد خرج بایستی میکردی اما اگر الان همون رو بخوای بسازی باید مبلغ 300 میلیارد خرج کنی
نتیجه پس حالا حالا ها بورس مثبته
تو همین دوماه نزدیک 1000 درصد سود دادند!!!
چرا انقد فرافکنی
چندین ساله رشدی نداشتن.باید رشد کنن
شما وقتی اطلاعات نداری،چرا هر حرفی رو به زبان میاری
شما اگه نگرانی برو دا بزن چرا مواد غذایی و خانه و طلا و ارز بالا رفته
که N.A.V هرسهم آن حدود ۳۵۰۰۰ تومان هست
و ابطال N.A.V هرسهم آن حدود ۳۳۰۰۰ تومان هست
ولی یه عده ... دارن هرسهم رو به قیمت ۲۴۰۰۰ هزارتومان میفروشند
یعنی با ۱۱۰۰۰ تا ۹۰۰۰ تومان ضرر در هر سهم
بعد میرن نما های زیانده ... در سقف قیمتی میخرند
همینا گله مندن که چرا و ضع اقتصادی مون خرابه
من میگم وضع مخ ، ملاج ، مغزتان خرابه چون بادست خودتان دارید پولتان رو در جیب ثروتمندان و دلال ها میریزید
فقط میتونم بگم خدا شفاتون بده
را حل:
عرضه شرکت های جدید و سوق دادن نقدینگی به سمت تولید و جذب سرمایه مردم جهت انجام پروژه های مختلف و همچنین نظارت قوی تر بر شرکت های موجود
شرکتها با پول مردم از نیما دلار میگیرن و در بازار آزاد دلال بازی راه میندازن تورم هم روز به روز میره بالا
را حل:
عرضه شرکت های جدید و سوق دادن نقدینگی به سمت تولید و جذب سرمایه مردم جهت انجام پروژه های مختلف و همچنین نظارت قوی تر بر شرکت های موجود
جدیدا فاز بورس طوری شده که هر کی یه سهمی رو میخره یه جوری تعریف میکنه ازش که ادم فکر میکنه دو روزه میتونه سود چند صد درصد بگیره و خدانکنه که یه تحلیلگری از یه سهم خروج کنه،در اون صورت یه جوری بد میگه از اون سهم که ادم فک میکنه دو روز دیک تو سهم باشه یه پولیم باید بده
خلاصه که بورس ایران خلاصه شده تو حقوقی و بازیگردان و امثال ادمایی مثل من که حقیقی هستن هیچ تاثیری ندارن
همینطور دیمی نمیشه گفت بکش بیرون!!!!