به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، هک شدن حساب توییتری صدها شخصیت مشهور، از جمله سیاستمداران و سرمایه داران برجسته آمریکایی، شوک تازهای را به میلیونها مخاطب توییتری آنها وارد کرده است. این واقعه در حالی رخ داده که اکثریت قریب به اتفاق سیاستمداران و سرمایهداران، جهت انتقال پیامها و حتی برخی اخبار فوری از توییتر استفاده میکنند.
به دنبال این ماجرا، بسیاری از مخاطبان قدرت سنجش و ارزیابی صحت پیامهای منتشر شده توییتری از سوی چهرههای مشهور را از دست داده اند، بهخصوص آنکه بسیاری از آنها خود را برای نبرد توییتری در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر در آمریکا آماده کرده بودند.
شاید کمتر کسی تصور میکرد روزی حساب توییتری سیاستمداران و سرمایه داران مشهور دنیا مورد حملهای ساده، اما پررمز و راز قرار گیرد! ماجرا از این قرار بود که بهتازگی، حساب توییتری روسای شرکتهای کلان مانند آمازون، اپل، تسلا، مایکروسافت و همچنین سیاستمداران بلندپایه و هنرمندان و روزنامهنگاران معروف هک شد.
گفته میشود هکرها مقادیر زیادی بیتکوین معادل حداقل ۱۱۶ میلیارد دلار کسب کردهاند. این ماجرا روز پنجشنبه ۲۶ تیرماه (۱۶ جولای) رخ داد. در این خصوص، یک یا چند هکر از طریق حساب توییتری شماری از این افراد پرنفوذ و باسابقه، از مخاطبان رمزارز گرفتند.
در این میان حساب توییتری جو بایدن، نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، باراک اوباما رئیس جمهور پیشین این کشور، جف بزوس بنیانگذار غول اینترنتی آمازون، ایلان ماسک بنیانگذار خودروسازی تسلا، وارن بافت سرمایهگذار و بیل گیتس بنیانگذار مایکروسافت هک شد.
بیشتر بخوانید
پیام توییتری هکرها چه بود؟
هکر یا هکرها با حساب توییتری این افراد به مخاطبان پیام دادند در صورت ارسال بیتکوین به یک حساب مجازی در طول ۳۰ دقیقه، دو برابر آن را دریافت خواهند کرد.
چنانچه شبکه آلمانی دویچه وله گزارش داده است، هکر یا هکرها در پیام خود از جمله نوشته بودند: «امروز به خاطر بیماری کووید-۱۹ احساس بخشندگی میکنم.» توییتر حمله سایبری را یک حادثه امنیتی خواند و وعده داد در کوتاهترین مدت به برطرف کردن آن اقدام کند.
با این حال توضیحات شرکت توییتر، برای مخاطبان و بهخصوص کسانی که حساب آنها هک شده، مورد قبول قرار نگرفته و بحث بر سر چرایی وقوع این حادثه و احتمال تکرار آن در آینده ادامه دارد.
دیمیتری آلپروویچ، بنیانگذار شرکت امنیت سایبری کراود استرایک در این خصوص تاکید کرده است: «به نظر میرسد که این بدترین حمله به یک شبکه اجتماعی تا به امروز است. شمار بالای حسابهایی که هک شدهاند، نشان میدهد که کلاهبرداران نه از طریق یک اپلیکیشن رابط بلکه بهطور مستقیم به توییتر راه یافتهاند.»
حدود یک ساعت پس از وقوع این حادثه، توییتر حسابهای تأییدشده افراد مشهور، رسانهها، دولتها و موسسههای بزرگ را بهطور موقت بست. بستهشدن حساب توییتری این افراد، به معنای شکستی بزرگ برای شبکه توییتر و البته، کاهش اعتبار پیامهای ردوبدلشده در آن محسوب میشود.
جک دورسی، مدیر اجرایی توییتر، نتوانسته است نارضایتی و حیرت خود را از این ماجرا کتمان کند: «روز سختی برای ما در شبکه توییتر بود. همه ما وحشتزده هستیم. ما در پی بررسی اوضاع و چرایی وقوع این حادثه هستیم. هر زمان که به درک کاملی از ماجرا رسیدم، مخاطبان را در جریان آن قرار خواهیم داد.»
حملهای که تکرار شدهاست
اگرچه برخی رسانهها معتقدند هکشدن حساب افراد مشهور در توییتر، برای نخستینبار (بهصورت گسترده) صورتگرفتهاست، اما مستندات موجود نشان میدهد که حدود سه سال قبل نیز حمله گستردهای توسط هکرها به حساب برخی کاربران مشهور صورتگرفتهاست. در ماه مارس ۲۰۱۷ میلادی، حساب توییتری افراد و سازمانهایی مانند وزیر اقتصاد فرانسه، عفو بینالملل، دفتر شبکه بیبیسی در آمریکای شمالی هک شد. در آن زمان، هکرها مدعی شدند که به طرفداری از رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه و در پاسخ به هجمههای کشورهای اروپایی و برخی سازمانهای بینالمللی چنین اقدامی را صورت دادهاند.
سوالاتی که بیپاسخ مانده است
آنچه در جریان حمله هکری اخیر به چالش کشیده شده، اعتبار شبکه توییتر در آینده است. همانگونه که اشاره شد، این شبکه نقش بسزایی در اعلام مواضع سیاستمداران و سرمایهداران در جریان رقابتهای حساس انتخاباتی یا حتی اعلام موضع در قبال تحولات تجاری و اقتصادی دنیا دارد. در این میان، ارسال یک پیام هدفمند از سوی هکرها، میتواند بهتنهایی موج گستردهای از مخاطبان را علیه وی متحد سازد و حتی تکذیب این موضعگیری، تاثیری در کاهش خشم و نارضایتی عمومی از آنها نداشتهباشد. افت سهام توییتر در بازارهای جهانی، نخستین واکنش نسبت به حمله هکرها به این شبکه بودهاست.
منبع: روزنامه جام جم
انتهای پیام/