به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، ۵ طرح شامل مرکز آموزشهای کارآفرینی مهارتهای کسب و کار، نخستین آموزشگاه آزاد الکترونیکی کشور در گیلان، نخستین آموزشگاه آزاد فنی و حرفهای سوارکاری شمال غرب کشور، نخستین مرکز آموزش مهارتی صنایع دریایی استان و کارگاه صنایع غذایی (کافه رستوران مهارت) امروز افتتاح شد.
ارسلان زارع، استاندار گیلان امروز در جلسه شورای مهارت استان که با حضور رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور در سالن غدیر استانداری برگزار شد، گفت: توسعه پایدار برای هرکشور جز از مسیر منابع انسانی به عنوان مهمترین عامل و رکن توسعه، محقق نمیشود.
او افزود: منظور از منابع انسانی موثر، نیروی انسانی آموزش دیده و ماهر است که پس از تربیت، بیشترین بازدهی را دارد.
استاندار گیلان با بیان اینکه در عصر کنونی، آموزش و پرورش ثابت و کم تحرک نمیتواند پاسخگوی تغییر و تحولات روزانه باشد، اظهار داشت: با وجود تعداد فراوان مراکز آموزشی و دانشگاهی و نیروی انسانی تحصیل کرده، اما به دلیل فقدان مهارتهای لازم در فارغ التحصیلان، امکان جذب این افراد در بنگاههای اقتصادی به حداقل رسیده است.
زارع ادامه داد: در همه کشورها بنگاههای اقتصادی ترجیح میدهند از افرادی که مدرک تحصیلی با درجه پایین تر، اما با مهارت کامل استفاده کنند.
او تصریح کرد: مهارتهای حوزه کسب و کار بسیار حائز اهمیت بوده و به همین جهت امروزه اقتصاد دنیا به سمت فناوریهای نوین و اقتصاد دیجیتال در حرکت است و آینده فناوریهای جدید عمدتاً حول IT و ICT میچرخد که باید فعالیتهای کارآفرینی در این راستا برنامهریزی شود.
نماینده عالی دولت در گیلان گفت: با توجه به تغییر ماهیت کسب و کار در آینده بازار، باید ضمن استفاده و بهره برداری از شیوههای سنتی آموزش و حفظ اشتغال موجود، برنامه ریزی لازم را برای مهارت آموزی از طریق روشهای نوین و متناسب با شرایط آینده به نیروی انسانی انجام دهیم که در جلسات گذشته شورای مهارت به عنوان انتظارم در تدوین سند مهارتی استان مطرح شده است.
زارع با تأکید بر اینکه با ترتبیت انسانهای توانمند و توسعه نگر، میتوانیم زمان دستیابی به شغل از طریق مهارت را کاهش دهیم، افزود: سازمان آموزش فنی و حرفهای در وضعیت موجود هم نقش مرجعیت در بین سازمانهای مهارت آموزی منطقه را داراست و استان نیز باید از ظرفیتهای این سازمان بیشتر استفاده کند.
او با اشاره به اینکه تحقق شعار جهش تولید، اشتغال پایدار، زدودن فقر و تولید ثروت جز از طریق توانمندی نیروی انسانی و مهارت آموزی ممکن نمیشود، اظهار داشت: این مسیر مستلزم تغییر نگاه و اتخاذ دیدگاه و رویکرد جدید متناسب با شرایط امروز و در راستای توسعه و آیندهنگری باید ترسیم شود.
استاندار گیلان تصریح کرد: در کنار مهارتهای شغلی و حرفهای لازم است مهارتهای اخلاقی نیز آموزش داده شود تا افرادی که در بازار کار مشغول به کار میشوند در کنار خدمات تخصصی و حرفه ای، احترام، جلب رضایت مشتری و کرامت انسانی و اخلاق را در اولویت کاری خود قرار دهند.
زارع دستگاههای عضو شورای مهارت و افراد مرتبط با این حوزه را موظف به اجرای آیین نامه اجرایی قانون نظام جامع آموزش و تربیت فنی، حرفهای و مهارتی کرد و گفت: با هدف ترویج و تقویت فرهنگ کار، تولید، کارآفرینی و اخلاق حرفهای مبتنی بر ارزشهای انسانی، اخلاقی، ایرانی و اسلامی که مورد تأکید رهبر معظم انقلاب و رئیسجمهوری است؛ باید آموزش و تربیت نیروی انسانی متخصص، ماهر و کارآمد متناسب با نیازهای بازار کار فعلی و آتی و ارتقای توان کارآفرینی مورد توجه باشد.
او افزایش نقش آموزش و تربیت فنی، حرفهای و مهارتی در توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را یک ضرورت دانست و بر ضرورت ایجاد هماهنگی و تعامل بین دستگاههای عضو شورای مهارت تأکید و اعلام کرد: سند توسعه آموزشهای مهارتی استان که در مراحل نهایی ویرایش است و به زودی رونمایی میشود باید به عنوان مسیر اصلی و راهبرد تحقق اهداف این حوزه باشد.
نماینده عالی دولت در گیلان افزود: در این راستا استفاده از ظرفیت آموزشگاههای آزاد بخش خصوصی، اصناف، توافقنامههای در حال اجرا با دستگاهها، بروزرسانی آموزشها و استانداردهای لازم و بهرهگیری از ارکان توسعهای اشتغال همچون گردشگری و صنایع دستی مورد انتظار است.
زارع راهاندازی سامانه شاغلان صنعت ساختمان را یکی از اقدامات موثر شکلگرفته از ابتدای امسال دانست و گفت: توسعه گردشگری و بومگردی به عنوان یکی از ظرفیتهای موثر توسعه اشتغال در سند چشمانداز و آمایش استان تعریف شده که نگاه مثبت رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای مبنی بر اختصاص دپارتمان ملی بومگردی به استان گیلان قابل تقدیر است.
او به وجود موهبتهای الهی و جاذبههای طبیعی و گردشگری در گیلان و حضور میلیونها گردشگر به صورت ماهانه در این استان اشاره کرد و اظهار داشت: با توجه به پیشبینی زیرساختهای موردنیاز و تحقق آنها همچون اتصال راه آهن به رشت و در آینده به منطقه آزاد انزلی، این ظرفیت به مروز افزایش پیدا میکند.
استاندار گیلان با بیان اینکه سند توسعه استان بر مبنای نگاه سبزآبی یعنی طبیعت و دریامحوری تدوین شده است، گفت: این موضوع به تنهایی خود یک ظرفیت محسوب میشود که در سند مهارتی نیز مورد توجه قرارگرفته و در میزبانی مسابقات ملی همچون شهر خلاق خوراک رشت بسیار موثر است.
زارع به حضور تورهای گردشگری در گیلان در سال گذشته برای مشاهده آثار معماری و موزه میراث روستایی استان اشاره و تصریح کرد: هدف گذاری آموزش مهارتی به حدود یک صد هزار نفر از جمعیت استان قابلیت عملیاتی شدن دارد که در جهت توسعه و ترویج فرهنگ کارآفرینی و ارزشهای توسعه پایدار روستایی بسیار موثر است.
در این جلسه با حضور استاندار گیلان و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور ۵ طرح مهارت آموزی و کارآفرینی به صورت همزمان در گیلان افتتاح شد.
همچنین از محمدمهدی رئیس سمیعی، چهره ماندگار معماری استان گیلان با اهدای لوح سپاس تقدیر شد.
انتهای پیام/ع