به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، سردار عزیزالله ملکی، فرمانده انتظامی گیلان گفت: پلیس امنیت اقتصادی از یک ماه آینده در استان راهاندازی میشود و مهمترین حوزههای فعالیت پلیس امنیت اقتصادی گیلان در بخشهای ارزی، قاچاق کالا ، گمرکات و قاچاق چوب است و یکی از رسالتهای اصلی نیروی انتظامی که پس از تشکیل معاونت اجتماعی به صورت ویژه روی آن تمرکز شد جلب مشارکت مردم در بحث تأمین امنیت است.
او از افزایش کشف جرایم رایانه ای در استان خبر داد و افزود: از ابتدای امسال تاکنون ۸۳۰ مورد جرایم رایانه در گیلان کشف شده است این میزان کشفیات نسبت به مدت مشابه پارسال ۱۲۷ درصد افزایش یافته است.
فرمانده انتظامی گیلان فرهنگسازی برای استفاده از کمربند ایمنی و یا شوراهای معتمد پلیس است که عملکرد اثربخشی داشتهاند را از جمله نمونههای موفق مشارکت مردم در بحث تأمین امنیت اعلام کرد و گفت: در حال حاضر و با اقدامات انجام شده تعداد کشتههای جادهای از ۲۸ هزار نفر در سال به ۱۶ هزار نفر کاهش پیدا کرده است.
سردار ملکی تعداد وقوع تصادفات که از ابتدای امسال تا ۲۱ تیرماه در گیلان رخ داده است را نیز مورد اشاره قرار داد و با بیان اینکه این شاخص نسبت به مدت مشابه پارسال ۶۰ درصد و تعداد متوفیان آن هم ۲۰ درصد کاهش پیدا کرده است افزود: در حوزه پیشگیری هم اقدامات خوبی انجام شده و پلیس هوشمند اشراف خوبی بر فضای مجازی دارد.
فرمانده انتظامی گیلان ، امنیت اجتماعی و اخلاقی را یکی دیگر از اولویتهای پلیس تلقی کرد و با اشاره به اینکه در این بخش و به گواه آمارها بیشترین جرائم مربوط به سرقتها است گفت: از ابتدای امسال تا ۲۱ تیرماه در مجموع سرقتها ۱۲ درصد در گیلان کاهش پیدا کرد و تداوم این روند هم با جدیت در دستور کار است.
سردار ملکی موضوع تأمین امنیت مسافران ورودی به گیلان و را از جمله وظایف نیروی انتظامی اعلام کرد و با بیان اینکه حجم عظیمی از مسافران به ویژه در ایام پایانی هفته و تعطیلات به استان وارد میشوند افزود: با برنامهریزی و تلاشهای انجام شده در حال حاضر با کاهش سرقتها در استان گیلان مواجه هستیم.
او با تأکید بر اینکه از ابتدای امسال مجموعاً در وقوع تمامی جرائم در استان گیلان ۱۲ درصد و در آمار غرق شدگان نیز ۲۹ درصد نسبت به مدت مشابه پارسال کاهش داشته است گفت: تعداد آمار نزاع و درگیری در گیلان که منجر به تشکیل پرونده شده با ۵ هزار و ۴۰۶ مورد، سه درصد افزایش پیدا کرده است.
فرمانده انتظامی گیلان همچنین به ارائه خدمات مشاورهای به مراجعان در مراکز و دوایر مشاوره و کلانتریها نیز اشاره و تصریح کرد: در بخش پروندههای ارجاعی به مشاوران هم طبق آمار از ابتدای امسال تا اواسط تیر تعداد پروندههای منجر به مصالحه ۸۰۷ مورد یعنی حدود هفت درصد نسبت به مدت مشابه پارسال افزایش یافته است.
انتهای پیام/م.ع