مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای استان با تکذیب کاهش سهمیه‌ی آب تبریز از زرینه رود، گفت: کاهش سهمیه‌ی آب تبریز از خط زرینه رود صحت ندارد و بنده آن را تکذیب می‌کنم.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران  جوان از تبریز،یوسف غفارزاده زاده   مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای استان روز یکشنبه در جمع خبرنگاران، با بیان این‌که متاسفانه علل قطعی آب کاهش سهمیه‌ی آب تبریز از زرینه رود نیست، گفت: امسال مصرف آبی مردم تبریز ۳۰ درصد افزایش یافته است.

اوبیان کرد:همچنین سال گذشته میزان آب برداشت شده از زرینه رود ۱۸ میلیون و ۹۹۰ هزار متر مکعب بود در حالی که میزان آب برداشت شده امسال ۲۲ میلیون و ۳۹۰ هزار متر مکعب بوده و نسبت به سال گذشته حدود ۱۸ درصد افزایش یافته است.

او با اشاره به حوادث غرق شدگی در سد‌های استان، اظهار کرد: با توجه به گرمی هوا و روی آوردن برخی از افراد برای شنا، از ابتدای سال‌جاری تاکنون شش نفر در سد‌های قیصرق، الخرج و نهند، یک نفر در رود ارس و یک نفر نیز در دریاچه‌ی ارومیه جان خود را به دلیل شنای غیرمجاز از دست داده است.

 مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای استان با تاکید بر این‌که سد، محلی مناسب برای شنا کردن نیست، افزود: سد‌ها به طور مکشی هر شناگر ماهری را به سوی خود جذب کرده و موجب غرق شدگی افراد می‌شود.

غفارزاده زاده با بیان این‌که بالای ۱۴۰ مخزن آبی در استان وجود دارد، گفت: مردم باید از شنا کردن در این مخزن‌ها خودداری کنند.

افتتاح سد خاکی کلقان در آینده‌ای نزدیک

او با بیان این‌که سد خاکی کلقان در شهرستان بستان آباد قرار دارد، گفت: ارتفاع این سد ۶۵ متر است و تاکنون ۱۳۲ میلیارد تومان برای آن هزینه شده است. عملیات اجرایی این سد از سال ۸۴ با هدف مهار سیلاب، تامین آب شرب شهر بستان آباد، هشترود و ۴۰ روستا‌های مسیر و کمک به بهبود آب کشاورزی آغاز شده و در آینده‌ای نزدیک و همزمان با هفته‌ی دولت به بهره برداری خواهد رسید.

او علت اصلی طولانی شدن و تاخیر در پروژه‌هایی مانند افتتاح سد کلقان بستان آباد را عدم تخصیص منابع دانست و گفت: سال ۹۶ علی رغم این‌که سد ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشت و نیمه تمام بود، ولی توانست آب را مهار کرده و از وقوع سیلاب عظیم و فاجعه‌ی بزرگ جلوگیری کند.

او در ادامه با بیان این‌که آب‌های زیرزمینی جزیی از آب‌های استراتژیک و پنهان هر کشور محسوب می‌شود، گفت: طی سال‌های ۹۳ و ۹۴، اجرای طرح تعادل بخشی آب‌های زیر زمینی را آغاز کردیم؛ کسری منابع آب در این دوره حدود یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون متر مکعب بود، اما با توجه به اقدامات انجام شده از جمله انسداد چاه‌های غیرمجاز، کسری منابع آبی را جبران می‌کنیم.

 

انسداد ۹۵۰۰ چاه غیرمجاز آبی استان

غفارزاده افزود: از سال ۹۳ تاکنون ۹۵۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در استان مسدود شده و همچنین ۸۱۰ پمپ چاه عمیق تقلیل یافته است؛ ۱۰۴۹ دستگاه حفاری غیرمجاز نیز شناسایی و توقیف شده است.

او با بیان این‌که اقدامات حفاظتی در استان از سوی ۴۰ اکیپ نظارتی انجام می‌شود، گفت: کسری آب در زمان فعلی، برابر با یک میلیارد و ۱۷۰ میلیون متر مکعب است تا زمانی که این میزان به صفر نرسد کسری خواهیم داشت.

او با اشاره به طول ۲۵ هزار کیلومتری رودخانه‌های استان، اظهار کرد: آذربایجان شرقی جزو سه استان سیل خیز کشور است و طی سال ۹۸، با اعتبارات دولتی، ۳۰ کیلومتر و ۱۱۰ کیلومتر با بسیج ماشین آلات و تجهیزات دستگاه‌های دولتی، رودخانه‌ها مسیرگشایی شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان افزود: تاکنون ۲۵۰۰ کیلومتر نقاط حادثه خیز در استان شناسایی شده است.

او با انتقاد از تخلیه نخاله‌ها در رودخانه‌ها، گفت: ما باید برای مدیریت نخاله‌ها به ویژه در تبریز، محل‌هایی برای حمل نخاله‌ها ایجاد و برای شرکت‌ها مجوز صادر کنیم.

او با اشاره به آخرین وضعیت مخازن سدها، اظهار کرد: امسال ۳۸۶ میلیون مترمکعب آب در داخل ۱۰ سد داخلی استان به جز سد ارس و خداآفرین و سد‌های کوچک جمع‌آوری شده است، در حالی که در مدت زمان مشابه سال گذشته، ۴۳۰ میلیون متر مکعب آب وجود داشت و این آمار نشانگر کاهش ۱۰ درصدی آب سد‌ها است.

۶۵درصد مخازن سد‌ها پر شده است

غفارزاده بیان کرد: ظرفیت مخازن ۱۰ سد استان، ۵۹۰ میلیون مترمکعب بوده و تقریبا ۶۵ درصد مخازن سد‌ها پر از آب است. برخی از سد‌ها مانند ستارخان، نهند و علویان علاوه بر تامین آب کشاورزی و صنعت، آب شرب مردم را نیز تامین می‌کنند.

 

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.