دیسک‌های ستون فقرات نقش بسیار مهمی در قسمت تحتانی کمر دارند، به عنوان کمک فنر بین مهره ها، حمایت از قسمت فوقانی بدن و انجام طیف گسترده‌ای از حرکت در همه جهات انجام می‌شود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ستون مهره یا ستون فقرات از ۳۳ مهره تشکیل شده است که توسط دیسک‌های اسفنجی از یکدیگر جدا می‌شوند. ستون فقرات به ۴ قسمت تقسیم می‌شود:

ستون فقرات قوس گردنی یا سرویکال: ۷ مهره اول که در گردن قرار دارند.

ستون فقرات قفسه سینه: ۱۲ مهره بعدی که در ناحیه قفسه سینه قرار دارند.

ستون فقرات کمری: ۵ مهره بعدی که در قسمت تحتانی کمر واقع شده است.

ستون فقرات ساکروم: پایین‌ترین ۵ مهره، که در زیر کمر قرار دارد، شامل ۴ مهره نیز می‌شود که استخوان عقب را تشکیل می‌دهند.

ستون فقرات کمر از ۵ بخش استخوانی در ناحیه تحتانی کمر تشکیل شده است، جایی که بیماری دیسک کمر رخ می‌دهد.

دانستنیهایی درباره

دیسک متورم: با افزایش سن، دیسک بین مهره‌ای ممکن است مایعات را از دست داده و خشک شود. با این کار، دیسک اسفنجی (که بین قسمت‌های استخوانی ستون فقرات قرار دارد) فشرده می‌شود. این ممکن است به شکستن حلقه بیرونی سخت منجر شود. این به هسته یا داخل حلقه اجازه می‌دهد تا بیرون برود. به این دیسک متورم گفته می‌شود.

پارگی یا فتق دیسک: از آنجا که دیسک همچنان در حال خراب شدن است و یا با استرس مداوم روی ستون فقرات، پولیپوس هسته داخلی ممکن است بخاطر پارگی از ناحیه حلقوی خارج شود. قطعات ماده دیسک سپس می‌توانند روی ریشه‌های عصبی واقع در پشت فضای دیسک فشار وارد کنند. این می‌تواند باعث درد، ضعف، بی حسی یا تغییر در احساس شود.

بیشتر فتق دیسک در ستون فقرات کمر تحتانی، به خصوص بین مهره‌های کمر چهارم و پنجم و بین مهره پنجم کمر و اولین مهره ساکروم رخ می‌دهد.


بیشتر بخوانید

دانستنیهایی درباره

چه عواملی باعث ایجاد دیسک کمر می‌شود؟

بیماری دیسک کمر در اثر تغییر در ساختار دیسک عادی ایجاد می‌شود. بیشتر اوقات، بیماری دیسک در اثر پیری و خرابی طبیعی که در دیسک رخ می‌دهد اتفاق می‌افتد. بعضی اوقات، صدمات شدید می‌تواند باعث فتق دیسک شود. آسیب دیدگی ممکن است باعث بدتر شدن دیسک شود.

خطرات بیماری دیسک کمر چیست؟

اگرچه سن شایع‌ترین خطر است، اما عدم تحرک جسمی می‌تواند باعث ضعف عضلات کمر و شکم شود، که ممکن است به طور مناسب از ستون فقرات پشتیبانی نکند. آسیب دیدگی کمر نیز افزایش می‌یابد وقتی افرادی که به طور طبیعی فعال جسمی نیستند، در فعالیت‌های بسیار شدید شرکت می‌کنند. مشاغلی که به بلند کردن اجسام سنگین و پیچاندن ستون فقرات نیاز دارند نیز می‌توانند باعث صدمات کمر شوند.

دانستنیهایی درباره

علائم بیماری دیسک کمر چیست؟

علائم بیماری دیسک کمر بسته به محل فتق دیسک متفاوت است. این‌ها رایج‌ترین علائم بیماری دیسک کمر است:

• درد کمر متناوب یا مداوم: این ممکن است با حرکت، سرفه، عطسه، یا ایستادن برای مدت طولانی بدتر شود

• اسپاسم عضلات پشت: سیاتیک - دردی که از پشت یا باسن شروع می‌شود و از پایین پا به سمت ماهیچه یا پا حرکت می‌کند.

• ضعف عضلانی در پا‌ها

• تهی بودن در پا یا پا

• رفلکس‌ها در زانو یا مچ پا کاهش می‌یابد

• تغییر در عملکرد مثانه یا روده

علائم بیماری دیسک کمر ممکن است مانند سایر شرایط یا مشکلات پزشکی به نظر برسد.

دانستنیهایی درباره

درمان دیسک کمر:

به طور معمول، درمان محافظه کارانه اولین خط درمانی برای مدیریت بیماری دیسک کمر است. این ممکن است ترکیبی از موارد زیر باشد:

استراحت

آموزش در مورد حالت مناسب بدن (به منظور کاهش احتمال بدتر شدن درد یا آسیب به دیسک)

فیزیوتراپی، که ممکن است شامل برنامه‌های سونوگرافی، ماساژ و ورزش باشد

کنترل وزن

استفاده از پشتی کمر

روش‌های پزشکی برای کنترل درد و آرامش عضلات:

در صورت عدم موفقیت این اقدامات، ممکن است برای برداشتن دیسک فتق نیاز به عمل جراحی داشته باشید. جراحی تحت بیهوشی عمومی انجام می‌شود. جراح شما بر روی ناحیه‌ای که دیسک فتق است، برش را در قسمت تحتانی کمر شما ایجاد می‌کند برای دستیابی به دیسک ممکن است مقداری استخوان از پشت ستون فقرات برداشته شود. جراح شما قسمت فتق دیسک و هر قطعه شل اضافی را از فضای دیسک خارج می‌کند.

بعد از عمل ممکن است در حالی که بهبود می‌یابید برای مدت چند هفته از فعالیت خودداری کنید تا از فتق دیسک دیگر جلوگیری کنید. جراح شما در مورد هر محدودیتی با شما صحبت خواهد کرد.

تاثیر روزه بر دیسک کمر:

اگر بیماری دیگری ندارید مشکلی برای روزه گرفتن نیست، اما توصیه میکنم حتما در وعده افطار و به خصوص سحر از مصرف سبزیجات و میوه‌های تازه غافل نشوید چرا که اب بدن را در طی روز حفظ میکند. مصرف مواد حاوی امگا ۳ مانند ماهی و مغز‌ها (گردو، بادام) نیز به شما توصیه میشود.

منبع: بیتوته

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.