همتی در اینستاگرامش نوشت: این اطمینان را می‌دهم که کسری بودجه دولت، قطعا بهتر از سال‌های قبل مدیریت خواهد شد.

به گزارش خبرنگار بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی در صفحه شخصی اینستاگرامی خود در خصوص ابهامات مطرح شده پیرامون رشد نقدینگی نوشت: «کارشناسان اقتصادی در این روز‌ها چند نکته را برجسته کرده اند که شایسته است توضیح لازم داده شود. این کارشناسان، رشد نقدینگی سال ۹۸ و سه ماهه اول ۹۹ را بسیار زیاد می‌دانند. رشد پایه پولی سال گذشته بیش از متوسط ۵۰ سال اقتصاد بوده است.

اما، علی رغم کسری بودجه قابل توجه دولت، فاصله چندانی با آن متوسط نداشته است و رشد ۸. ۸ درصد آن در سه ماهه اول سال ۹۹ نیز، چندان فاصله معناداری با رشد‌های فصلی سال‌های قبل ندارد. البته رشد نقدینگی همواره یک پدیده ساختاری در اقتصاد ایران بوده است. نکته مهم این است که، حجم نقدینگی موجود و حتی، رشد کنونی آن، نمی‌تواند موجب آن تورم بالایی بشود که پیش بینی می‌کنند، چرا که، بخشی از همین نقدینگی موجود، برای تامین کسری بودجه استفاده خواهد شد.


بیشتر بخوانید


در واقع، فروش دارایی و انتشار اوراق دولت و تأمین مالی کسر بودجه از اوراق، به معنی استفاده از نقدینگی موجود اقتصاد است، بدون آنکه فشاری به پایه پولی وارد شود. البته، لازم است سیاست‌های احتیاطی کلان در بقیه بخش‌های اقتصاد کلان با دقت اعمال شود تا از انباشت ریسک‌های سیستماتیک جلوگیری شده و اقدامات ثبات ساز بانک مرکزی خنثی نشود. تا آنجائی که به مدیریت پولی و ارزی مربوط می‌شود، میتوانم این اطمینان را بدهم که کسری بودجه دولت قطعا، بهتر از سال‌های قبل، مدیریت می‌شود، و مسیر اعمال سیاست پولی نیز، به سمت نرخ سودی پیش می‌رود که در بازار بین بانکی و در دامنه دالان کف و سقف، که از فردا بین ۱۳ و ۲۲ درصد خواهد بود، توسط بانک مرکزی مدیریت می شود. امیدوارم کارشناسان محترم با دقت و با مسئولیت شناسی لازم، با ارائه تحلیل علمی اقتصاد، بانک مرکزی را یاری کرده و از طرح مسائلی، که ممکن است موجب سفته بازی و یا تحریک انتظارات بشود، دوری کنند.»

رشد پایه پولی سال گذشته بیش از متوسط ۵۰ سال بود

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۳۴ ۱۴ تير ۱۳۹۹
وجود تورم بالا در کشور ،نتیجه قیمت بالای دلار در کشور است!مردم روز به روز بدبختر می شوند!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۰ ۱۳ تير ۱۳۹۹
سؤال اساسی در اینجا مطرح میشود چرا اساتید دانشگاههای ما و دانشجویان ما صاحب نظریه علمی در رشته های مختلف بویژه در رشته اقتصاد نیستند و چرا دانشمندان ما برنده جایزه نوبل نمی شوند ؟! پس اینهمه بودجه صرف دانشگاهها و دانشجویان میشود برای چیست در اصل دانشجویان و دانشگاهها باید با ارائه نظریات علمی در جهان مشکلات جامعه و جهان امروز را حل کنند چرا این سؤال پاسخ داده نمیشود ؟ گویا همه هم و غم ما شده کنکور و ورود به دانشگاه از هر راهی ... و اساسا چرا راه دانشگاه برای اندیشه های خلاق بسته است ؟ چرا؟!...
آخرین اخبار