به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان، مهدی صمیمیان مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری سمنان با اشاره به اقدامات انجامشده در راستای مقابله با مخاطرات و حوادث روستایی بهویژه آتشسوزی وامداد نجات در مناطق روستایی، مراتع و منابع طبیعی گفت: روستاها با ۱۱ خودروی آتشنشانی تجهیز شدهاند تا در صورت بروز حادثه بهتر بتوانند وارد عمل شوند.
او بابیان اینکه استقرار آتشنشانی در روستاها در زمینهٔ امدادرسانی فوری به حوادث احتمالی دارای ضرورت است افزود: استانداری با توجه به همین ضرورت سعی دارد تا به بهترین نحو شرایط امدادرسانی روستایی را فراهم کند و در همین راستا فعلاً ۱۳ پایگاه آتشنشانی در روستاهای استان تجهیز شدهاند.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری سمنان ادامه داد: در کنار این موضوع بیش از ۳۰ دهیاری ما در سطح استان تفاهمنامههایی را امضا کردهاند که طبق آن در هنگام رخ دادن آتشسوزی مراتع و منابع طبیعی به کمک اداره منابع طبیعی میآیند.
صمیمیان بابیان اینکه این روستاها در جوار مراتع قرار دارند و میتوانند بهسرعت در راستای کاهش مخاطرات حریق پیشگام شوند بیان داشت: استفاده از ظرفیتهای محلی و بومی یکی از سیاستهای کاهش مخاطرات طبیعی بهخصوص در فصل گرما است که احتمال آتشسوزی طبیعت بیشتر میشود همچنین منابع طبیعی نیز این موضوع را پیگیری میکند.
او بابیان اینکه بیش از ۱۴۰ هزار نفر از جمعیت ۷۰۳ هزارنفری استان سمنان در روستاها زندگی میکنند گفت: استقرار آتشنشانیها ظرفیت خوبی است که هم بتوانیم به این جمعیت روستایی امدادرسانی بهموقع داشته باشیم و هم بتوانیم با آموزش از بروز مخاطرات احتمالی جلوگیری کنیم.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری سمنان گفت: شیوه کار آتشنشانیهای مستقر در روستاهای استان امدادرسانی به تمام مناطق همجوار با یک شعاع مشخص است در نتیجه این نیروهای آتشنشانی و خودروها فقط به همان روستایی که در آن استقرار دارند به تنهایی خدمت رسانی نمیکنند بلکه مناطق اطراف را نیز در پوشش دارند و با منابع طبیعی همکاری میکنند.
صمیمیان بابیان اینکه مشارکت جوامع محلی در حفظ روستاها و مراتع و منابع طبیعی اصل اساسی است گفت: در این راستا خوشبختانه اتفاقات خوبی در سطح استان رقم خورده و مردم نیز همراهی خوبی با طرحهایی مثل بیمه روستایی و غیره داشته اند.
انتهای پیام / ر