اعظمی گفت: ساماندهی خرید‌های تضمینی کشاورزی در برنامه جدی کمیسیون کشاورزی مجلس قرار دارد.

اعظمی عضو کمیسیون کشاورزی مجلسبه گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان ،ذبیح الله اعظمی عضو کمیسیون کشاورزی مجلس و نماینده مردم جیرفت وعنبرآباد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به سفر اخیر وزیر جهاد کشاورزی به کرمان گفت: وقتی پای کشاورزی قراردادی به میان می‌آید یعنی که بخش خصوصی مثل کارخانجات در تولید دخالت و با دراختیار گذاشتن نهاد‌های دامی توسط این کارخانجات تولید به مرحله برداشت برسد.

او افزود: در این روش محصول روی زمین نمی‌ماند به طور مثال اخیرا شرکت‌های واسطه روسی محصولاتی مانند بادمجان، خیارخاردار و دیگر محصولات جالیزی را سفارش می‌دهند و از سوی دیگر نهاده کشاورزی در اختیار کشاورز قرار می‌دهند و در فصل برداشت نیز محصول را مالک می‌شوند.

اعظمی با بیان اینکه متاسفانه قوانین بین المللی روی کشاورزی قراردادی ما موثر است و تغییرات ارزی برای ما مشکل ساز می شود اظهارداشت:خرید تضمینی برعهده دولت است، ولی متاسفانه چند سال اخیر کمتر شاهد حمایت دولت از این مسئله بودیم وخرید‌های تضمینی عملا دردی از کشاورز، دوا نکرد.

اعظمی تصریح کرد:با توجه به اینکه کشت پیاز نوبرانه و کشت زمستانی را تنها در جنوب کرمان داریم و باید حمایت جدی شود، اکنون به ازای تولید هرکیلو پیاز هزار تا هزار و ۱۰۰ تومان هزینه می‌شود، اما وقتی دولت ورود می‌کند نرخ خرید تضمینی را ۴۳۵ تومان تعیین می‌کند که این امر توهین به کشاورز است و این پیاز را کشاورز در زمین شخم بزند و رهایش کند بهتر است.

او تصریح کرد: ما در کمیسیون کشاورزی دنبال این هستیم که بحث خرید‌های تضمینی چه توسط بخش خصوصی و چه بخش دولتی را سرو سامان بدهیم.

نماینده مردم جیرفت وعنبرآباد با اشاره به برخی تصمیمات اخذ شده اخیر در وزارت جهادکشاورزی، گفت: طرح الگوی کشت و اهرم‌ اجرایی کردن آن باید توسط وزارت جهاد دنبال شود، ما از وزیر جهاد خواستیم بحث کشاورزی قرار دادی را جدی‌تر دنبال کند تا کشاورز تکلیفش را بداند.

اعظمی تاکید کرد: راه دوم این است که دست از سرکشاورز بردارند وبگذارند خود کشاورز کار را انجام دهد که مسئول ضرر وزیان وسود کشاورزی اش نیز خود این فرد باشد.

او بیان کرد: در حقیقت در روش دوم، کشاورز ترجیح می‌دهد محصول خود را برای سود بیشتر به مناطقی، چون افغانستان وعراق صادر کند که دولت فعلا این روش را اجبارا محدود کرده چرا که باید جوابگوی نیاز داخل باشد.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس تاکید کرد: سال قبل پیاز از ۳ هزار تومان تا ۱۳ هزار تومان خرید وفروش شد، ولی کسی داد وهوار راه نینداخت و فحش به دلال نداد، چون سود کردند.

او از جدیت کمیسیون کشاورزی مجلس برای سروسامان دادن به کشاورزی قرار دادی خبرداد گفت: این روش ضرر کشاورز را به حداقل می‌رساند.

انتهای پیام/ی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.