به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ مجید یزدانپناه، مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه گفت : برنامههای حوزه سوادآموزی در سه سطح وزارت، سازمان و استان تدوین میشود و فعالیتها با نظم خاصی راهبری و هدایت میگردند.
او گفت : برنامههای این حوزه در سطح وزارت مشمول ده برنامه کلی است که با تعریف شناسنامه تفصیلی: اصل برنامه، هدف عملیاتی مربوط به برنامه، راهکار موجود، زیر نظامها، واحد مسؤول و همکار، سطح اجرا، کد فعالیتها با تاکید بر خلاقیت و نوآوری، استلزامات (حقوقی، اجرایی و نیروی انسانی)، شاخصهای ارزیابی عملکرد و نتایج کلیدی برنامه در تحقق راهکار سند تحول پیگیری میشوند.
یزدانپناه افزود: این موضوع در سطح سازمان در ۱۵ برنامه تخصصی به تفکیک تشریح عناوین برنامه، اهمیت و ضرورت، مستندات لازم، پیش نیازها، اهداف برنامه (کلی، کمی و کیفی)، چگونگی فرآیند و روش اجرا، زمان اجرا، منابع مورد نیاز (انسانی، تجهیزات و مالی) بررسی و مورد نظارت قرار خواهند گرفت.
مدیر کل آموزش و پرورش استان ادامه داد: برنامههای وزارت و سازمان که در حوزه معاونت سوادآموزی استان قابلیت اجرا و تحقق دارند در ۱۰۲ ریز برنامه تعریف شدهاند که ضمن پاسخگویی به کلیه جزئیات و نیازهای اساسی حوزه تعلیم و تربیت بزرگسالان، قابلیت رصد و گزارشگیری دقیق و تحقق برنامهها را لحاظ و تضمین مینمایند
معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش استان گفت: تکریم و حفظ کرامت انسانی خانوادهها و دانشآموزان در فرآیند ثبت نام یک ضرورت است.
ناهیدفضلی رئیس ستاد ثبت نام اداره کل آموزش و پرورش استان گفت: برای سال تحصیلی آینده «دستورالعمل اجرایی ثبت نام دانشآموزان» با اتخاذ تدابیردر فضایی امن و آرام، سیاست کاهش تمرکز و تفویض اختیار و در نظر گرفتن شرایط خاص مواجهه با ویروس کووید ۱۹ (کرونا) به مناطق ابلاغ شد.
او افزود: در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ بر اساس راهکار ۲-۵ سند تحول بنیادین در استان کرمانشاه برنامهریزی و تمهید مقدمات لازم برای پوشش کامل دوره آموزش عمومی و برخورداری از آموزشی با کیفیت مناسب صورت پذیرفته است؛ بنابراین پیش بینی دانشآموز برای دورههای تحصیلی بیش از ۳۳۲۰۰۰ نفر میباشد که از این تعداد بیش از ۳۱۰۰۰ نفر مربوطه به دانشآموزان ورودی پایه اول ابتدایی میباشد.
فضلی افزود: در راستای دستورالعمل ثبت نام کارگروههای استانی و منطقهای و نظارت حوزه ارزیابی عملکرد، تشکیل اقدامات لازم در این خصوص انجام شده و از ادارات آموزش و پرورش تابعه استان خواسته شده ضمن تشکیل کارگروههای منطقهای و شهرستانی و نظارت بر فرآیند ثبت نام مدارس خصوصاً مدارس پرتردد که هر هفته گزارشی از اقدامات به عمل آمده تهیه و به اداره کل آموزش و پرورش استان ارسال شود.
فضلی به رعایت تکریم و حفظ کرامت انسانی و احترام خانوادهها و فرزندان آنان طی فرایند ثبت نام تأکید کرد و افزود: افراد دارای حسن خلق، منعطف، صبور و آگاه به قوانین و مقررات برای ستادهای ثبت نام استان و مناطق انتخاب شوند.
رئیس ستاد ثبت نام استان کرمانشاه در خصوص معرفی مدارس از نظر موقعیت جغرافیایی، جنسیت، دوره تحصیلی و نوع امکانات ادامه داد: این اطلاعرسانی از طریق شبکه آموزشی دانشآموزان (شاد) جهت اطلاع خانوادهها و دانشآموزان صورت میگیرد.
فضلی به ضرورت هماهنگی با ستاد کرونا و اداره کل بهداشت استان و شهرستانها به منظور بهرهمندی از دستورالعملهای بهداشتی با توجه به شیوع ویروس کرونا و ایجاد زمینه لازم در خصوص طراحی و اجرای پروتکلهای بهداشتی به منظور حفظ سلامت دانشآموزان و خانوادههای آنان در هنگام ثبتنام تأکید کرد.
او افزود: در دستورالعمل اجرایی ثبت نام دانشآموزان به شماره ۱۳۵/۲۰۰ مورخ ۱۳۹۹/۰۲/۲۲ در راستای تسهیل در امر ثبتنام، دو بخش مجزای مقررات عمومی ثبتنام در کلیه مدارس دولتی، غیردولتی، استعدادهای درخشان و شاهد گنجانده شده و در هر بخش شرایط و موارد لازم برای ثبتنام شرح داده شده است.
معاون آموزش ابتدایی استان ادامه داد: در فرآیند ثبتنام سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ پوشش کامل تحصیلی از طریق همکاریهای درون و برون سازمانی و به حداکثر رساندن درصد ثبتنام تمام مقاطع بهخصوص در مدارس روستایی و عشایری مورد اهتمام است.
رئیس ستاد ثبتنام گفت: ثبتنام دوره پیشدبستانی همراه با ثبتنام پایه اولیها آغاز و باید در زمان خودش و به موقع انجام گیرد و به روزهای آخر موکول نشود و با توجه به شروع سنجش دانشآموزان ورودی پایه اول دبستان از نیمه دوم تیرماه جهت ایجاد نظم و رعایت پروتکل بهداشتی، اولیای محترم نسبت به ثبتنام کودکان خودا قدامات و پیگیریهای لازم را بهعمل آورند؛ بنابراین تمامی ضوابط و مقررات در دوره متوسطهی اول و دوم نظری مدنظر قرار گیرد و جهت پذیرش دانشآموزان در پایه هفتم برگزاری هرگونه آزمون یا مصاحبه در مدارس ممنوع است.
نورالله حیدری رئیس اداره ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات و رئیس نظارت بر ستاد ثبتنام استان افزود: با توجه به تقاضای خانوادهها برای ثبتنام دانشآموزان در بعضی از مدارس، هر ساله همزمان با فرآیند ثبتنام دانشآموزان با دغدغههایی مواجه هستیم، همواره اشاره کردهایم که نزدیکترین مدرسه به محل سکونت، مناسبترین مدرسه برای ثبتنام دانشآموزان است.
حیدری گفت: نظارت کافی بر فرآیند ثبتنام دانشآموز مورد تاکید و دریافت هرگونه وجه اجباری هنگام ثبتنام ممنوع است و با متخلفین برخورد میشود و مدارس هنگام ثبتنام دانشآموزان برای سال تحصیلی جدید تنها اجازه دریافت پول کتاب بر اساس نرخ مصوب و حق بیمه را دارند. فقط مدارس غیردولتی میتوانند نرخ مصوب تخصیص یافته را دریافت کنند .
انتهای پیام/د