به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد، حسن زارع مسئول تولیدات گیاهی مدیریت جهاد کشاورزی ابرکوه گفت: امسال برداشت محصول هلو و شلیل به دلیل تداوم ۲ دهه پدیده خشکسالی، افت سطح آبهای زیرزمینی، تغییر الگوی کشت و توسعه کاشت محصول کم آبخواه و نیز سرمازدگی ۲۰ درصد نسبت به سال ۱۳۹۸ کاهش دارد.
او با اشاره به اینکه برداشت محصول از اول تیرماه آغاز شد و تا شهریور ماه ادامه دارد، افزود : متوسط عملکرد این ۲ محصول هفت تن و در بعضی باغها تا ۱۰ تن در واحد سطح است که در مجموع از ۴۵ هکتار سطح زیرکشت، حدود ۴۰۰ تن هلو و شلیل برداشت میشود.
زارع ادامه داد: سطح زیرکشت از ۶۵ به ۴۵ هکتار در سال جاری کاهش یافته است.
او زعفرانی، انجیری و بومی پاییزی را از ارقام مرغوب هلو شهرستان ذکر کرد و افزود: زردآلو، هلو و انجیر از میوههای سردرختی این شهرستان است.
مسئول تولیدات گیاهی مدیریت جهاد کشاورزی ابرکوه گفت: سالانه در شرایط عادی از هشت هزار هکتار باغهای ابرکوه ۴۵ هزار تن انواع محصولات باغی تولید و روانه بازار مصرف میشود.
زارع همچنین بر ضرورت ایجاد شهرک تولید و فراوری محصولات کشاورزی تاکید کرد و افزود: این موضوع فرصت مهمی برای سرمایه گذاران در بخش اشتغال و تولید فراهم میکند.
او با بیان اینکه از سرمایه گذاران بخش خصوصی در ایجاد صنایع تبدیلی حمایت میشود، یادآور شد: صنایع تبدیلی نقش تاثیرگذاری در جلوگیری از ضایعات میوه به ویژه زردآلو، گوجه سبز، هلو و شلیل دارد.
زارع با تاکید بر بهره وری از منابع آب بخش کشاورزی شهرستان تصریح کرد: تاکنون حدود پنج هزار هکتار از باغهای ابرکوه به سامانههای آبیاری نوین تجهیز شده است.
ابرکوه یکی از قطبهای مهم کشاورزی استان یزد است و با توجه به توانمندی کشاورزان و اجرای طرحهای آبیاری نوین و کشت محصولات کم آبخواه در تولید زردآلو، گندم، پسته، گیاهان دارویی، فراوردهای دامی و اجرای طرحهای آبیاری نوین مقام نخست تا سوم استان را در اختیار دارد.
اراضی قابل کشاورزی ابرکوه به علت کاهش بارندگی، کم آبی و تداوم خشکسالی از ۲۰ هزار هکتار به ۱۵ هزار هکتار در سالهای اخیر کاهش یافت و ۴۰ درصد اشتغال مردم وابسته به فعالیتهای کشاورزی، دامداری و دامپروری است و هشت هزار و ۵۰۰ خانوار، سالانه بیش از ۲۰۰ هزار تن محصول کشاورزی و دامی تولید میکنند.
انتهای پیام/ی