به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، عربلویی عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان و فروشندگان لوازم خانگی در برنامه گفت و گوی ۱۸:۳۰ شبکه خبر در خصوص طرح شناسه دار کردن لوازم خانگی گفت: اگر این طرح شفافیت داشته باشد و به طور صحیح اجرا شود تاثیر خوبی بر بازار و کاهش میزان قاچاق خواهد داشت.
او ادامه داد: در حال حاضر لوازم خانگی قاچاق به وفور در بازار وجود دارد و متاسفانه در زمینه مبارزه با این پدیده اقدام مهمی صورت نگرفته است.
عربلویی تصریح کرد: برخی تولیدکنندگان اقدام به شناسه دار کردن کالاهای خود کرده اند و ما پیگیر هستیم تا تمامی تولیدکنندگان و فروشندگان این کار را انجام دهند.
عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان و فروشندگان لوازم خانگی بیان کرد: شناسه دار کردن کالاها برای واحدهای تولیدی بزرگ آسان تر است اما در واحدهای کوچک به دلیل اینکه تیم اداری ضعیفی دارند این روند سخت تر انجام می شود.
در ادامه دهقانی نیا سخنگوی مبارزه با قاچاق کالا و ارز تصریح کرد: در حوزه مبارزه با قاچاق لوازم خانگی گلوگاهی به نام خدمات پس از فروش وجود دارد. سامانه شناسه کالا به همراه سامانه گارانتی ذیل سامانه جامع تجارت برای درج شناسه رهگیری، این گلوگاه را مدیریت میکند.
او ادامه داد: ۹۶۰ هزار کد رهگیری تاکنون برای لوازم خانگی صادر شده که حدود ۸۵ درصد کالاهای بازار را شامل می شود و به تدریج افزایش خواهد یافت.
دهقانی نیا بیان کرد: خریداران لوازم خانگی هنگام خرید، حتما کد رهگیری ۱۳ رقمی روی بسته بندی کالا را بررسی کنند و به صورت پیامکی استعلام بگیرند.
او گفت: با اجرای این طرح ابزار تشخیص برای مردم و بازرسان ایجاد شده است و کالایی که شناسه رهگیری ندارد، خدمات پس از فروش به آن تعلق نمیگیرد و کالای قاچاق محسوب میشود.
بیشتر بخوانید:
حمید محلهای معاون دفتر خدمات بازرگانی وزارت صمت درباره تعیین مهلت زمانی برای همه تولیدکنندگان و عرضه کنندگان لوازم خانگی برای درج شناسه بر روی کالا گفت: در این طرح، کل زنجیره تامین قابل رصد میشود و با توجه به کافی بودن میزان تولیدات لوازم خانگی در کشور، امیدواریم این امر به زودی محقق شود.
او افزود: از شنبه گام نهایی را در این طرح برمی داریم و با این اقدام، ابتدای زنجیره تامین مواد اولیه کالا و انتهای آن را که به تولید کالا منجر میشود، به هم متصل کرده ایم.
انتهای پیام/