به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، یلدا راهدار عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی فارس امروز در دیدار با رایزن بازرگانی سفارت بنگلادش در ایران گفت: دو کشور ایران و بنگلادش و استان فارس بازارهای بزرگی دارند، بنابراین فرصتهای اقتصادی و تجاری خوبی برای همکاری تجار و بازرگانان دو کشور وجود دارد.
او بیان کرد: استان فارس در حوزه کشاورزی، گیاهان دارویی، سیمان، صنایع پالایشگاهی و شیمیایی، گردشگری و صنایع دستی حرفهای بسیاری برای گفتن دارد و تجار و بازرگانان ما میتوانند در این بخشها خدمات خوبی را به مردم کشورهای مختلف ارائه کنیم.
راهدار افزود: تولید محتوا و نرم افزار، کسب و کارهای نوین و دانش بنیان یکی دیگر از ظرفیتهای استان فارس است که در این زمینه برقراری مراودات تجاری با کشور بنگلادش را دنبال میکنیم.
در این جلسه عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی فارس نیز گفت: استان فارس در بسیاری از حوزههای مورد نیاز کشور بنگلادش از جمله سنگ، کاشی و سرامیک، کلنکر، سیمان، خدمات فنی و مهندسی، صنایع شیمیایی، کود اوره، سرمایه گذاری و گردشگری و توریست سلامت دارای پتانسیلهای بسیار با کیفیت و خوبی است که تلاش ما بر پایه برنامه ریزی بلند مدت برای تجار و بازرگانان فارس است.
ماهرانی اظهارداشت: برای افزایش مرادوات تجاری فارس با کشور بنگلادش ما در اتاق بازرگانی فارس آماده همکاری در همه سطوح و انعقاد تفاهم نامه با سفارت، اتاق بازرگانی و تجار کشور بنگلادش هستیم.
او اضافه کرد: سفارتخانه بنگلادش در ایران لیست پروژههای و فرصتهای اقتصادی و مناقصات خود را به اتاق بازرگانی فارس معرفی کند تا ما شرکتهای مناسب استان فارس در این زمینه را بتوانیم معرفی کنیم.
ماهرانی ادامه داد: مبادلات مالی در مباحث تجاری بسیار مهم است و نکته مورد تاکید سفارت بنگلادش در موضوع تهاتر مالی بسیار خوب و قابل پذیرش است که میتواند بر تسهیل و افزایش صادرات و واردات بین فارس و بنگلادش بسیار موثر باشد.
محمد صبور حسین رایزن بازرگانی سفارت بنگلادش در ایران هم گفت: صنعت اول بنگلادش پوشاک و منسوجات است به طوری که در سال اخیر مالی ۸۲درصد حجم صادرات افزون بر ۴۱میلیارد دلار صادرات ما از این صنعت بوده است.
او با بیان اینکه کشور بنگلادش از نظر جمعیت کشور بزرگی است و فرصتهای خوبی در حوزه تجارت بین الملل دارد افزود: از دیگر اقلام صادراتی کشور بنگلادش نخهای کنفی قابل استفاده در فرش بافی، کشت سازی، صنعت سرامیک و محصولات چرم است.
صبور حسین اظهارداشت: تجارت دو کشور بنگلادش و ایران در سال مالی اخیر حدود ۱۰۰میلیون دلار بوده است که تراز مالی تجاری ایران مثبت و صادرات از ایران به کشور بنگلادش بیشتر از واردات بوده است.
او با بیان اینکه اگر بخش اقتصادی کشور ایران و بنگلادش قدمهای بیشتر مثبتی را برای گسترش مراودات تجاری دو کشور بردارند حجم صادرات دو طرف را میتوان تا ۱۰برابر افزایش داد اضافه کرد: هم اکنون کالاهایی از جمله قیر، نخهای کنفی، کلینکر و خشکبار از کشور ایران به بنگلادش صادر میشود و بازار آنها نیز مناسب است.
صبور حسین ادامه داد: کشور ایران منابع غنی برای نفت و گاز دارد درحالی که کشور ما از این منابع و ثروت بی بهره است لذا ایران و فارس میتواند بازار خوبی در این زمینه در کشور بنگلادش داشته باشند.
رایزن بازرگانی سفارت بنگلادش در ایران عنوان داشت: کشور بنگلادش میتواند در زمینههای قیر، کلینکر، خشکبار، کشمش، زیره، خدمات نانو و شرکتهای دانش بنیان، کودهای مختلف، خدمات فنی و مهندسی بازار بزرگ و پایداری برای تجار ایرانی و استان فارسی باشد.
او تصریح کرد: توریست سلامت یکی از حوزههای بسیار مورد نیاز کشور بنگلادش است و این درحالی است که سالانه بسیاری از مردم بنگلادش برای اخذ خدمات درمانی به کشورهای هند، تایلند، مالزی و سنگاپور سفر میکنند، اما ایران و به ویژه استان فارس در این زمینه شرایط مطلوبی برای ارائه خدمات به مردم ما دارد و ما برای بهره مندی از این پتانسیل فارس و شیراز استقبال میکنیم.
صبور حسین افزود: یکی دیگر از بخشهای مورد اهمیت ما سرمایه گذاری است که با توجه به تحریمهای اعمال شده بر ایران و ارائه مشوقهای حمایتی خوب از سوی ما، کشور بنگلادش میتواند فرصتهای خوبی در حوزه سرمایه گذاری در اختیار تجار ایرانی قرار دهد و در کل ظرفیت خوبی در این زمینه برای دو کشور وجود دارد.
او بیان کرد: کشور ما در حوزه تجارت مشوقهای خاصی را به تجار ارائه میدهد به طوری که هم اینک مناطق ویژهای برای تجار کشورهای مختلف در بنگلادش فعال است که در صورت تمایل میتوانیم منطقه ویژهای بدون محدودیت خاص برای تجار ایرانی در کشور بنگلادش ایجاد کنیم.
صبور حسین اظهارداشت: فرصتهای زیادی برای همکاری تجاری و اقتصادی دو کشور ایران و استان فارس و بنگلادش وجود دارد گفت:ما در بخش تجاری سفارت بنگلادش آماده هرگونه همکاری برای گسترش مراودات تجاری، افزایش سطح همکاریهای دو کشور و تسهیل تجارت بین الملل دو کشور با بازرگانان ایرانی هستیم.
او اضافه کرد: ارتباط دو جانبه بین اتاقهای بازرگانی کشور بنگلادش و اتاق بازرگانی فارس را با جدیت دنبال میکنیم تا تجار دو طرف بتوانند برنامههای تخصصی و بلند مدتی را در حوزههای مورد نیاز ترسیم کنند.
صبور حسین با اشاره به قرارداد بین دو کشور ایران و بنگلادش در سال۲۰۰۵ ادامه داد: باید فرآیندی عملی تعریف و اجرا شود که تجار دو کشور از مزایای این قرارداد بهرهمند شوند.
او با بیان اینکه سفارت بنگلادش در تلاش است حجم مبادلات تجاری با کشور ایران به ویژه برخی از استانها را افزایش دهد عنوان کرد: از اتاق بازرگانی فارس دعوت میکنیم درحاشیه اجلاس D ۸ که در کشور بنگلادش برگزار میشود، هیات اقتصادی را اعزام کند، زیرا این اجلاس فرصت مغتنمی برای مشخص کردن ضمانت اجرایی مراودات اقتصادی برای دو طرف خواهد بود.
انتهای پیام/