الهام فخاری عضو شورای شهر تهران در گفت و گو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به گسترش به کارگیری کودکان در محیط های کارگاهی و خیابانی گفت: پیوستن ایران به کنوانسیون منع به کارگیری کودکان موجب شد تا بسیاری از کارگاه ها و نهادهای شغلی به طور رسمی از به کارگیری کودکان منع شوند.
عضو شورای شهر تهران تصریح کرد: دستگاه های دولتی و بخش های خصوصی که شفاف و قانونمند کار می کنند، به کارگیری کودکان در آنها رخ نمی دهد و آنجا که شاهد به کارگیری کودکان هستیم در حاشیه شهر و فضاهای تبهکارانه است.
او افزود: باندهای تبهکارانه زیرزمینی در برخی موارد برای جابجایی مواد مخدر از کودکان استفاده می کنند. به این معنا که ضمن زیر پا گذاشتن اصل قانون منع به کارگیری کودکان، از آنها برای اقدامات خلافکارانه و خطرناک که جان کودکان را تهدید می کند استفاده می کنند.
فخاری خاطرنشان کرد: کارگاه هایی که دور از دید همگان هستند و نظارت کمتری نسبت به آنها وجود دارد، معمولا این ریسک را می پذیرند و اقدام به کارگیری کودکان می کنند.
او با تاکید بر اینکه اگر هزینه تخلف بالا رود و این تخلفات برای متخلفین به صرفه نباشد، کمتر شاهد آن خواهیم بود، اظهار کرد: هزینه تخلف فقط جریمه مالی نیست و احکام قانونی که باید در مورد به کارگیری کودکان صادر شود هم باید با جدیت دنبال شود.
عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه پلمپ کارگاه های متخلف می تواند به عنوان یک جریمه اجتماعی موثر واقع شود، گفت: ریشه کار کودک فقر خانواده ها است و کمتر خانواده متوسط را می بینیم که کودک او وادار به کار شود.
او ادامه داد: وقتی توان اقتصادی و شرایط سرپرست خانوار به طور ناگهانی افت پیدا می کند، کودک به عرصه کار وارد می شود.
او با بیان اینکه در 100 سال گذشته کار کودک به معنای کارآموزی و استاد شاگردی بوده، اظهار کرد: در آن دوران کار کودک صرفا برای حرفه آموزی و در یک محیط خانوادگی بوده است و به عنوان بهره کشی تلقی نمی شده است و به تغذیه و بازی کودک هم توجه می شد. اما آنچه امروز شاهدیم کاریست که به ناچار و به دلیل شرایط خانواده در بافت پرخطر و کارگاه های دور از نظارت عمومی شکل می گیرد.
فخاری با بیان اینکه رسیدگی به کار کودک را بهزیستی به عنوان متولی و شهرداری به عنوان همکار دنبال می کنند، گفت: ارتقا کیفیت زندگی سرپرست خانوار تکالیفی دارد که از طریق مراکز پرتو و مدارس خاص دنبال می شود و خانواده های دارای مشکل تحت پوشش قرار می گیرند.
او در پایان اظهار کرد: برای جلوگیری از کار کودک، کمبود قوانین نداریم، ولی برای فرایند جمع آوری بی برنامگی داریم که البته به تازگی سازمان بهزیستی برنامه ای آورده که برای اقشار مختلف کودکان کار متفاوت است.
بیشتر بخوانید:
انتهای پیام/