نکته مشخص در مورد اصلاحات این است که اختلاف در این جریان وارد فاز جدیدی شده است.

به گزارش خبرنگار حوزه احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، آخرین جمعه خرداد بود که انتشار خبری، حزب اصلاح طلب اتحاد ملت را در شوک بزرگی فرو برد؛ ۳۲ نفر از اعضای حزب اتحاد ملت استان همدان در بیانیه‌ای استعفای خود را از عضویت در این حزب اعلام کردند.

در این بیانیه آمده است: حزب اتحاد ملت ایران به عنوان یک حزب پیشرو در جریان اصلاح طلبی اکنون از فقدان استراتژی دقیق و روشن برای تغییر وضع موجود رنج می‌برد و در ارتباط با واحد‌های شهرستانی و استانی خود نیز گرفتار مناسبات قیم مآبانه است.

به عقیده این ۳۲ نفر حزب اتحاد در وهله نخست باید به تشریح و تدوین الگوی سیاست‌ورزی خود بپردازد تا مردم بدانند که حزب با چه اصول و اهدافی سیاست می‌ورزد. اصلاحات مدنظر حزب تنها معطوف به قدرت و اصلاحاتی پارلمانتاریستی است یا به نگاه به سمت جامعه درپی تغییراتی ساختاری و جامعه محور است؟ آن‌ها همچنین در بیانیه خود آورده اند که به باور ما (امضاء کنندگان بیانیه)، حزب نیازمند تدوین استراتژی واضح و شفاف است تا راه تحقق مأموریت اصلی حزب که کوشش برای حرکت در مسیر دموکراسی، حقوق بشر و توسعه همه‌جانبه ایران است، هموار شود.

اتحاد ملت، انشقاق اصلاحات

یک عضو مستعفی این حزب در گفت‌و‌گو با خبرنگار احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره علت این استعفا گفت: سیاست‌های غلطی که از بالا مقامات بالای حزب در تهران به استان‌ها وارد می‌شود، فضا را برای فعالیت آزادانه شعب این حزب در استان‌ها بسته است و احزاب استانی نمی‌توانند به صورت مستقل و با آزادی عمل تصمیمات خود را اجرایی کنند.

این عضو سابق همچنین اشاره کرد: سیاست‌های غلط که از سمت راس حزب ابلاغ و اجرا می‌شود باعث نارضایتی و در نهایت چند دستگی در بین اعضا شده است که این اصلا اتفاق خوبی برای این حزب و طرفداران آن نیست.

آذر منصوری دبیرکل حزب اتحاد ملت درباره این استعفا و اقدامات این حزب بعد از این اتفاق گفت: این استعفا‌ها مباحث داخلی و تشکیلاتی بوده، در مجموعه تشکیلات در حال پیگیری است و گفت‌وگو‌ها در این زمینه ادامه دارد، اما باید به این نکته هم توجه کرد که قاعدتاً هر استعفایی باید مسیر خود را در مجموعه ارکان حزب و بخش‌هایی که موظف به رسیدگی به عضویت و عدم عضویت افراد هستند طی کند و مطرح شدن آن به این شکل در سطح رسانه‌ها، قاعدتاً در چارچوب اساسنامه و مراتبی که در آن تعریف شده، نیست.

اتحاد ملت، انشقاق اصلاحات

او همچنین گفت: کسانی که استعفا دادند همه دوستان و همراهان حزب اتحاد ملت بوده و هستند، گفت‌وگو‌ها با این دوستان در جریان است و ادامه پیدا خواهد کرد و پیوند‌ها با اعضای حزب اتحاد چه آن‌هایی که همچنان همراه هستند و چه آن‌هایی که بنا به دلایلی به تشخیص خود راه خود را از حزب جدا کردند، ادامه خواهد داشت.

حسین نورانی نژاد سخنگوی اتحاد ملت هم نسبت به این استعفا واکنش نشان داد و گفت: شرایط سختی به لحاظ سیاسی حاکم است یعنی نیرو‌هایی که به خصوص در حوزه اصلاح طلبی و تغییر وضع موجود، تلاش می‌کنند به میزانی که تلاش می‌کنند دستاورد ندارند. از این رو ممکن است در این شرایط هم خستگی بر آن‌ها غالب شود و هم گلایه‌هایی از همراهان خود پیدا کنند.

نورانی نژاد افزود: ممکن است چنین تصوری ایجاد شود که حزب در انجام وظایف خود کم کاری کرده است. یقینا با توجه به شرایط حزبی که در کشور داریم و موانع فراوان پیش روی آن و اینکه احزاب ما حرفه‌ای نیستند، اشکالاتی به کار حزبی برمی‌گردد. این موضوع را نفی نمی‌کنیم، اما فکر می‌کنم که راه حل مسائل، کناره‌گیری نیست و در کنار هم ماندن و تلاش بیشتر است.

انشقاق در اردوگاه اصلاحات؛ از استعفاهای تک‌نفره تا استعفاهای دسته‌جمعی

او در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: یقینا مسئله اصلی، اختلاف مواضع سیاسی نیست. به هر حال بخشی از اعضای حزب در شهرستان‌ها گلایه‌هایی دارند. از یک سو واقعیت این است که نه تنها ساختار حزب اتحاد ملت، بلکه ساختار هیچ حزب دیگری آن چنان حرفه‌ای نیست. به هر حال دوستان در شهرستان‌ها انتظاراتی دارند که این انتظارات به حق است و نا به جا نیست و باید برای تحقق آن‌ها تلاش بیشتری کرد. این دوستان هم شرایط و تنگنا‌های همراهان خود را بیشتر لحاظ کنند؛ از سوی دیگر به نظر می‌رسد یک سری ضعف‌ها در مرکز به اضافه مشکل حرفه‌ای نبودن حزب، کمبود وقت و امکانات، تعدد کار‌ها و مسائل که نیرو‌های حزبی را به دنبال خودش می‌کشاند، باعث می‌شود مشکلاتی رخ دهد. البته برخی دوستان دیگر هم هستند که درک شرایط و مدارا و صبوری بیشتری را پیشه کرده‌اند. به بیانی دیگر اکثریت دوستان مشکلات موجود را درک می‌کنند. اما در عین حال بر همدلی و احترام عمیقی که در حزب نسبت به همه تلاشگران عرصه اصلاح طلبی و دموکراسی خواهی وجود دارد، به خصوص دوستان هم‌حزبی تأکید می‌کنم.

زنجیره استعفای محتدین ملت در سراسر کشور

این اولین باری نیست که اعضای حزب اتحاد ملت به علت سیاست‌های غلط استعفا می‌دهند؛ رویا بلوری عضو سابق شورای مرکزی حزب اتحاد ملت هم به تازگی در کم تر از یک ماه از استعفای اعضای این حزب در همدان، در صفحه توئیتر خود استعفای خود را اعلام کرده بود.

اتحاد ملت، انشقاق اصلاحات

سیاوش حاتم از دیگر اعضای شناخته شده حزب است که به تازگی استعفای خود را علنی کرده است؛ او در قسمتی از متن استعفای خود علت این کار خود را تضاد نسبت به برخی رویکردها، عرف‌ها و فرهنگ سازمانی حزب اتحاد بیان کرده بود.

اتحاد ملت، انشقاق اصلاحات

مهدی محمودیان هم، دیگر عضو حزب اتحاد ملت است که در ماه‌های اخیر مسیر خود را از این حزب جدا کرده است.

اتحاد ملت، انشقاق اصلاحات

محمد نعیمی پور از دیگر نفراتی بود که در سال ۹۷ در جریان انتخاب شهردار تهران و پس از درگیری‌هایی که با اعضا پیدا کرده بود، کناره گیری خود از این حزب را اعلام کرده بود.

اتحاد ملت، انشقاق اصلاحات

در حوزه استانی هم در سال‌های اخیر استعفا‌های زیادی را در دفاتر این حزب در شهر‌ها و استان‌های مختلف شاهد بودیم؛ در خرداد ۹۷ بود که اعضای این حزب در شهر‌های تالش و رضوانشهر به علت برخی مشکلات استعفا داده بودند.

سید ضیاالدین رضا توفیقی، رئیس دفتر حزب اتحاد ملت در استان کهگیلویه و بویراحمد از دیگر نفراتی بود که در اسفند ماه سال ۹۷ از سمت خود کناره گیری کرده بود.

اتحاد ملت، انشقاق اصلاحات

شنیده‌ها حاکی از آن که برخی دیگر از اعضای اصلی این حزب هم تصمیم به استعفا دارند که فعلا با پا در میانی اعضای اصلی، برخی از آن‌ها را از استعفا منصرف کردند، اما همچنان برخی دیگر اصرار بر استعفا یا انشعاب از این حزب دارند.

سیاست‌های نادرست، اتخاذ تصمیمات نابهنگام، نداشتن استقلال نسبی همچنین وجود تبعیض بین نیرو‌های مرکزی و استانی در این حزب از موارد مورد اختلاف در شعب استانی بود که باعث استعفای اعضای آن در شهرستان‌ها و تهران شده است.

انشقاق در اردوگاه اصلاحات؛ از استعفاهای تک‌نفره تا استعفاهای دسته‌جمعی

اتحاد ملت، انشقاق اصلاحات

حزب اتحاد ملت یکی از احزاب تندروی اصلاح طلب است که در سال‌های اخیر، اختلافات زیادی با سایر احزاب اصلاح طلب داشته و دارد، به همین خاطر مورد انتقاد شدید این احزاب قرار گرفته است و به نظر می‌رسد تصمیمی برای تغییر رویه خود در سبک و سیاق اصلاح طلبی ندارد.

به نظر می‌رسد با رویه‌ای که اتحاد ملتی‌ها نسبت به سایر اصلاح طلبان در پیش گرفته اند، آینده‌ای جز انشقاق در انتظار اعضای این جناح سیاسی کشور نخواهد بود و این حزب، اختلافات اصلاح طلبان را وارد فاز جدیدی کرده و آن را بیش از پیش نمایانگر کرده است.

اتحاد ملت، انشقاق اصلاحات

سعید حجاریان تئوریسین اصلاح طلب هم چندی پیش درباره اختلاف اصلاح طلبان گفته بود: اصلاح‌طلبی و اصلاح‌طلبان دیگر نمی‌توانند همزمان روی ۲ صندلی بنشینند و هم این باشند و هم آن؛ حالا ممکن است کسی اسم این رویکرد را تندروی بداند، خب بداند!

عدم ارائه لیست از سوی اصلاح طلبان در جریان انتخابات ۹۸، سکوت جریان اصلاحات در قبال اتفاقات بعد از انتخابات، استعفای موسوی لاری و سایر حوادث ریز و درشتی که در این مدت رخ داده است، می‌تواند نقطه عطفی در آغاز تحولات جدید در جناح اصلاحات باشد.

اردوگاه اصلاحات سقوط می‌کند؛  استعفاهای تک‌نفره تا استعفاهای دسته‌جمعی

نکته مشخص در مورد اصلاحات این است که اختلافات در این جریان هر روز وارد فاز جدیدی می شود. اختلافاتی که بخشی از آن به عملکرد شورای عالی سیاستگذاری باز می گردد  که طی چند ماه اخیر گسترده تر هم شده است و برخی اصلاح طلبان از ضرورت بازسازی این جریان از یک سو و طراحی سازوکار راهبری جدید در این جریان سخن می گویند.

زنگ هشدار برای این جریان آنجا به صدا در آمده که براساس تحلیل ها و ادعاهای تئوریسن ها و چهره های شاخص این جریان، بدنه رأی جریان اصلاحات نیز با ریزش قابل توجهی روبرو شده دقیقا مثل همان اتفاقاتی که در جریان آخرین انتخابات مجلس افتاد. حال سوال اینجاست که آیا اصلاح طلبان با این وضعیت و تکه پاره شدن اردوگاهشان انتخابات ۱۴۰۰ ریاست جمهوری را می بینند؟

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۳ ۱۰ تير ۱۳۹۹
تنها راه نجات اصلاح طلبا توبه كردن و عذرخواهي از حمايت از محصورين و محوم كردن اونها و بازگشت به آغوش نظامه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۴ ۰۲ تير ۱۳۹۹
سرنوشت کشور را نرخ دلار تعیین می کند
Iran (Islamic Republic of)
امید
۲۱:۲۵ ۰۲ تير ۱۳۹۹
امیدوارم اگر دکتری یا مهندسی انتخاب بشه مدرکش رو از یکی از دانشگاههای معتبر ایران گرفته باشه ..نه از دانشکدهای گمنام انگلیس و یا امثال آن
Iran (Islamic Republic of)
اوليائى
۲۰:۲۶ ۰۲ تير ۱۳۹۹
تمام اين اظهارات تاييد ميكند كه احمدى نژاد در راه است. اين فقط احمدى نژاد است كه ميتواند مقابل مجلس فعلى در كفه دوم ترازو قرار گيرد و كم نياورد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۲ ۰۲ تير ۱۳۹۹
اول ببینید کسی اصلا رای میده بعد این سوالارو مطرح کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۰ ۰۲ تير ۱۳۹۹
احسنت ب شما
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۲۲:۰۱ ۰۲ تير ۱۳۹۹
موافقم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۰ ۰۲ تير ۱۳۹۹
بعد هشت سال وعده پوچ ولبخند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۴ ۰۲ تير ۱۳۹۹
هدف از این گذاشتن مطلب چیه میخواین کشور تک حزبی بشه
مثل خودرو بی رغیب
چرا تاریخ درس عبرت برامون نمیشه
اگه ریشه ای یک درخت خراب شد نباید درخت و قطع گرد
عزیزان مشکل حزب نیست
مشکل نبود شفافیت مالی و... در این کشور
Iran (Islamic Republic of)
امید
۱۳:۰۸ ۰۲ تير ۱۳۹۹
اصلاح طلب یا اصولگرا هیچ فرقی ندارند .چون اول منافع خود ونزدیکان و هم حزبی ها را اولویت قرار خواهند داد.
امیدوارم این بار کاری نکنند که باز هم شاهد ریزش چشمگیر رای دهندگان باشیم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۰ ۰۲ تير ۱۳۹۹
اصلاحات هم مانند پهلوی به زباله دان تاریخ افکنده خواهنده شد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۳ ۰۳ تير ۱۳۹۹
من اصلاح طلب هستم نه اصول گرا
ولی شما باید دو تا کار انجام بدی
اول اینکه بروی مطالعه را بیشتر کنی
دوم یه سری هم بروی دکتر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۴ ۰۲ تير ۱۳۹۹
صد سال سیاه نباشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۳ ۰۲ تير ۱۳۹۹
بی تدبیری و ناکارآمدی دولت فعلی بدبختمون کرد. به اندازه کافی تو این ۷ سال بدبختی کشیدیم. دیگه فریب نمی خوریم
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۱۲:۵۱ ۰۲ تير ۱۳۹۹
اصلاحات هرگز
حمایت و تَــــــــــــکرار ها ثمره اش شده این که میبینید
هــــــــــــــــرگـــــــــــــــــــــز
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۲:۴۸ ۰۲ تير ۱۳۹۹
نبینند تا ابد. مردم دیگر هیچگاه فریب ظاهرسازی آنها را نخواهندخورد.
-
ناشناس
۱۲:۳۹ ۰۲ تير ۱۳۹۹
خدا نکنه!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۹ ۰۲ تير ۱۳۹۹
تکررررااااارررررر میکنم نمی بینند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۷ ۰۲ تير ۱۳۹۹
شما را به خدا دوباره شروع نکنید بذارین فکر وخیال مرده یه ذره راحت باشه ،بسه دیگه خسته شدیم،مگه این احزاب غیر از مفت خوری چه کار مثبتی برای مردم انجام می دن چه مشکلی از مشکلات مردم حل کردن ،چه باری از روی دوش مردم برداشتن،هر حزبی فقط به فکر منافع خودشه،فقط بودجه مملکت رو به باد فنا میدن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۷ ۰۲ تير ۱۳۹۹
این اصلاح طلبا تو ۲۴ سال گذشته چی رو می خواستن اصلاح کنن؟ چرا نتونستن؟!!! اگه نمی تونن چرا کنار‌نمی ‌کشن تا مردم یه نفس راحت بکشن؟!!
شماها بعد از ۲۴ سال خودتون نیاز به اصلاح دارید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۲ ۰۲ تير ۱۳۹۹
اصلاح طلبا دیگه برای مردم مردن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۶ ۰۲ تير ۱۳۹۹
از طرف ملت صحبت نکن از نظر من دولت خاتمی موفق ترین عملکرد بوده حداقل به لحاظ کارنامه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۴ ۰۲ تير ۱۳۹۹
درست میگه
از طرف ملتی که عقلشون رو به کار بندازن ، دیگه افساد طلبان وجود نداره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۲ ۰۲ تير ۱۳۹۹
آره دیدیم خاتمی با انتخاب روحانی چه بلایی سر مردم آورد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۱ ۰۲ تير ۱۳۹۹
۱۳:۲۶ نظر شما یه نفر اصلا مهم نیست
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۴:۱۲ ۰۲ تير ۱۳۹۹
تمام بدبختی ها و ولنگاری ها از دوره خاتمی شروع شد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۴ ۰۲ تير ۱۳۹۹
توام لازم نیست خاتمی خاتمی کنی دیدیم کارا و عملکردشو اصلاحات مرده..بازم امثال تو دنبال تحریک و فریب مردم هستین که دوباره برن به اصلاحات رای بدن زهی خیال باطل.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۶ ۰۲ تير ۱۳۹۹
آزموده را آزمودن خطاست اینقدر خاتمی خاتمی نکن.حامیان فتنه ۸۸
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۱ ۰۲ تير ۱۳۹۹
نه نمی بینند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۹ ۰۲ تير ۱۳۹۹
می بینند و رای هم میارند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۳ ۰۲ تير ۱۳۹۹
خدایا روزای سیاه اصلاح طلبی بسه. خواهش میکنن تمومش کن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۳ ۰۲ تير ۱۳۹۹
آزموده را آزمون خطاست
Iran (Islamic Republic of)
علی۳۱۳
۱۱:۴۵ ۰۲ تير ۱۳۹۹
اصلاح طلبی خط سازش است،
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۶ ۰۲ تير ۱۳۹۹
سازش بدون دستاورد. خفت طلبی.
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۲:۴۶ ۰۲ تير ۱۳۹۹
خط ذلت است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۵ ۰۲ تير ۱۳۹۹
ان شاالله که نبینند.هر چه میکشیم از این اصلاح طلبان لیبرال غرب زده است.۳۲ سال از عمر ۴۲ ساله انقلاب را دولت دست اینها بوده آخرش هم رسیدم به دلار ۲۰ هزار تومانی و طلای گرم ۸۰۰ هزار تومان.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۰ ۰۲ تير ۱۳۹۹
حاجی چطوری حساب کردی شد 32 سال؟

ببخشید 8 سال خاتمی بوده فقط. روحانی که از اول تا حالا فقط مسئولیت های اصولگرایی داشته ، فرضا اصلاح طلب هم باشه بازم میشه 16 سال با خاتمی

هاشمی که اصلا توی دوران اصلاح طلبی و اصولگریی نبود. بازم همونم حساب کنی میشه 24 سال
جان من شما چطوری آمار در آوردی؟
Iran (Islamic Republic of)
مرجان
۱۴:۳۰ ۰۲ تير ۱۳۹۹
راست میگه دیگه. وزیرای روحانی، زمان خاتمی و میرحسین موسوی وزیر بودن. پس 32 ساله که دولت دستشونه!!!!!!!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۵ ۰۲ تير ۱۳۹۹
من تازه فهمیدم که اصلاح طلبا تو ۸ سال ریاست جمهوری رهبر چقدر ایشون رو اذیت کردن و نداشتن اون کاری رو که دوست داره بکنه و نخست وزیر و وزرا هیچ کدوم انتخاب آقا نبوده و به فرمایش امام دندون رو جیگر گذاشته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۸ ۰۲ تير ۱۳۹۹
تو چقدر بزرگ شدی !!! کی به این فهم رسیدی کوچولو !!!
Russian Federation
ناشناس
۱۱:۱۲ ۰۲ تير ۱۳۹۹
این اصلاح طلبها مردم بیچاره کردند دیگه چی میخوان ببینند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۱ ۰۲ تير ۱۳۹۹
دیگه چی داریم همه روغارت کردن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۳ ۰۲ تير ۱۳۹۹
باید محاکمه شوند بادستگاه دروغ سنج تا خیاناهاشون بهتر عیان شود
آخرین اخبار