بعد از گرانی برنج و تخم مرغ این بار نوبت به لبنیات رسید. قیمت لبنیات در یکی دو هفته اخیر به طور چراغ خاموش در حال افزایش است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند ، این روز‌ها بازار گرانی حسابی گرم شده و این گرانی را در هر کالا و اجناسی می‌توان به خوبی لمس کرد. در گذر از بازار گرانی، افزایش قیمت‌ها دامن لبنیات را هم گرفته است. هرچند ممکن است افزایش قیمت‌ها را نه مصرف کننده و نه تولید کننده بپسندند چرا که به هر میزان که قیمت‌ها افزایش یاید به همان میزان سهم مردم از خرید لبنیات کمتر می‌شود.

در این بازار گرانی و وضعیت آشفته اقتصادی مردم، برخی از تولیدکنندگان بازار گرمی کرده و قیمت‌های لبنیات را بیش از قیمت‌های مصوب ارائه می‌دهند تا شاید در کنار این گرانی سودی بسیار به جیب بزنند و البته نقش دستگاه‌های اجرایی و نظارتی در این بین بیشتر به چشم می‌خورد.

افزایش غیر منتظره قیمت محصولات لبنی به ویژه شیر و ماست، پنیر، بستنی در چند روز گذشته موجب گلایه شدید شهروندان خراسان جنوبی شده است.

 آن طور که یکی از فروشندگان با اشاره به افزایش ۱۰ تا ۱۵ درصدی برخی انواع ماست از ابتدای امسال گفت  شیر استرلیزه نیز با افزایش یک هزار تومانی از هفت به هشت هزار تومان رسیده است.

به گفته او ، بستی هم بسته به نوع آن از ۳۰ تا ۵۰ درصد افزایش قیمت داشته است.


بیشتر بخوانید 


این روز‌ها فروش لبنیات وضعیت متغیری دارد، برخی از مغازه‌داران از فروش ثابت این محصول و تعدادی دیگر افزایش قیمت لبنیات را مانعی برای کسب سود خود می‌دانند.

افزایش قیمت لبنیات موجب شده تا مصرف آن در خانواده‌ها متفاوت شود، البته استفاده از لبنیات در برخی از خانوار‌ها که توانایی مالی بالاتری دارند، ثابت مانده و خانواده‌هایی که توانایی مالی کمتری دارند یا از میزان مصرف خود کم کرده‌اند و یا از محصولاتی با قیمت پایین‌تر، استفاده می‌کنند.

آن دسته از مغازه‌ها و مراکز خریدی که برخی در مناطق مرکز و بالای شهر هستند، پس از افزایش قیمت لبنیات با کاهش خرید مردم مواجه نشده‌اند و همواره به فروش خود ادامه می‌دهند و مغازه‌هایی که در مناطق پایین شهر هستند از کاهش میزان فروش لبنیات خبر می‌دهند.

یکی از مغازه‌داران با گلایه از کاهش فروش لبنیات بعد از گرانی گفت: قبل از افزایش قیمت لبنیات همه شیر‌های پاکتی خریداری می‌شد، اما اکنون فقط عده کمی از مردم برای خرید شیر به مغازه می‌آیند. ماست و دوغ نیز مانند گذشته خریدار ندارد و بیشتر فرآورده‌های لبنی ارزان قیمت فروخته می‌شود.

فروشنده دیگری بیان کرد: فروش لبنیات به جز شیر مانند گذشته است و کاهش خرید شیر به دلیل افزایش گرماست و به افزایش قیمت آن ارتباطی ندارد.

از سوی دیگر برخی از مردم نیز از تغییر مصرف لبنیات بعد از افزایش قیمت آن می‌گویند. برخی از آن‌ها بعد از افزایش قیمت لبنیات، به محصولات و فروشگاه‌های سنتی لبنیات روی آورده و یا تولید برخی از محصولات همچون ماست را برای خانواده‌های خود به صرفه‌تر می‌دانند و بر تغییر کیفیت لبنیات نیز معتقدند.

بعضی دیگر با کاهش خرید محصولات لبنی و استفاده از اقلام ضروری دیگر به این گرانی واکنش نشان داده و در عین حال افرادی که توانایی مالی بیشتری نسبت به دیگران دارند از ثبات خرید خود و استفاده از محصولات لبنی همانند گذشته می‌گویند.

افزایش قیمت محصولات لبنی در بازار متفاوت است، اما افزایش قیمت برخی محصولات بیشتر نمایان است به عنوان مثال قیمت خامه و یا بستنی بیشتر افزایش یافته است.

یکی از فروشندگان لبنیات با بیان اینکه محصولات لبنی محلی افزایش قیمتی در روز‌های اخیر نداشته اظهار داشت: در تماس با یکی از شرکت‌های معروف برای دریافت پنیر کارخانه‌ای گفته شد این محصول از روز گذشته ۲۰ درصد افزایش قیمت دارد.

فروشنده محصولات لبنی از افزایش چراغ خاموش برخی محصولات لبنی در چند هفته اخیر خبر داد و گفت: قیمت یک نوع شیر کاکائو از هشت هزار و ۵۰۰ تومان در هفته گذشته به ۱۲ هزار تومان افزایش یافته است.

او ادامه داد: دوغ پاکتی و بطری هم به ترتیب از سه هزار، شش هزار و ۷۰۰ تومان به سه هزار و ۳۰۰ و هفت هزار و ۵۰۰ تومان رسیده است.

این فروشنده بیان کرد: قیمت یک نوع پنیر هم از ۶ هزار و ۵۰۰ در هفته گذشته به هشت هزار تومان افزایش یافته است.

یکی از توزیع کنندگان عمده لبنیات در بیرجند با اشاره به رشد ۱۰ تا ۱۵ درصدی لبنیات در یکی دو هفته اخیر خبر داد و گفت: افزایش هزینه مواد اولیه مانند شیرخشک، افزایش دستمزد، هزینه بیمه از علل گرانی لبنیات است و برخی شرکت‌ها به تدریج این افزایش قیمت را از چند روز گذشته در بعضی محصولات اعمال کرده به طور مثال یک برند ماست با وزن یک کیلو و ۴۰۰ گرم که به قیمت ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان به دست مصرف کننده می‌رسید روز گذشته با افزایش سه هزار تومانی به ۱۷ هزار و ۲۰۰ تومان رسیده است.

او صاحبان فروشگاه‌های جزئی را در این باره مقصر نمی‌داند و با تاکید بر اینکه باید قیمت گذاری در بالا و توسط مسئولان مربوطه شامل اداره بازرسی و حمایت از حقوق مصرف کننده با مالکان کارخانه‌ها اصلاح شود افزود: یک نوع ماست هم که با ۴ هزار و ۵۰۰ به دست مشتری می‌رسید از روز گذشته با افزایش دو هزار تومانی به ۶ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده است.

رئیس اتحادیه مربوطه نیز پاسخ خبرنگار در این باره را به مسئول عمده فروش لبنیات در بیرجند واگذار کرد.

مسئول فروش عمده لبنیات در بیرجند نیز  از افزایش ۱۰ تا ۱۵ درصدی لبنیات از ۲۵ خرداد در استان خبر داد و گفت: یکی از دلایل عمده گرانی لبنیات گرانی مواد اولیه، و ارز دولتی است تا کنون ارز دولتی با ۴ هزار و ۲۰۰ تومان به واحد تولیدی می‌رسید، اما این ارز به ۹ هزار تومان رسیده است.

حاجی آبادی با بیان اینکه ما هم از افزایش قیمت لبنیات راضی نیستیم چرا که این افزایش‌ها سبب افزایش سرمایه برای ما نمی‌شود و با هر افزایش قیمتی ما هم نیاز داریم برای تامین آن هزینه بیشتری پراخت کنیم و این در حالی است که بعد از کرونا تاکنون همه چیز در بازار افزایش قیمت دارد ، افزایش هزینه بیمه، دستمزرد کارگان و حمل بار و همه چیز دست به دست هم داده و این گرانی را رقم زدند، اما این درحالی است که مردم عوامل گرانی را نمی‌بینند و تنها گرانی را می‌بینند.

به گفته او افزایش هزینه مواد اولیه مانند شیرخشک، افزایش دستمزد کارگران و هزینه بیمه از دیگر دلایل گرانی لبنیات است که پیش‌بینی می‌شود قیمت لبنیات بیشتر از این افزایش یابد.

منبع تسنیم

انتهای پیام / ط ا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۲ ۰۱ تير ۱۳۹۹
تمام مشکلات کشوراز پول بی پشتوانه
آخرین اخبار