به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در تهیه کاسترول بادمجان از بادمجان، گوشت چرخ کرده، فلفل دلمه ای، خمیر آماده و سیر و فلفل دلمهای استفاده میشود. در دستور پخت اصلی این غذا از گوشت استفاده نمیشود.
تهیه مواد اولیه، پخت و دیزاین این خوراک معمولا ۱ ساعت و ربع زمان میبرد. کاسترول بادمجان را میتوانید به عنوان غذای اصلی سرو کنید. ماده اصلی این غذا بادمجان است. بادمجان منبع غنی ویتامینهای B، ویتامین A و C و مواد معدنی مختلف از جمله کلسیم، فسفر، مس، گوگرد، منیزیم، پتاسیم و آهن است. بادمجان دارای آنتی اکسیدان است. فیبر موجود در بادمجان در پیشگیری از ابتلا به سرطان روده بزرگ بسیار موثر است. این فیبر همچنین در افزایش احساس سیری افراد تاثیر بسیاری دارد و به اندازه خوردن و تناسب اندام کمک بسیاری میکند. بادمجان دارای مقدار زیادی آب است که نشاط پوست شما را حفظ میکند. بادمجان به رفع یبوست کمک بسیاری میکند. بادمجانهای کوچکتر نسبت به بادمجانهای بزرگ شیرینتر و خوشمزهتر هستند.
نکاتی که باید پیش از سرخ کردن بادمجان بدانید:
۱- برای تشخیص شیرینی یا تلخی بادمجان یک تکه کوچک از شکم آن را در بیاورید و تست کنید. اگر تلخ بود آن را دور بیندازید.
۲- بادمجانها را برش بدهید، روی آنها را کاملا نمک بزنید و توی یک آبکش بچینید. پس از نیم تا ۱ ساعت آب زرد رنگی از بادمجانها شروع به خارج شدن میکند. سپس آنها را به مدت ۳۰ دقیقه در ظرف پر از آب سرد قرار دهید. این کار باعث جذب کمتر روغن در هنگام سرخ کردن میشود.
۳- برای جذب کمتر روغن توسط بادمجان میتوانید از مخلوط سفیده تخم مرغ و کمی شیر روی بادمجانها استفاده کنید.
مواد لازم
پیاز متوسط: ۱ عدد
سیر: ۳ حبه
بادمجان سرخ کرده: ۱ کیلو
فلفل دلمه ای: ۱ عدد
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
گوشت چرخ کرده: ۲۰۰ گرم
پنیر پیتزا: ۲۰۰ گرم
آرد: ۲/۵ پیمانه
خمیر مایه: ۱ قاشق غذاخوری
آب یا شیر ولرم: ۱ لیوان
زرده تخم مرغ: ۱ عدد
نمک: به میزان لازم
فلفل: به میزان لازم
زردچوبه: به میزان لازم
روغن مایع: ۳ قاشق غذاخوری
مراحل پخت
بادمجانها را پوست بگیرید. به صورت حلقههای ۲ تا ۳ سانتی متری خرد کنید و نمک بزنید.
در یک کاسه شیر یا آب را با نمک و روغن مخلوط کنید.
کم کم آرد و بکینگ پودر را به آن اضافه کنید تا خمیر درست شود.
روی خمیر را با درپوش یا پلاستیک بپوشانید و به مدت ۱ ساعت به آن استراحت دهید.
بادمجانها را سرخ کنید.
در یک تابه پیاز داغ درست کنید.
گوشت را به آن اضافه کرده و با نمک، فلفل و زردچوبه تفت دهید. رب را به آن بیفزایید و کمی تفت دهید.
گوشت را از روی حرارت بردارید.
فلفل دلمهای را حبه قندی خرد کنید.
پنیر را رندهی درشت کنید.
سیر رنده شده را با گوشت مخلوط کنید.
خمیر را بردارید و آن را به دو قسمت نامساوی تقسیم کنید.
روی سطح میز را آرد بپاشید. گلولهی کوچکتر خمیر را به صورت بیضی به اندازهی ظرف مورد نظر باز کنید. خمیر را به ظرف منتقل کنید.
روی سطح خمیر را با ۳ سانت فاصله از لبهی ظرف کمی پنیر بپاشید.
بادمجانهای سرخ شده را کنار هم روی سطح خمیر قرار دهید.
کمی دیگر پنیر بپاشید.
گوشت چرخ کرده را روی بادمجان پهن کنید.
دوباره پنیر بپاشید.
بعد فلفل دلمهای را روی سطح گوشت پخش کنید.
در سطح کار نیز پنیر بپاشید.
خمیر بزرگتر را روی سطح آردی به شکل بیضی و قدری بزرگتر از خمیر اول باز کنید.
خمیر را دور وردنه بپیچید و روی مواد قرار دهید.
با کمک آب لبههای دو قسمت خمیر را به هم بچسبانید.
روی سطح خمیر را به زرده تخم مرغ آغشته کنید.
اضافهی خمیر دور غذا را با خمیر بُر ببرید. دور خمیر را مدل بدهید.
با اضافههای خمیر ساقه و برگ و گل درست کنید و روی سطح خمیر قرار دهید.
کنار ساقهها را در سه نقطه کمی شکاف سطحی بدهید تا خمیر در زمان پخت ترک نخورد.
روی گلبرگ و ساقهها را هم به کمک قلم موی مخصوص با زرده آغشته کنید.
غذا را به مدت ۴۵ تا ۵۰ دقیقه در فر با حرارت ۳۵۰ درجهی فارنهایت قرار دهید تا بپزد و خمیر به رنگ طلایی در آید.
منبع: غذالند
انتهای پیام/