مشکلات چشمی مزمن عموما با نارسایی خونی کبد در ارتباطند. به عنوان مثال در طب چینی بسیار رایج است که برای حصول سلامت چشم، کبد را سم‌زدایی و تقویت می‌کنند.

برای سلامت چشم چه باید کرد؟به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، بر اساس طب سنتی چینی که قدمتی بیش از دو هزار سال دارد، تمامی بیماری‌ها از جمله بیماری چشم، ارتباط نزدیکی با سلامت کلیه و سایر اندام‌های داخلی دارد. با در نظر گرفتن این امر، عدم تعادل هریک از اندام‌های داخلی ممکن است منجر به بروز بیماری‌های چشمی شود.

در طب چینی اندام‌های زیر ارتباط مستقیمی با چشم‌ها دارند‌:

مردمک و لنز چشم‌ها با کلیه
صلبیه با ریه‌ها
شریان‌ها و رگ‌ها با قلب
پلک بالایی با طحال
پلک پایینی با معده
قرنیه و مردمک با کبد
طحال و معده با گردش خون در چشم‌ها

شناسایی نا‌دیده‌ها

باور بر این است که مشکلات چشمی در اثر نارسایی خون در کبد، زخم کبد، کم خونی و انباشتگی سموم در کبد ایجاد می‌شود که همگی مانع جریان یافتن خون از میان کبد می‌شوند. باور بر این است که خون کبد‌ها چشم‌ها را مرطوب وتغذیه می‌کند.

طب چینی می‌گوید که این شرایط وقتی پیش می‌آیند که گرمایی داخل کبد به وجود بیاید؛ گرمای کبد با سوزش و التهاب در ارتباط است.

همانطور که دکتر مارک گروسمن، متخصص طب سوزنی دانشکده افسری ایالات متحده به شیوایی بیان کردند‌: بدن به صورت مجموعه‌ای از اندام‌های مجزا کار نمی‌کند، بلکه به صورت سیستمی پویا، مختلط و زنده عمل می‌کند. هر سلول بدن گیرنده‌هایی برای فرستنده‌های عصبی دارد، از این رو در واقع هر سلولی، یک سلول عصبی می‌باشد. در حقیقت آگاهی زیستی هر سلول اساس بیناییست.

سلامت کلیه و چشم غیرقابل تفکیک اند، هرچند تمام اندام‌ها با سلامت چشم در ارتباطند؛ کلیه به شکل موثر‌تری با عملکرد صحیح چشم در ارتباط است.

مشکلات چشمی مزمن عموما با نارسایی خونی کبد در ارتباطند. به عنوان مثال در طب چینی بسیار رایج است که برای حصول سلامت چشم، کبد را سم‌زدایی و تقویت می‌کنند.

سلامت چشم و دیابت

دیابت بیماری خطرناکیست و بیش از هر عضوی، چشم را تحت تاثیر قرار می‌دهد. این بیماری می‌تواند منجر به رتینوپاتی ناشی از دیابت، آب مروارید، آب سیاه و پیر‌چشمی شود.

باید به این نکته مهم توجه کرد که بیش از ۹۰‌% فقدان بینایی و کوری‌های شدید ناشی از رتینوپاتی مرتبط با دیابت است و این مشکلات تنها با کنترل قند خون و استفاده از مکمل‌های مناسب برای تعدیل قند خون و بینایی، قابل پیشگیریست.

البته لازم است تغیراتی در رژیم غذایی صورت بگیرد تا از مصرف شکر، کربو‌هیدرات‌های ساده و مکمل‌های غذایی شیمیایی اجتناب شود. بله، سلامت چشم مستقیما با قند خون در ارتباط است و نمی‌توان از آن ساده گذشت.

سلامت چشم و آب بدن

۹۸% سطح چشم در قرنیه از آب است. وقتی میزان آب سطح چشم که عمدتا در غشای اصلی اشکی انباشته می‌شود، به دلیل تبخیر یا تولید نامطلوب اشک کاهش می‌یابد، مشکلات خشک‌شدگی و از دست دادن آب برای چشم ایجاد می‌شود. وقتی چشم‌ها در دمای بالا، رطوبت کم و نور شدید خورشید قرار بگیرند، آب غشای اشکی محافظ آن‌ها زودتر بخار می‌شود.

کمبود آب غشای اشکی می‌تواند باعث ایجاد ناراحتی چشم، خیسی و خشکی، خارش، سوزش، خستگی، سردرد، تاری دید و بسیاری مشکلات چشمی دیگر شود. از میان سایر مشکلات، کمبود آب غشای چشمی، باعث افزایش ترشح هورمون‌های سوزش‌آور در غشای اشکی و در نتیجه ناراحتی و سوزش و تاری دید می‌شود.

بهار و تابستان فصل‌هایی حساسیت‌زا بوده و با آلودگی هوای زیادی همراه هستند. وقتی دفاع طبیعی چشم‌ها در برابر عوامل حساسیت‌زا و مواد آلوده کننده در اثر نا‌کارآمدی غدد اشکی و وجود هورمون‌های سوزش‌آور از بین می‌رود، حساسیت ایجاد شده در اثر آلودگی‌ها بیشتر می‌شود.

فشار خون بالا و سلامت چشم‌ها

Hypertension یا همان فشار خون بالا، برای سلامت چشم مضر بوده و خطر بیماری‌های قلب و عروق و سکته را افزایش می‌دهد. فشار خون بالا به رگ‌های خون‌رسان شبکیه آسیب زده و به همین دلیل تراوشات چشمی ایجاد می‌کند. در صورت عدم تشخیص و درمان به موقع، این امر می‌تواند منجر به بیماری‌های زیر شود‌:

خونریزی در چشم
کوری
آسیب اعصاب چشمی
تاری دید

به یاد داشته باشید که فشار خون می‌تواند از عوارض جانبی دیابت و دارو‌های درمان آن باشد. روش‌های درمانی غیر دارویی برای کاهش و حفظ فشار خون وجود دارد‌که یک پزشک متخصص در زمینه گیاهان دارویی می‌تواند شما را برای انجام آن‌ها راهنمایی کند.

درمان بر اساس تغذیه

ما از فواید بتاکاروتن آگاهیم، نوعی ویتامین قابل حل در چربی که از جمله مواد غذایی مفید برای سلامت چشم است. غذا‌هایی که این ویتامین را در خود دارند شامل‌موارد زیر می‌باشند‌:

هویج
کدو‌تنبل
سیب‌زمینی شیرین
سبزیجات برگ‌دار سبزتیره (کال، چغندر، اسفناج، جعفری، گشنیز)
کلم بروکلی
طالبی
انواع کدو (کدویخورشتی، کدو تنبل، کدو سبز، کدوی هابارد)
کلم
برگه زردالو، هلو و آلو
نخود فرنگی‌

این غذا‌ها خون را تصفیه کرده، التهاب کلیه را کاهش داده و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کنند. به نظر من بهترین کار برای دریافت میزان لازم از این مواد برای داشتن چشمانی سالم، مصرف روزانه سالادی شامل مواد بالا می‌باشد.

سم‌زدایی، پشتیبانی و احیای کبد‌

باید به این نکته مهم توجه کنیم که کبد، بزرگترین اندام درون بدن است. کبد به شدت توسط بسیاری عوامل تحت تاثیر قرار می‌گیرد که معمول‌ترین آن‌ها رژیم غذایی غلط حاوی غذا‌های فرآوری شده، مصرف الکل، استامینوفن، مصرف خودسرانه داروی مسکن و هزاران ماده سمی که ما روزانه با آن‌ها در تماس هستیم، مانند مواد موجود در محصولات بهداشتی، ترکیبات غذایی (نگهدارنده‌ها، اسانس‌ها و رنگ‌ها) و سموم محیطی می‌باشند.

هرچه که ما با آن برخورد داشته باشیم توسط کبد تصفیه می‌شود، کبد مسئول اعمال زیر است:

تصفیه خون از سموم و تبدیل ضایعات متابولیسمی به اوره برای دفع از طریق ادرار
تولید صفرا برای هضم چربی‌ها و کربو‌هیدرات‌ها
تصفیه سموم جریان خون و ترکیب glutathione (آنتی‌اکسیدانی اصلی که برای بازیافت سایر آنتی‌اکسیدان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.)
تنظیم قند خون
ساخت گلوبول قرمز

درصورت سالم نبودن کبد، سلامتی بدن ممکن نخواهد بود. خوشبختانه کبد تنها اندامیست که اگر تحت شرایط سم‌زدایی و مراقبت‌های صحیح قرار بگیرد، می‌تواند خود را به طور کامل احیا کند.

قرن‌هاست که از گیاهان زیر برای تقویت سلامت کبد استفاده می‌شود‌:

خارمریم (Milk Thistle (silymarin

مناسب برای درمان انواع بیماری‌های کبدی و محافظت از آن در برابر مسمومیت‌های روزانه. پیشنهاد می‌شود که افرادی که مشکل کبدی دارند، روزانه در ۳ نوبت هر بار ۳۰۰ میلی‌گرم از آن را مصرف کنند. البته ابتدا با پزشک خود مشورت کنید.

قاصدک (Dandelion)

گیاهی بسیار بی‌خطر که گا‌ها برای تقویت کبد آن را به مقدار معینی با خارمریم مخلوط می‌کنند. علاوه بر فایده برای کبد، قاصدک حاوی منبع خوبی از ویتامین‌های مهم مانند آهن، پتاسیم و روی می‌باشد. این گیاه بیشتر برای تسهیل ترشح و جریان صفرا بین کیسه صفرا و کلیه و بهبود عملکرد کلیه و سلامت کلی بدن مورد توجه قرار گرفته است.

ریشه بابا آدم Burdock root

یک تصفیه کننده‌خون که در میان طبیبان طب سنتی شرق هند به نام آیورودا طرفداران زیادی دارد. این گیاه ترشح صفرا را تسهیل می‌کند و با پاک کردن خون و ترمیم سلول‌های آسیب دیده، کبد‌های ضعیف را تقویت می‌کند.

ارده شاهی (cynarin)

این گیاه ترشح صفرا را تسهیل می‌کند. مانع از ایجاد سنگ صفرا شده و در درمان یرقان بسیار موثر است.

زرد‌چوبه (curcumin)

گیاهی که بیشترین آزمایشات درمانی در زمینه التهاب روی آن انجام شده است. مشکلات کبد ناشی از التهاب هستند، از این رو برای هر نوع درمانی می‌توان از این ماده استفاده کرد. این ماده به صورت قرص و کپسول هم موجود است.

من متوجه شدم که بهترین روش برای یاری کبد به وسیله گیاهان یاد شده، به‌خصوص برای کسانی که مشکلات مربوط به کبد مسموم دارند، مراجعه به یک متخصص دارو‌های گیاهی برای دریافت معجون پروتئین غذایی– درمانی مناسب است؛ معجونی که نه تنها تمامی مواد غذایی را یک جا دارد، بلکه حاوی پروتئین‌های سبزیجات است که مصارف درمانی و حرفه‌ای به عنوان داروی غذایی دارد.

منبع: مجله سلامت

انتهای پیام/

برچسب ها: سلامت چشم ، کبد
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.