به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، حامد وظیفهشناس گفت: این مبلغ از محل اعتبارات ملی و در سطح پایگاهی با هدف بازنگری در عرصه و حریم محدوده روستا و تنظیم ضوابط اختصاصی به بافت تاریخی روستای روئین اختصاص دادهشده است.
او با اشاره به اینکه مرمت هشت بنای دارای ارزش فرهنگی تاریخی این روستا در حال انجام است، گفت : تاکنون اقداماتی از جمله سنگفرش و جدارهسازی، مطالعه جیای اس، مرمت و استحکامبخشی منازل صورت گرفته است.
مدیر پایگاه میراث فرهنگی روستای روئین با اشاره به اینکه پایگاه مرمت بافت تاریخی روستای هدف گردشگری رویین از سال ۹۷ شروع به کار کرده است، گفت : تاکنون اعتباری بالغبر ۸ میلیارد ریال برای این امر هزینه شده است.
وظیفهشناس گفت : این روستا در سال ۸۷ با شماره ۲۲۷۷۷ به ثبت آثار ملی رسید و از سال ۹۷ پایگاه ملی میراث فرهنگی بافت تاریخی روستای رویین راهاندازی شد.
روستای هدف گردشگری روستای روئین در ۲۷ کیلومتری شمال اسفراین واقعشده و آبوهوای معتدل کوهستانی با زمستانهای سرد و پربرف و تابستانهای معتدل است. آب فراوان باغهای این روستا را پررونق ساخته بطوریکه هیچ فصلی از سال از محصولات باغی بیبهره نبوده است. ازجمله محصولات این روستا سیب، گلابی، گردو، انگور، هلو، گیلاس و زردآلو است. در این روستا خانهها به طرز بسیار زیبایی بهصورت پلکانی بر روی یکدیگر ساختهشدهاند بطوریکه پشتبام منزل یکی حیاط خانه دیگری است.
همچنین روستا طبیعتی سرسبز، ارتفاعات بلند، رودخانه دائمی، درختهای چنار قدیمی دارد که به آن چهره منحصربهفردی بخشیده است.
مقبره ملا عارف روئینی و امامزاده اسحاق در این روستا قرار دارد. هنر زنان روستا چادرشب بافی، چتائی بافی، حوله و دستمال است. سوغات محلی این روستا چادرشب، حوله پارچهای، گردو، عسل، تولیدات دامی و باغی است. ورزش محلی کشتی باچوخه، غذای سنتی کلهجوش، مراسم محلی جشن نوروز، جشن سیزدهبدر، مراسم دهه فاطمیه و دهه محرم، موسیقی محلی دوتار و قشمه در این روستا از ویژگیهای خاص برخوردار است.
انتهای پیام/ه