رییس اداره مراتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: مراتع استان ظرفیت پذیرش دام جدید را ندارد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، فرامرز مردانی رییس اداره مراتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری اظهارداشت: هم اکنون تعداد دام در مراتع مازاد و به طور تقریبی ۲.۷ برابر ظرفیت استان است.

او افزود: اگر قرار باشد شتر هم به این میزان اضافه شود، فشار بیشتری به مراتع وارد و تخریب آن‌ها بیشتر می‌شود.

فرامرزی با بیان اینکه پرورش شتر در مراتع با پوشش گونه های مرتعی خاص انجام می شود، خاطر نشان کرد: در صورتی که از دام‌های موجود در مراتع کاسته شود، می‌توان شتر را جایگزین آن‌ها کرد، ولی در حال حاضر امکان ورود شتر به مراتع استان ممکن نیست.

او، با بیان اینکه اشتغال و اقتصاد ۲۳ هزار و ۵۰۰ بهره‌بردار استان به مراتع وابسته است، تصریح کرد: هر گونه ظرفیتی که بخواهد به مراتع تحمیل شود، باید مجوز‌های لازم را داشته باشد در این صورت مطابق طرحی که تهیه می‌شود دام سبک حذف و دام سنگین جایگزین می‌شود.

رییس اداره مراتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه ورود شتر به مراتع باید با گرفتن مجوز از جهاد کشاورزی، محیط زیست و منایع طبیعی باشد، ادامه داد: اگر شخصی پروانه چرا داشته باشد و بخواهد شتر را هم به دام‌هایش اضافه کند باید اول مجوز‌های لازم را از جهاد کشاورزی و محیط زیست بگیرد و سپس با حذف تعدادی از دام‌ها، اجازه ورود شتر به مرتع به وی داده می‌شود.

مردانی، گراس یک ساله و بوته‌های چند ساله مانند گون را جزو علوفه‌های موجود در مراتع استان دانست و بیان کرد: گون به دلیل حفاظتی که در آب و خاک دارد در بحث ماده یک قانون جزو گونه‌های حفاظت‌شده و قطع آن ممنوع است.

او به تغییر بارش‌های استان از برف به باران اشاره کرد و گفت: به دلیل شیب منطقه به دنبال بارش باران رواناب ایجاد و در صورت نبود پوشش گیاهی روی خاک، فرسایش رخ داده و خاک از دسترس خارج می‌شود، با از بین رفتن خاک نفوذ آب به داخل زمین نیز کاهش می‌یابد در نتیجه چاه‌ها و چشمه‌ها خشک می‌شوند.

رییس اداره مراتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری، با تاکید بر اینکه هر تعداد دام برای ورود به مراتع باید مجوز داشته باشد، بیان کرد: بدون شک ورود شتر به مراتع با از بین بردن پوشش گیاهی مانند خار‌ها سبب از بین رفتن بیشتر خاک و آب می‌شود.

انتهای پیام/خ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار