اگر مجبور باشیم غذا را مدتی نگهداریم باید آن را در دمای مناسبی نگهداری کنیم.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، الهام باباعلی کارشناس ارشد بهداشت مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز اظهار کرد: اگر قرار است غذا را چند ساعت قبل از مصرف تهیه کنیم یا مجبور باشیم آن را برای مدتی نگهداریم، لازم است آن را در دمای بالای ۶۰ درجه سانتیگراد، یا در دمای زیر ۵ درجه نگهداری کنیم.

او ادامه داد: در دمای بین ۵ تا ۶۰ درجه سانتی گراد میکروارگانیسم‌ها به سرعت رشد می‌کنند و یک دامنه دمایی خطرناک محسوب می‌شود.

الهام باباعلی تصریح کرد: غذای پخته را بیش از ۲ ساعت در دمای اتاق نگهداری نکنیم، اگر غذا در دمای اتاق نگهداری شود میکروارگانیسم‌ها می‌توانند در آن به سرعت تکثیر شوند.

او افزود: با نگهداری غذا در دمای کمتر از پنج درجه سانتی گراد و یا نگهداری آن تا زمان مصرف در دمای بیشتر از ۶۰ درجه سانتیگراد، رشد میکروارگانیسم‌ها کاهش یافته یا متوقف می‌شود.

کارشناس ارشد بهداشت مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز تصریح کرد: قرار دادن مواد غذایی در یخچال رشد میکروارگانیسم‌ها را کند می‌کند، با این حال حتی زمانی که غذا در یخچال و یا فریز نگهداری می‌شود، برخی از میکروارگانیسم‌های خطرناک می‌توانند رشد کنند.

او با بیان اینکه میکروارگانیسم‌ها در شرایط خیلی سرد و یا خیلی گرم قادر به تکثیر نیستند، گفت: سرد و یا فریز کردن غذا باعث نابودی میکروارگانیسم‌ها نمی‌شود، اما رشد آن‌ها را کاهش می‌دهد.

الهام باباعلی با بیان اینکه در مورد باقیمانده غذا‌ها توجه به چند مورد ضروری است، اضافه کرد: باقیمانده غذا را بلافاصله سرد و سپس نگهداری کنید.

او ادامه داد: نگهداری مناسب، رشد میکروب‌ها را کاهش می‌دهد، اما میکروارگانیسم‌ها را از بین نمی‌برد.

کارشناس ارشد بهداشت مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز تصریح کرد: باقیمانده غذا را نباید بیش از سه روز در یخچال نگهداری کرد و بیش از یک بار مجدد گرم نشود.

الهام باباعلی اظهار کرد: غذا‌های پخته و نگهداری شده را برای مصرف مجدد، به دقت حرارت دهیم. این راه مطمئن‌ترین روش از بین بردن میکروب‌هایی است که ممکن است در طول نگهداری رشد کرده باشند.

او بیان کرد: لازم است غذا را یک بار دیگر به دقت حرارت دهیم، به طوری که دمای تمام قسمت‌های غذا به دست کم ۷۰ درجه سانتیگراد برسد.

کارشناس ارشد بهداشت مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز افزود: باقیمانده غذا را برچسب گذاری کنیم تا مدت زمان نگهداری آن مشخص شود.

انتهای پیام/

 

 

 

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.