یک شرکت نروژی فعال در حوزه انرژی خورشیدی، ایده‌ای بکر و نوآورانه برای بهره‌مندی از این انرژی پاک ارائه کرده است.

به گزارش حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سازه‌های خورشیدی، نقشی کلیدی در تامین انرژی ایفا می‌کنند، اما عموما در مناطق جغرافیایی خاصی قابلیت احداث دارند.

نیاز به آب‌وهوای مناسب و تابش نور خورشید در بخش عمده‌ای از شبانه‌روز، برخی محدودیت‌ها را برای مکان‌یابی نیروگاه‌های خورشیدی ایجاد می‌کند و به همین دلیل، اغلب مناطق گرم و خشک برای این کار مناسب تشخیص داده می‌شوند. نوآوری جدید «اوکین سان» (Ocean Sun)، بخشی از این محدودیت بزرگ را رفع می‌کند. این شرکت نوروژی، بر روی توسعه و تجاری‌سازی نوعی نیروگاه خورشیدی شناور در آب کار می‌کند که در صورت تجاری‌سازی موفق آن، تحولی را در این حوزه به همراه خواهد داشت.

یکی از چالش‌های پیش روی بشر در زمینه انرژی، آلودگی‌های زیست‌محیطی ناشی از سوخت‌های فسیلی است. از همین رو، انرژی‌های تجدیدپذیر، به یکی از اولویت‌های مهم سیاست‌گذاران، مخترعین و شرکت‌های فناور بدل شده است. یکی از مهم‌ترین انواع انرژی‌های تجدیدپذیر، انرژی خورشیدی است که اگرچه تجاری‌سازی آن با موفقیت صورت گرفته است، اما از آنجاکه نوآوری و خلاقیت، هیچ مرزی نمی‌شناسد، این حوزه نیز، هر روز تحت‌الشعاع نوآوری‌های جدیدی قرار می‌گیرد.


بیشتر بخوانید: استفاده از نانوذرات آهن برای تصفیه پساب‌های نظامی حاوی مواد منفجره


سازه‌های خورشیدی شناور در آب، جزو نوآوری‌های انقلابی محسوب می شود

نسل جدید کاشی‌های خورشیدی تسلا که امکان ساخت سریع سقف‌های خورشیدی را فراهم می‌کند، تامین آب آشامیدنی سالم از طریق پنل‌های خورشیدی و ایده شارژ خورشیدی تبلت حتی بدون نیاز به نور خورشید، از نوآوری‌های جالب‌توجه و جدید این حوزه محسوب می‌شوند. این ایده‌های عجیب و غریب را می‌توان در دسته توسعه کاربرد‌های جدید برای فناوری خورشیدی قرار داد. اما دسته دیگری از نوآوری‌های انقلابی هم وجود دارند که امکان بهره‌گیری از انرژی خورشید را به شدت توسعه می‌دهند. سازه‌های خورشیدی شناور در آب، مثالی از این نوآوری‌های بزرگ است.

ساخت نیروگاه خورشیدی شناور در آب بهره‌گیری از انرژی خورشید را توسعه می‌دهد

نروژ، از کشور‌های دارای دسترسی به آبراه‌های بین‌المللی است و همین مناطق ساحلی وسیع، مخترع این نیروگاه را به فکر بهره‌برداری از آن‌ها انداخته است. این شرکت، به تازگی خبر از اخذ گواهی ثبت اختراع جدیدی از دفتر ثبت اختراعات و علائم تجاری آمریکا (USPTO) داده که در آن، یک نیروگاه خورشیدی منحصربه‌فرد و شناور در آب را توصیف می‌کند.

فناوری ابداعی او، متشکل از ماژول‌های سیلیکونی اصلاح شده است که بر روی یک غشای انعطاف‌پذیر هیدروالاستیک نصب می‌شوند. این سیستم بسیار پیشرفته، برای آب‌های ساحلی و همچنین مخازن و محیط‌های آبی دست‌ساز بشر، مانند مزارع پرورش ماهی قابل استفاده بوده و به نظر می‌رسد که با ارزش تجاری بالایی همراه باشد.

گفتنی است که ایده سازه‌های خورشیدی شناور، با استقبال شدید شرکت‌های فعال در این صنعت مواجه شده است. در کنار اوکین سان که به نظر می‌رسد با پتنت جدیدش، گامی بلند برای پیشی گرفتن از رقبا برداشته است، شرکت ایتالیایی سایپم (Saipem) که در حوزه ارائه خدمات میادین نفتی فعالیت دارد، با همکاری شرکت نروژی اکوئینور (Equinor)، در تلاش برای ساخت یک نیروگاه خورشیدی شناور هستند.

هدف از این نیروگاه، تأمین مصارف انرژی مناطق ساحلی در شرایط آب و هوایی ناخوشایند است که مبتنی بر فناوری انحصاری سایپم توسعه یافته است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار