ممنوعیت فروش رانیتیدین به منظور حفظ سلامت و کاهش آسیب به افراد بوده و دلیلی بر وجود مشکل نیست.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ،  عضو هیات علمی و فارموکولوژیست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اعلام این مطلب گفت: نیتروزامین نوعی آلاینده زیست محیطی است که به عنوان ماده سرطان زا شناخته می‌شود و دریافت بالاتر از ۹۶ نانوگرم از این ماده در روز می‌تواند با بروز مشکلاتی همراه باشد.

 حمید ملازاده افزود: این آلاینده ممکن است در آب و مواد غذایی موجود باشد، اما به دلیل پایین بودن میزان آن مشکل خاصی ایجاد نمی‌کند.

او با بیان این که، دریافت مقادیر بالای این آلاینده از طریق دارو‌هایی نظیر رانیتیدین می‌تواند عاملی برای افزایش خطر ابتلا به سرطان باشد، توضیح داد: دفتر نظارت و پایش مصرف فراورده‌های سلامت سازمان غذا و داروی ایران با طرح موضوع وجود ناخالصی در فرآورده‌های رانیتیدین، اقدام به آزمایش همه نمونه‌های این دارو در بازار دارویی کشور کرده است.

ملازاده اظهار داشت: پس از اعلام نتیجه آزمایش ها، دارو‌هایی که میزان ناخالصی نیتروزامین موجود در آن بیشتر از حد مجاز باشد، جمع آوری خواهد شد.

او  عنوان کرد: در حال حاضر سازمان غذا و داروی ایران خواستار توقف تولید و توزیع اشکال دارویی رانیتیدین در کشور شده است و با توجه به بررسی‌های انجام شده، لازم است فروش همه محصولات رانیتیدین (قرص و آمپول تزریقی) به طور کامل متوقف و از توزیع محصولات تولید شده موجود در کارخانه به شرکت‌های پخش خودداری شود.

انتهای پیام/ه

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.