به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، برخی اعتقاد دارند که آمریکا، عربستان را یک همپیمان و دوست مطمئن نمیداند، به همین خاطر در حال کاهش ضریب حمایت خود از ریاض است.
سعودیها سالهاست که نه تنها همسو با سیاستها و خواستههای آمریکا در منطقه خلیج فارس رفتار کردهاند، بلکه بندگی خود را نیز به واشنگتن به اثبات رساندهاند.
آمریکا در عربستان سعودی دارای پایگاههای مهمی است که آنها را سادگی از دست نخواهد داد.
آمریکا، عربستان را به این منظور برگزید که این رژیم در میان کشورهای عربی منطقه از نفوذ برخورد بود.
واشنگتن با پیروزی انقلاب اسلامی، یک پایگاه بسیار مهم را از دست داد که هیچ جایگزینی برای آن یافت نشد.
یکی از دلایل دشمنیهای کینه توزانه آمریکا با جمهوری اسلامی به خاطر اخراج این کشور از ایران است.
با این وجود سرمایه گذاری آمریکا بر روی عربستان سعودی، هر چند نتیجه مطلوب را برای آن نداشت، اما با این سیاست توانست تنشهای منطقهای را افزایش دهد.
آمریکا بالاترین فروش سلاح را به عربستان سعودی دارد که سود هنگفتی را آمریکا میرساند.
دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا، تعبیر ـگاو شیر ده»، را برای سعودیها به کار برد که نشان از نگاه کاخ سفید به رژیم سعودی است.
آمریکا ادعا میکند که حضور نیروهایش در خاک عربستان سعودی برای دفاع از تأسیسات نفتی این کشور است در حالی که در حمله موشکی و پهپادی نیروی انقلابی یمن به تأسیسات نفتی آرامکو در خاک عربستان، تجهیزات و تسلیحات آمریکایی کارایی نداشت.
البته در این میان اگر آمریکاییها تصور کردهاند و شاید هم به این یقین رسیده باشند که کار آل سعود تمام است و دیگر نمیتوان روی این رژیم حساب کرد، برداشت درستی است.
آمریکا سالهاست که عربستان سعودی را دوشیده و اکنون که شرایط منطقه علیه این کشور شکل یافته، یا قصد دارد خود را از مهلکه نجات دهد یا اینکه میخواهد با این ترفند، یعنی ژست خروج از خاک عربستان سعودی، این رژیم را بیشتر بدوشد؛ در واقع نوعی بازار گرمی که به ناز سیاسی نیز تعبیر میشود.
قطعاً در این ماجرای خروج بخشی از نیروهای آمریکایی از خاک عربستان سعودی، حکام این رژیم تلاش خواهند کرد تا از این اتفاق جلوگیری کنند و برای این منظور باید امتیازاتی به آمریکا بدهند.
آمریکا اکنون به خاطر شیوع ویروس کرونا در این کشور، صدمات و لطمات زیادی متحمل شده و آمار بیکار شدگان بسیار فراتر از فوتیها و مبتلایان به کرونا در این کشور است.
آمریکا اکنون نیازمند منابع مالی است، منابعی که بتواند این کشور را از شرایط کنونی خارج کند یا مُسَکنی باشد برای مقطعی تا بتواند خود را بازیابد.
آمریکا به خوبی میداند که اگر اندکی از حمایتهای خود را از روی عربستان، سعودی بردارد، کار این رژیم یکسره خواهد شد و این اقدام نیز از سوی مردم انقلابی یمن صورت خواهد گرفت.
تاکنون نیز مردم انقلابی یمن، با وجود حملات و تجاوز نظامی سعودیها به این کشور که از حمایتهای آمریکا برخوردار است، ضربات سنگینی را متحمل شده و توانایی آن را ندارد که به تنهایی مقابل مردم یمن به جنگ ادامه دهد.
قدر مسلم در ماجرای اقدام آمریکا در خارج کردن بخشی از نیروهای نظامی خود از خاک عربستان، پشت پردهای وجود دارد که برخی از احتمالات را در این نوشتار برشمردیم، اما هر چه باشد، باید یقین بدانیم که آمریکا به راحتی دست از گاو شیرده خود بر نمیدارد تا زمانی که آن را کامل دوشیده باشد.
تاکنون هم عربستان سعودی برای آمریکا «گاو نُه من شیر ده» نبوده است!
منبع: میزان
انتهای پیام/