کارشناس روانشناسی نیروی انتظامی درباره تاثیر روزه بر کاهش اضطراب مطالبی بیان کرد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ،سیده سمیه ساداتی کارشناس ارشد روانشناسی و مددکار اجتماعی کلانتری ۱۲ ساری، گفت:برای روزه داری تاثیرات روانشناختی نیز برشمرده اند که آرامش روزه دار، تقویت صبر، به حداقل رساندن رویکرد‌های خصمانه و کاهش جرم و جنایت از آن جمله است.

اضطراب عبارتست از یک احساس هراس ودلواپسی که به فرد دست می‌دهد وشامل عدم اطمینان و درماندگی است.

وقوع دوباره موقعیت‌هایی که قبلا استرس زا بوده اند یا طی آن‌ها به فرد آسیب رسیده است، باعث اضطراب در افراد می‌شود، افسردگی نیز حالتی است که با احساس غمگینی، اعتماد به نفس پایین، و بی علاقگی به هر نوع فعالیت ولذت روزمره مشخص می‌شود.

روزه داری و سایر عبادات با متوجه کردن افراد به سوی خداوند باعث ایجاد نوعی آرامش روحی و روانی در انسان می‌شوند که می‌تواند در خود سازی، مقابله با استرس و در نتیجه کاهش اختلالات روانی موثر باشد و سلامت روانی فرد بهبود بخشد که عبارتست از کاهش میزان عصبانیت، کاهش میزان خودکشی، وکاهش آمار جرم.

روزه داری در کاهش استرس چه تاثیری دارد؟

هر محرکی که در انسان ایجاد تنش کند اسسترس زاست، هر تغییری چه خوب، چه بد منجر به ایجاد استرس می‌شود، زیرا باعث می‌شود تعادل فرد با شرایط جدید زندگی به هم بخورد وبه همین دلیل فرد بای سعی کند تا دوباره خود را با شرایط جدید زندگی سازگار کند.

پژوهش‌ها نشان می‌دهد کاهش استرس می‌تواند با توسل به دستورات دینی در ماه رمضان بدست آید، کسانی که روزه می‌گیرند نه تنها از خوردن و آشامیدن خودداری می‌کنند که در این ماه به خود شکوفایی وتسلط بر نفس نیز بدست می‌یابند و استفاده از راهکار‌های غیر مفید از جمله خرافات، افکار آرزومندانه پس از روزه داری ماه رمضان به شدت کاهش می‌یابد.

روزه و ترک عادت

در روان شناسی شخصیت روزه یکی از مولفه‌های شکل گیری شخصیت محسوب می‌شود.

حتما این جمله مشهور که اصل در روان شناسی شخصیت، عادت یکی از مولفه‌های شکل گیری شخصیت محسوب می‌شود حتما این جمل راشنیده اید که انسان‌ها با افکارشان زندگی می‌کنند.

از بین بردن عادت‌های بد و ناپسند مانند دروغ گویی، تهمت، غیبت کردن ؛ و جایگزین کردن آن‌ها با عادت‌های خوب و پسندیده با روزه داری می‌تواند ایجاد شود.

روزه و سایر برنامه‌های عبادی، از مصادیق روشن ایمان به خدا، ذکر ویاد او می‌باشد. روزه شهوات را به شدت کنترل کرده وذهن وجسم انسان را خالص نموده تفکر درباره خالق را تقویت می‌کند و باعث استحکام شخصیت انسان می‌گردد.

روزه می‌تواند هم نقش پیشگیری وهم نقش درمان داشته

روزه می‌تواند هم از بروز بسیاری از ناهنجاری‌های روحی و آشفتگی‌های روانی پیشگیری به عمل آورد وهم می‌تواند در درمان بسیاری از آشفتگی‌های روحی واختلالات روانی موثر باشد.
 

انتهای پیام/س
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.