معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه گفت : هیچ محدودیت مالی برای راه‌اندازی کسب و کار‌های خرد در استان نداریم.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛هدایت حاتمی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه با بیان اینکه کرمانشاه همچنان جای کار بسیاری برای کاهش نرخ بیکاری دارد، گفت : حتی چشم‌انداز کاهش چهار درصدی نرخ بیکاری برای امسال نیز دور از ذهن نیست، اما باید برای آن برنامه‌ریزی و تلاش کنیم.

او بر لزوم توجه ویژه به سرمایه‌گذاری‌های کوچک تاکید کرد و گفت : اگر به دنبال عدالت اجتماعی و ایجاد اشتغال هستیم، باید در کنار سرمایه‌گذاری‌های بزرگ و متوسط به فکر کسب و کار‌های خرد هم باشیم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه از راه‌اندازی مرکز کسب و کار‌های کوچک استان کرمانشاه یاد کرد و افزود: تمام اقداماتی که برای اشتغال و سرمایه‌گذاری خرد انجام می‌شود، باید در چارچوب این مرکز باشد و از موازی کاری پرهیز شود.

حاتمی ادامه داد: از سوی دیگر جهاد دانشگاهی نیز مسئولیت راه‌اندازی بخشی از مشاغل خرد را بر عهده گرفته و باید به دقت پای کار باشد.

او از نهاد‌های دیگر هم خواست در این زمینه مشارکت کافی داشته باشند و ادامه داد: بسیج سازندگی یکی دیگر از بخش‌هایی است که می‌تواند چهار تا پنج هزار شغل در استان ایجاد کند وبرای این منظور می‎‌تواند از شبکه‌ای که در ۲۵۰۰ روستای استان در دفاتر بسیج در اختیار دارد، استفاده کند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه با بیان اینکه مشاغل خرد باید در چارچوب بیش از ۲۰ زنجیره ارزش تعریف شده در استان اجرا شود، گفت: اگر بر این اساس عمل نکنیم، موفق نخواهیم بود.

حاتمی از تسهیلاتی که برای اشتغالزایی مشاغل خرد در استان و در قالب سرفصل‌های مختلف داریم هم یاد کرد و ادامه داد: برای بهزیستی و کمیته امداد تسهیلات ویژه در نظر گرفته شده است، از محل زلزله نیز ۱۰۰ میلیارد تومان دیگر اعتبار داریم و ۷۵ هزار میلیارد تومان برای جبران آسیب کرونا در نظر گرفته شده که باید سهم زیادی را از آن به استان اختصاص دهیم.

او با بیان اینکه هیچ نگرانی بابت تامین مالی مشاغل خرد وجود ندارد، افزود: حتی اگر نیاز باشد برای جذب اعتبارات بیشتر رایزنی خواهیم کرد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه یکی از بخش‌هایی که ظرفیت اشتغالزایی قابل توجهی دارد را حوزه کشاورزی دانست و با اشاره به سهم ۲۸ درصدی کشاورزی از تولید ناخالص داخلی استان، ادامه داد: در استان کرمانشاه ۱۴۰ هزار نفر بهره‌بردار کشاورزی داریم و حتی زندگی برخی از مردم شهر نیز به نوعی به درآمد‌های کشاورزی گره خورده است.

حاتمی با بیان اینکه حوزه کشاورزی حتی ظرفیت اشتغالزایی تا ۵۰ هزار نفر را هم دارد، گفت: برای استفاده از ظرفیت‌های بخش کشاورزی باید بهره‌وری را افزایش دهیم.

او افزود: هم اکنون نزدیک به ۶۷ درصد اراضی استان دیم است و اگر در این اراضی فقط ۲۰ درصد افزایش بهره‌وری داشته باشیم، کشاورزان از وضعیت معیشتی بهتری برخوردار خواهند شد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه بر لزوم استفاده از ظرفیت فارغ‌التحصیلان بخش کشاورزی که ۸۴۰ نفر از آن‌ها مستقر در روستا‌ها هستند نیز تاکید کرد و ادامه داد: این افراد می‌توانند کشاورزی ترویجی را در روستا‌ها گسترش دهند.

حاتمی همچنین خواستار توجه به کشاورزی قراردادی و حرکت به سمت این شیوه تولید شد و ادامه داد: اینکه بعد از چند سال هنوز نتوانستیم قیمت سیب زمینی و پیاز را تثبیت کنیم، زیبنده نیست.

او ادامه داد: تولید انواع محصولات کشاورزی از جمله پشم، عسل، محصولات زراعی و ... باید به شیوه قراردادی باشد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه ساماندهی چهار محصول صادراتی اصلی شامل سیب زمینی، پیاز، هندوانه و گوجه را نیز ضروری خواند و گفت: با این شیوه کنونی فقط منابع کشور از دست می‌رود.

حاتمی گفت: ساماندهی صادرات محصولات کشاورزی با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی قابل انجام است .

 

 

انتهای پیام/د

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.