هشتم ماه می‌ هر سال به نام روز جهانی تالاسمی نام‌گذاری شده است تا همه درباره این بیماری اطلاعات لازم را کسب کنند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، هشتم ماه می‌ هر سال به نام روز جهانی تالاسمی نام‌گذاری شده است. هدف از نام‌گذاری این روز به نام این بیماری، توجه بیشتر مسئولان و مردم به مسئله تالاسمی است.

فراهم آمدن امکانات درمانی مطابق با استاندارد‌های جهانی و دست‌یابی به خون سالم و کافی برای همه بیماران تالاسمی و جلوگیری  از  تولد مبتلایان جدید در کشور اهداف عمده‌ای است که همه افراد و سازمان‌های درگیر در این بیماری به آن‌ها می‌اندیشند و برای دست‌یابی به آن تلاش می‌کنند.

تالاسمی واژه‌ای است که برای نخستین بار در سال ۱۹۲۵ میلادی یک پزشک متخصص کودکان روی بیماران مبتلا به کم‌خونی شدید و با علائم بزرگی طحال و تغییر شکل استخوان صورت و جمجمه گذاشت.

تالاسمی یک بیماری ارثی است که به دلیل نقص در ساخت زنجیره هموگلوبین اتفاق می‌افتذ و هموگلوبین معیوب قادر به اکسیژن‌رسانی مطلوب به اعضای بدن نیست. این بیماری به صورت شدید (ماژور) و خفیف (مینور) ظاهر می‌شود.

اگر والدین هر دو دارای ژن معیوب باشند بیماری به صورت شدید یعنی ماژور (Major) و اگر یکی از والدین فقط ژن معیوب داشته باشد به صورت خفیف یعنی مینور (Minor) ظاهر می‌شود.

تالاسمی برای کسانی که نوع (مینور) را داشته باشند، مشکل ایجاد نمی‌کند و آن‌ها هم مثل افراد سالم می‌توانند زندگی کنند و فقط در زمان ازدواج باید خیلی مراقب باشند و نباید با یک فرد تالاسمی مینور ازدواج کنند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
سید محمد عشق آشپزی
۲۰:۳۰ ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
سلام ضمن عرض خسته نباشید. معرفی تالاسمی دردی رو از تالاسمی ها در روز تالاسمی دوا نمیکنه اگه دنبال کمک به ماها هستین پیگیری شدید در رابطه با آمپول دیفالت و قرص اکسجید ما بکنین که تو همین دو سال چند نفرمون تلف شدن با این آهن زدا های وطنی به واقع فردی بخاطر بالارفتن آنزیم کردیم که حاصل مصرف قرص نانو جید بود فوت شد. من خودم رسوب آهن تو قلب و کبدم دارم که چند وقت دیگه میرم اون دنیا
آخرین اخبار