به گزارش خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، امسال برخلاف سال های گذشته به دلیل شیوع ویروس کرونا مستاجران و خریداران مسکن با مشکلات بسیار زیادی رو به رو شده اند و برای پیدا کردن واحد مسکونی مورد نظر سردرگم و کلافه هستند. متاسفانه از اتفاقات تلخ این روزها هم حکم تخلیه تعدادی از مالکان برای مستاجران خود بوده است.
از سوی دیگر به دلیل شیوع ویروس کرونا بسیاری از صاحبخانه ها اجازه بازدید از واحد مسکونی را نمی دهند که این امر برای مستاجران مشکل ساز شده و تعدادی از آن ها را آواره کرده است.
افزایش حجم این مشکلات باعث شد که وزارت راه و شهرسازی به فکر راه حلی برای کمک به مستاجران بیفتد، بنابراین بعد از پیگیری های چند هفته ای مصوبه و طرح تمدید قرارداد اجاره ها تا تیر ماه را تصویب کرد.
این موضوع باعث رفع نگرانیهای مستاجران شد البته در این بین بودند مالکانی که قراردادهای اجاره خود را بدون هیچ افزایش قیمتی تمدید میکردند.
در همین رابطه باقری یکی از مستاجران در گفتوگو با خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه قرارداد اجاره من در اردیبهشت به اتمام می رسید، گفت: صاحبخانه من اعلام کرده بود که باید ملکش را تخلیه کنم اما در یک ماه گذشته هیچ مشاور املاکی باز نبوده و هیچ فردی هم اجازه بازدید از ملک را نمی دهد که این خود باعث تشدید نگرانی امثال من شده بود. خوشبختانه با شنیدن خبر تمدید اجاره ها بخش بزرگی از مشکلات من در این ایام برطرف شد.
او ادامه داد: شنیدن خبر تمدید قرارداد اجاره تا دو ماه آینده بسیار خوشحالمان کرد چراکه هیچ واحد خوبی در این ایام پیدا نمی شد و از سوی دیگر در روزهای کرونایی جابجایی و اسباب کشی برای سلامتی بسیار خطرناک است.
حسنی یکی دیگر مستاجران در گفتوگو با خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه خوشبختانه مالک ما در این ایام با ما به خوبی برخورد کرده است، افزود: موجر نه تنها نرخ اجاره را افزایش نداده بلکه اعلام کرده است که اگر قادر به پرداخت اجاره نیستید می توانید هر زمان که توان مالی داشتید اجاره عقب مانده را پرداخت کنید.
البته کسانی هم بودند که به بهانه تمدید قرارداد نرخ های اجاره را افزایش دادند، این دست موجران خطاب به مستاجران ملک خود اعلام کردهاند که اگر قصد دارید در ملک ما برای اجاره بمانید باید نرخ اجاره را افزایش دهید که این خود باعث گلهمندی مستأجران شده است.
گفتنی است چندی پیش محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی در گفتوگو با خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: برای رفاه حال مستاجران در این ایام تصمیمهای بسیار خوبی گرفته شده و به هیچ عنوان افراد نگران نباشند.
او ادامه داد: طی یک تا دو ماه گذشته هیچ دادگاهی حکم تخلیه برای مستاجران صادر نکرده و تا تیرماه هم هیچ دادگاه یا شورای حل اختلافی حق ندارد که حکم تخلیه برای واحدهای مسکونی صادر کند، بنابراین شرایط را در این میان باید مالکان بیش از گذشته درک کنند.
همچنین محمود محمود زاده معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی در گفتوگو با خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه مشکلات مستاجران در ایام کرونا در مقایسه با سال گذشته بسیار بیشتر شده است، افزود: طی چند هفته گذشته به صورت مرتب در ستاد ملی مبارزه با کرونا این موضوع بررسی شد.
او گفت: کمیته های تخصصی این موضوع مستاجران را به صورت مرتب ارزیابی و تمامی جوانب این موضوع را بررسی کردند و به دلیل آن که قرارداد بین دو بخش خصوصی بود بنابراین نیاز به بررسی بسیار بیشتری داشت چراکه بسیار حساس برای هردو طرف است.
معاون وزیر راه وشهرسازی با بیان اینکه به دلیل شرایط اضطراری کشور و بیماری کرونا که در ماه های گذشته با آن مواجه بودیم ستاد ملی مبارزه با کرونا تصمیم گرفت که مدت اجاره ها را تا ۲ ماه تمدید کند، افزود: بنگاه های معاملاتی در دو ماه گذشته تعطیل بودند که این امر زمینه ساز ایجاد مشکلات بسیار زیادی برای مستاجران شد به همین دلیل این طرح تصویب شد.
محمود زاده توضیح داد: دولت ابزار اجرایی خاصی ندارد ولی به دلیل آنکه یک فضای خاصی در کشور ایجاد شده به همین دلیل ستاد ملی مبارزه با کرونا تصمیم گرفت با توجه به اختیارات قانونی که دارد بتواند این موضوع را اجرا کند.
همچنین حسام عقبایی نایب رئیس اول اتحادیه املاک استان تهران در گفتوگو با خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه مالکان به هیچ عنوان حق افزایش قیمت اجاره در این ایام را ندارند، افزود: مدت اجاره برای تمامی مستاجران تا دو ماه تمدید شده و هیچ دادگاهی امکان ارائه حکم برای تخلیه واحدهای مسکونی را ندارند.
او با اشاره اینکه نرخ اجاره بعد از تمدید قراردادها افزایش نمییابد، افزود: نرخ های اجاره و خرید و فروش تسکین دهنده لازم ندارند و پس از بحرانها همواره قیمت افزایش مییابد و این رشد قیمتها متناسب با نرخ تورم در کلان شهرهاست و در شهرهای کوچک هم کمتر از نرخ تورم خواهد بود.
او اظهار کرد: آمارهای اعلام شده از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا اعلام کرده است که نرخ تورم در فروردین بنابر سقف افزایش قیمت خواهد بود.
نایب رییس اول اتحادیه املاک تاکید کرد: هیچ افزایش قیمتی برای دوران پسا کرونا نداریم اما نرخ های قیمتی در دوران پسا کرونا همراه با رکود خواهد بود.
مصطفی قلی خسروی رئیس اتحادیه املاک کشوری در گفتوگو با خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه از امروز طبق مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا تمدید قرارداد اجاره مستاجران برای مالکان الزامی شد، گفت: تمامی مالکان در صورت درخواست مستاجر باید قرارداد اجاره خود را تا دو ماه با همان شرایط قبلی تمدید کنند و البته اجازه هیچگونه افزایش قیمتی در این دو ماه برای مالکان وجود ندارد.
او اظهار کرد: طبق این مصوبه هیچ دادگاهی در این ایام برای تخلیه واحدهای مسکونی حکمی را صادر نمیکند و این بدان معناست که در طول این دو ماه دادگاهها برای رسیدگی به تخلیه واحدهای مسکونی مستاجران حکمی را صادر نمیکنند و در نتیجه مستاجران در این ایام نباید نگران تخلیه واحد مسکونی خود باشند.
خسروی با اشاره به اینکه در ایام کرونایی، شرایط کشور تغییر کرده است، گفت: وزارت راه و شهرسازی با استفاده از ابزار اجرایی که دارد، میتواند مالکان را برای تمدید قراردادهای اجاره مستاجران مجبور کند در حالی که پیش از این دوران، هیچ گونه ابزار اجرایی برای بازار اجاره وجود نداشت و مالکان خود میتوانستند مستاجرها را مجبور به تخلیه واحد مسکونی خود کند.
رئیس اتحادیه املاک کشوری توضیح داد: در این ایام به هیچ عنوان قیمت واحدهای اجارهای تغییری نخواهد کرد، اما بعد از دو ماه مالکان خود میتوانند قیمتهای اجاره را تغییر دهند و یا مجدد قراردادهای اجاره خود را تمدید کنند چرا که مالکیت در قانون محترم است و مالکان خود برای اجاره واحدهای مسکونی خود تصمیم میگیرند.
با توجه به آنکه شرایط برای مستاجران در این ایام بسیار خاص است باید تمهیداتی هم برای تشویق بیشتر مالکان به این اقدام در نظر گرفته شود تا شاید در اوج پیک و جابه جایی بتوانند هوای مستاجران را بیشتر داشته باشند که این خود در تابستان تبدیل به معضل جدی تر برای تمامی بخش ها خواهد شد. بنابراین در این ایام باید وزارت راه وشهرسازی هوای بیشتر مستاجران و اقشار آسیب پذیر را داشته باشد و هرچه سریعتر طرح مسکن استیجاری که خود راه حل گره گشای بازار اجاره است را به مرحله اجرایی برساند.
انتهای پیام/
اشتغال افتضاح
فقر وبیکاری وتورم اونجور
قیمت ماشین اونجور
مسکن هم که دیگه باید بریم از الان قبر بخریم وگرنه گیر نمیاد
این چه مدل اداره کشور هست؟؟؟
به فکره خود بودن .
مغرور بودن
منم منم کردن
کشوری مثل ایران الان باید ۶۰ م نفر محتاج داشته باشه.
کمتر دروغ بگید٬ جوری میگید انگار شهر گل و بلبل هس
مسئولینی که در خانه های چندصد متری تا چند هزارمتری توقیف شده از زمان سابق زندگی میکنند چه درکی از زندگی یه مستاجر دارند که تو یه خونه ی 50-60 متری با کلی استرس اجاره و... زندگی میکند؟!!!
کاشکی پزشکان حداقل یکی دو ماه صبر میکردن
اینم فکر بدی نیست
اینم فکر بدی نیست
دولتی که خودش به حرفی که می زنه پایبند نیست از مردم نباید انتظار داشته گرون نکنم. من قسمت مهمی از هزینه زندگیم رو از اجاره پانصد هزار تومانی تامین می کنم که اونم مستاجر سه ماهه پرداخت نکرده فشاری هم بهش نیاوردم ولی قبوض آب برق تلفن رو اخطار می دن مهلت پرداخت فلان تاریخ هستش. ما از اسفند دیگه بخاری استفاده نکردیم ولی یک قبض علی الحساب دوبرابری نسبت به ماهای دیگه صادر کردن.
چند برابر نباشه؟ شهر ما همدان یک واحد 100 متری 200 رهن با 3 م اجاره داده می شود.
نمیگه صاحب خانه هم همین منبع درآمدشه از کجا بیارد تمام این افزایش قیمت ها را جبران کند
میشه صاحب خانه
نه تنها این دولت ، بقیه دولت ها هم همینطور ! خونه ایی که تا پارسال میگفت 100 میلیون رهن توی خیابون لاله شیراز ، الان بری بپرسی شده بالای 200 میلیون !سایت دیوار و شیپور باید بسته بشه یا حداقل صفحات مختص به املاک برداشت بشه توی فصل اسباب کشی !!!
چون از این دو سایت قیمت های نجومی و غیر واقعی عرضه میشه !!!!