او با اشاره به اینکه در اواخر سال ۹۳ در بانک مرکزی و هیئت دولت تصویب شد تا سالی ۳۰۰ هزار فقره وام نوسازی برای بافت های فرسوده پرداخت شود به این معنی که دولت برنامه داشت تا سالی ۳۰۰ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده بسازد افزود: از سال ۹۶ تا ۹۸ مجموعه خانه هایی که در بافت فرسوده کل شهرهای کشور ساخته شد ۱۳۷ هزار واحد بود و در سال های ۹۲ تا ۹۵ نیز ۱۶۶ هزار واحد ساخته شده است یعنی کمتر از ۲۰ درصد آنچه که باید در برنامه دولت ساخته میشد.
قدیری ادامه داد: در طرح اقدام ملی مسکن بخشی از واحدها نیز در بافت فرسوده قرار است تا ساخته شود. دولت پیگیری یک سیاست مشخص را در دستور کار خود نداشته است. وزارت راه و شهرسازی که پیشنهاد کننده طرح نوسازی بافت فرسوده است وقتی می بیند دستگاههای مختلف همکاری نمی کنند چاره ای نمی بیند تا مجددا از زمینهای خود در اطراف شهرهای بزرگ استفاده کنند.
کارشناس بازار مسکن با اشاره به اینکه هیچ دستگاهی هیچ کاری برای اجرای قانون اخذ مالیات از خانههای خالی در سالهای اخیر انجام نداده است گفت: خانه اولیهایی که به امید خانه دار شدن برای دریافت تسهیلات در بانک سرمایه گذاری کردند، گروههای اصلی بازنده بازار مسکن و سیاست گذاران این عرصه هستند، زیرا تسهیلات این طرح، امکان خرید خانه را برای آنها فراهم نمیکند.
قدیری افزود: در سال ۹۸ با توجه به سپرده گذاریها باید دستکم ۱۰۰ هزار خانه اولی صاحب خانه میشدند، اما ۴۲ هزار خانواده خانه خریدند و مشخص شد ۶۰ هزار خانواده نتوانسته اند با تسهیلات بانکی خانه بخرند.
معاملات مسکن امسال کمتر از یک سوم آمار سال گذشته
حسام عقبایی نایب رئیس اول اتحادیه صنف مشاوران املاک نیز در این برنامه در تماس تلفنی افزود: معاملات مسکن به یک سوم آمار سال گذشته نیز نرسیده است، اما پیش بینی میکنیم روند آن افزایشی باشد.
او افزود: دولت یازدهم و دوازدهم به جای حل مسأله بیشتر به گفتار درمانی میپردازد.
عقبایی گفت: قیمت مسکن در شهرهای بزرگ به تورم ۳۰/۲ درصد نزدیک شده، اما در شهرهای کوچک پایینتر از این عدد است.