آبله‌مرغان یکی از ویروس‌های بسیار مسری است که اکثر افراد ۱ بار در طول زندگی خود آن را تجربه می‌کنند. از بین بردن جای آبله‌مرغان نیز یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های این افراد پس از اتمام دوره بیماری است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، آثار زخم آبله‌مرغان یکی از آزاردهنده‌ترین مسائل پوستی است که محو کردن آن در نگاه اول آسان به نظر نمی‌رسد؛ اما برخی از ترکیبات خانگی، داروهای بدون نسخه و اقدامات بالینی و مراقبتی شدت این علائم را به حداقل می‌رسانند. هرچند تنوع این راه‌ها زیاد به نظر می‌رسد، اما بسته به شرایط پوست ممکن است جواب بدهد یا ندهد. در این مقاله به معرفی برخی از راه‌های مؤثر در از بین بردن جای آبله‌مرغان می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

۱. کرم‌های رتینول
اثر رتینول که از مشتقات بسیار قدرتمند ویتامین A محسوب می‌شود، بر روی تقویت تولید کلاژن‌های پوستی به اثبات رسیده است. رتینول را شب پیش از خواب بر روی نواحی آسیب‌دیده که عموماً عاری از کلاژن است، بمالید. در صورت بروز حساسیت، مصرف کرم را به ۱ روز در میان کاهش دهید.

۲. کرم‌های لایه‌بردار
کرم لایه‌بردار سلول‌های قدیمی پوست را از بین می‌برد و پوست را جوان‌تر و شاداب‌تر به نظر می‌رساند. لایه‌برداری‌هایی مانند اسید لاکتیک و گلیکولیک، لایه روئین پوست را زدوده و رشد سلول‌های سالم را تقویت می‌کنند.

۳. کرم‌های رفع اسکار
اکثر کرم‌هایی که باهدف رفع آثار جراحت و اسکار روانهٔ بازار می‌شوند، قادرند زخم‌های ناشی از آبله‌مرغان را التیام بخشیده و آن‌ها را کمرنگ‌تر کنند.

درمان‌های تخصصی برای از بین بردن جای آبله‌مرغان

۱. اکسسیون یا بافت‌برداری
اگر سایر راه‌های درمانی پاسخگو نباشند، برداشتن بافت اسکار گزینه‌ای برای از بین بردن جای زخم‌های آبله‌مرغان است. در این روند پزشک پس از بی‌هوش کردن بیمار بافت آسیب‌دیده را برمی‌دارد و پوست آن ناحیه را بخیه می‌زند. این روش به‌طور ویژه برای درمان زخم‌های عمیق، سوراخ‌ها، و فرورفتگی‌های پوست مناسب خواهد بود.

۲. مواد پرکننده
پرکننده‌های ملایم، موادی چون اسید هیالورونیک و چربی از محبوب‌ترین راه‌های شکل‌دهی دوباره به نواحی آسیب‌دیده و خالی محسوب می‌شوند. در نظر داشته باشید که این درمان موقتی بوده و حدود ۶ ماه ماندگاری دارد.

۳. صاف کردن پوست با لیزر
لیزر درمانی از متداول‌ترین روش‌های درمان جای زخم و آثار جراحت است. این روش درمانی زخم‌های قدیمی را کمرنگ می‌کند، جای آبله‌مرغان را محو می‌کند و رنگ نواحی آسیب‌دیده را به رنگ اصلی پوست تغییر می‌دهد. لیزر درمانی معمولاً به‌صورت سرپایی مابین ۱۵ دقیقه الی ۲ ساعت انجام‌شده و نیازی به آرام‌بخش ندارد.

۴. میکرونیدلینگ
میکرونیدلینگ روشی نسبتاً جدید است که در آن پزشک پس از بی‌حس کردن پوست فرد، ۱ ابزار غلتکی که روی آن سوزن‌های ریزی تعبیه‌شده را بر روی پوست فرد می‌کشد. میکرونیدلینگ تولید کلاژن را تحریک کرده و پوستی صاف و نرم به فرد هدیه می‌دهد. این پروسه درمانی ممکن است چند بار تکرار شود و نتیجهٔ آن چند ماه بعد مشاهده خواهد شد.

۵. میکرودرمابراسیون (لایه‌برداری مکانیکی پوست)
در این روش، ۱ برس چرخان روی پوست کشیده می‌شود و همانند ۱ لایه‌بردار، لایه فوقانی پوست صورت را می‌زداید؛ درنتیجه آثار زخم و جراحت کمرنگ شده و پوست شاداب زیرین نمایان خواهد شد.

۶. لایه برداری شیمیایی
لایه‌برداری شیمیایی از تکنیک‌های محبوب حیات‌بخشی مجدد به لایه بیرونی پوست است. در این روش اسید باقدرت بالا روی پوست پخش‌شده و با زدودن لایه بیرونی، ظاهر زخم‌های عمیق را بهبود می‌بخشد. لایه‌برداری سبک را می‌توان در کوتاه‌ترین زمان ممکن در مطب پزشک انجام داد که البته روند بهبودی آن چندین هفته طول می‌کشد. همچنین می‌توانید در خانه با برخی مواد پوست خود را لایه‌برداری کنید که تأثیر آن به‌اندازه لایه‌برداری شیمیایی در مطب نخواهد بود.

۷. پیوند پوست
پیوند پوست روشی است که معمولاً برای زخم‌های شدید و گسترده مانند سوختگی، آثار جراحی یا سایر آسیب‌ها بکار برده می‌شود. در این روش پوست از ۱ قسمت دیگری برداشته و به محل زخم پیوند زده می‌شود.

از دیگر راه‌های تخصصی رفع زخم‌های صورت می‌توان به تزریق آستروئید و استفاده از نوارهای سیلیکونی اشاره کرد.

ترکیبات خانگی برای از بین بردن جای آبله‌مرغان
ملزومات موردنیاز برای از بین بردن جای آبله‌مرغان در همهٔ خانه‌ها و آشپزخانه‌ها یافت می‌شود:

۱. ویتامین E
ویتامین E در التیام جراحات پوستی غوغا می‌کند. حتماً می‌دانید که ویتامین E منبع سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها بوده و از پوست در برابر رادیکال‌های آزاد ناشی از خاک، باکتری‌ها و سایر فرآورده‌های طبیعی محیطی که به سلول‌ها و کلاژن آسیب می‌زنند، به خوبی محافظت می‌کند. منابع طبیعی ویتامین E شامل بادام، اسفناج، آووکادو، روغن‌های گیاهی، پاپایا و دانه آفتابگردان هستند. همچنین می‌توانید این ویتامین را به شکل روغن یا کپسول خریداری نمایید. پیش از اعمال روغن، نواحی اطراف زخم را خوب بشویید و خشک‌کنید.

مواد موردنیاز

۱ آووکادو رسیده
۲ قاشق غذاخوری عسل
۲ قاشق غذاخوری سرکه سیب

دستورالعمل اعمال ماسک

تمام مواد را در ۱ کاسه مخلوط‌کنید.
در صورت تمایل خمیر حاصله را به ۱۵ الی ۲۰ دقیقه درون یخچال قرار دهید تا خنک شود.
خمیر را روی نواحی آسیب‌دیده پوست خود بمالید و اجازه دهید ۱۵ دقیقه بماند. سپس شستشو دهید.

۲. آب‌لیمو
ویتامین C و اسیدسیتریک موجود در لیمو، رنگ پوست را روشن کرده و با خاصیت لایه‌برداری طبیعی، آثار زخم روی لایه خارجی پوست را التیام می‌بخشد. کافی است لیموی طبیعی را به مدت ۱۰ دقیقه روی نواحی آسیب‌دیده گذاشته و سپس با آب ولرم بشویید. اگر پوست حساسی دارید و آب‌لیمو به‌تنهایی برای پوستتان بیش‌ازحد قوی است، پیشنهاد می‌شود دستورالعمل زیر را امتحان کنید:

مواد مورد نیاز

آب‌لیموی طبیعی (نصف لیمو)
۲ قاشق چای‌خوری عسل
دستورالعمل اعمال ماسک

مواد را باهم ترکیب کرده و خوب مخلوط‌کنید.
مخلوط را روی نواحی آسیب‌دیده پوست خود بمالید و اجازه دهید ۱۵ دقیقه بماند. سپس شستشو دهید.

۳. عسل
خواص ضدعفونی‌کننده عسل در بهبود زخم آبله‌مرغان مؤثر عمل می‌کند؛ البته به‌شرطی که زخم‌ها هنوز کاملاً خشک نشده باشند. حتی پس از بهبودی زخم‌ها، توصیه می‌شود این ماده معجزه‌آسا را به روال مراقبت از پوست روزانهٔ خود اضافه کنید. این دستورالعمل ساده را دنبال کنید:

مواد موردنیاز

۱ قاشق غذاخوری عسل خام

۱ قاشق غذاخوری جو دوسر خشک

۱ قاشق غذاخوری آب

دستورالعمل اعمال ماسک

جو و آب را باهم مخلوط کرده و خوب هم بزنید تا جو نرم و غلیظ شود. عسل خام را اضافه کرده و مجدداً هم بزنید تا کاملاً مخلوط شوند.

خمیر حاصله را بر روی نواحی آسیب‌دیده پوست بمالید و پس از ۱۵ الی ۲۰ دقیقه شستشو دهید. این ماسک بسیار ملایم بوده و پوست‌های حساس را تحریک نخواهد کرد.

منبع: ستاره

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.