به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در سال ۲۰۱۱ بحران سوریه از درعا در جنوب سوریه آغاز شد وبه دیگر مناطق این کشور سرایت داده شد. در اهمیت این منطقه همین بس که اولا به لحاظ اقتصادی منبع قابل اتکایی برای کمک به اقتصاد سوریه است. ثانیا جاده بین المللی بیروت، دمشق و امان که اهمیتی استراتژیک برای سوریه دارد در این منطقه واقع است و بالاخره هنگامی که درسال ۲۰۱۸ از دست تروریستهای مسلح ازاد شد در واقع اساسیترین ضربه را متوجه تشکیلات تروریستی داخلی و کشورهای خارجی حامی انها کرد. به نظر میرسد احیائ جریانات تروریستی و اعمال فشار حداکثری اقتصادی برنظام سوریه درشرایط کنونی از جمله اساسیترین دلیل هجوم نظاممند امروز در درعا باشد.
- اگرچه برخی منابع با معرفی "ابو طارق" به عنوان فرمانده این عملیات خون بار کوشیده اند تا این اقدام را گونهای تسویه حساب داخلی در سوریه معرفی کنند، واقعیت را وارونه جلوه دهند و این اقدام را نوعی انتقام گیری از سیاستهای نظام سوریه در درعا معرفی کنند، اما کاملا روشن است که از سویی مسئولیت مبارزه با عوامل ناامنی در سوریه در هر شرایطی و در هر منطقهای از سوریه متوجه دولت این کشور است. از دیگر سو اساسا منطقه درعا منطقهای خاص به لحاظ امنیتی است و در مناطق خاص نگاههای امنیتی اغلب حساستر از دیگر مناطق است و بالاخره نحوه انجام عملیات امروز نشان میدهد بانیان آن هدفی فراتر از کشتار چند نیروی نظامی سوریه را تعقیب میکرده اند. در واقع هدف برتر انها ایجاد خوف در مردم این منطقه در همراهی با نظام سوریه بوده است. حمله، دستگیری، انتقال، اعدام و بالاخره قراردادن اجساد نیروهای نظامی در انظار مردم به خوبی گویای این مساله است.
-حمله امروز در کنار حملات مکرر اسرائیل به سوریه و در عین حال اصرار ترامپ بر ماندن در شمال این کشور جملگی حکایت از هدف مشترک محور غربی-عبری و عربی در سوریه دارد و نشان میدهد علی رغم تحمل شکستهای پی درپی، این محور همچنان به سوریهای بدون نظام قانونی فعلی نظر دارد. این در حالی است که مروری بر تحولات سوریه از ۲۰۱۱ به این طرف نشان میدهد بازگشت ناآرامی به سوریه در هیات گذشته بسیار دور از ذهن مینماید خواه این ناآرامیها در درعا رخ دهد خواه از ناحیه اسرائیل ساماندهی شود و خواه تامین سیاستهای امریکا را هدف خود قرارداده باشد.
منبع: العالم
انتهای پیام/