برای گرفتن تلخی قیمه می‌توانید از سیب زمینی، قند یا زعفران و شکر استفاده کنید و برای پیشگیری از تلخی لازم است بدانید که چگونه لیمو عمانی را باید به خورشت قیمه اضافه کرد.

راهکارهای گرفتن تلخی قیمه و پیشگیری از تلخ شدن خورشتبه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، چرا گاهی با اینکه روش پخت ما تغییری نکرده است اما خورشت قیمه تلخ و بدمزه می‌شود؟ چگونه می‌توان این تلخی را از بین برد؟ خورشت قیمه یکی از انواع خورشت‌های محبوب ایرانی است که در بسیاری از ضیافت‌ها تهیه می‌شود و تلخ شدن خورشت قیمه در شب مهمانی، یک از بدترین اتفاقاتی است که می‌تواند برای صاحبخانه بیفتد.

پس بسیار اهمیت دارد که دلایل تلخ شدن خورشت قیمه را بدانیم و در صورت وقوع آن راهکارهای موثری برای گرفتن تلخی قیمه به کار بگیریم.

اگر به هر دلیل خورشت قیمه شما تلخ شد، می‌بایست یک یا چند راه از راه‌های پیشنهاد شده را امتحان کنید تا تلخی خورشت کنترل شود. این روش‌ها عبارتند از:

اضافه کردن مخلوط زعفران دم کرده و شکر
خیساندن لیمو عمانی

برای گرفتن تلخی لیمو عمانی می‌توانید چند سوراخ کوچک بر روی لیموها ایجاد کرده و آن را برای چند ساعت در آب ولرم قرار دهید. این کار باعث می‌شود تلخی از لیمو عمانی به داخل آب منتقل شود. به همین دلیل لازم است که آبی که لیمو عمانی در آن خیس خورده، دور ریخته شود.

اضافه کردن قند آب شده
اضافه کردن سیب زمینی

در این روش شما می‌توانید تعدادی سیب زمینی را به تکه‌های درشت تقسیم کنید و در خورشت بریزید و پس از پخته شدن سیب زمینی و کاهش تلخی خورشت، آنها را خارج کنید. روش دیگری که برخی از آشپز‌ها توصیه می‌کنند این است که سیب زمینی آب‌پز شده را له کرده و به خورشت اضافه کنید. در این روش نیازی به خارج کردن سیب‌ زمینی نیست.

چرا خورشت قیمه تلخ می‌شود؟

معمولا وجود لیمو عمانی در خورشت قیمه باعث تلخ شدن آن می‌شود. با این حال شاید برای شما این سوال پیش بیاید که چرا در برخی مواقع با اینکه از لیمو عمانی استفاده می‌کنیم، خورش ما خوشمزه شده و تلخ نیست؟ چرا این تلخ شدن تنها در برخی موارد اتفاق می‌افتد؟ پاسخ در نحوه استفاده از لیمو عمانی است که به موارد زیر بستگی دارد:

استفاده از لیمو عمانی نامرغوب و کهنه
خارج نکردن هسته ‌های لیمو

اگر با رعایت تمامی موارد باز هم خورشت شما تلخ شد. بهتر است قبل از اضافه کردن لیمو عمانی آن را به دو قسمت تقسیم کرده و هسته‌های آن را خارج کنید.

بیش از حد پخته شدن لیمو عمانی

برخی از افراد عادت دارند که لیمو عمانی را در همان ابتدای پختن غذا به خورشت اضافه کنند. این موضوع باعث می‌شود تا تلخی لیمو به طور کامل خارج شود و در خورشت باقی بماند. به همین خاطر پیشنهاد می‌شود که زمان پخت لیمو را به سی تا چهل دقیقه کاهش دهید و از بیشتر پخته شدن آن جلوگیری کرده و لیمو را از خورشت خارج کنید.

سخن آخر

در این مطلب دلایل تلخی خورشت و راهکارهای گرفتن تلخی قیمه را توضیح دادیم. لازم به ذکر است که اگر از روش اضافه کردن سیب‌زمینی استفاده کردید، می‌توانید با مقداری آب نیز خورشت خود را رقیق کنید. به طور کلی رقیق کردن خورشت به کاهش تلخی آن کمک می‌کند.

تلخ شدن، شوری و یا تند شدن غذا اتفاقی است که حتی ممکن است برای آشپزهای حرفه‌ای هم بیفتد. خوشبختانه روش‌های موثری برای رفع این گونه مشکلات وجود دارد.

منبع: ستاره

انتهای پیام/

برچسب ها: خانه داری ، آشپزی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار