مهرداد ثابت، روانشناس در گفتوگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با ترس شدید از حیوانات در کودکان و بزرگسالان بیان کرد: یکی از شایعترین اختلالات اضطرابی در کودکان، ترس شدید (فوبیا) از حیوانات است که این مشکل در ۳تا ۹ درصدکودکان به میزان شدید است. به طوری که کودک، حداقل از یک حیوان خاص ترس شدیدی دارد که ترس از مارها، عنکبوت ها، سگ ها، پرندگان از موارد شایع فوبیا از حیوانات است.
وی تصریح کرد: افراد مبتلا به فوبیا از حیوانات وقتی با حیوانی که از آن میترسند روبرو میشوند، بلافاصله دچار اضطراب و حتی وحشت زدگی شدیدی میشوند به طوری که علائمی مانند تپش قلب، تنگی نفس، عرق کردن کف دست، سرگیجه و همچنین نشانههای دیگر جسمانی به سرعت در آنها بروز میکند.
بیشتر بخوانید: علت ایجاد ترس در کودکان چیست؟
این روانشناس با بیان تفاوت شدت علائم ترس شدید از حیوانات در کودکان و بزرگسالان گفت: این علائم در کودکان ممکن است با گریه کردن، قشقرق راه انداختن، میخکوب شدن و یا چسبیدن به والدین خود همراه باشد. در حالیکه این ترس شدید در بزرگسالان، ممکن است بیش از حد طبیعی خود را نشان دهد تا جایی که نامعقول است و این مورد در کودکان صدق نمیکند.
ثابت ادامه داد: ترسهای شدید (فوبیاها) معمولا یک تا دو سال دوام دارند و اگر درمان نشوند موجب ناراحتی و اختلالهای قابل ملاحظه دیگری نیز میشوند، امّا نکته شایان ذکر این است که اگرچه اغلب فوبیاهای دوران کودکی، تا بزرگسالی افراد ادامه پیدا نمیکند. امّا اگر درمان نشود میتواند در سنین بزرگسالی به صورت مشکلات اضطرابی، خلقی و جسمانی در آید.
بیشتر بخوانید: چه کار کنیم که کودکمان از افراد غریبه نترسد؟
وی با اشاره به "روان درمانی" به عنوان یکی از روشهای رایج برای درمان ترس شدید از حیوانات، افزود: در روش "روان درمانی"، روان درمانگر ابتدا راههای فراگیری فوبیا را در گفتگو با مراجع کشف میکند، سپس مراجع و روان درمانگر درمورد دلایل اولیه و ریشهای این ترس غیر منطقی و شدید در فرد مبتلا صحبت میکنند، همچنین روان درمانگران ممکن است از رفتار درمانی شناختی به ویژه برای کودکان و نوجوانان استفاده کنند.
انتهای پیام/