به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
یاسوج، رئیس کل دادگستری کهگیلویه وبویراحمد در جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم و صیانت از
حقوق بیت المال گفت: برخی تعرضات به انفال ناشی از سهل انگاری مدیران ذی ربط است.
نگین تاجی با قدردانی از تلاشهای انجام شده برای رفع تصرف اراضی ملی افزود: در مرکز استان به حریم و بستر رودخانه ها، منابع طبیعی و جنگلها تعرض شده است، ولی اقدامات بازدارنده و الزام آور توسط دستگاههای اداری با متخلفان انجام نمیگیرد.
نگین تاجی با بیان اینکه هرگونه تصرف به اراضی ملی عملِ مجرمانه است گفت: به استناد مواد قانونی، ادارات بدون نیاز به مشارکت مستقیم دستگاه قضا، توان برخورد با متخلفان و جلوگیری از تعرض به انفال و بیت المال را دارند.
او با بیان اینکه دادستانها به عنوان مدعی العموم باید مدیرانی که توان صیانت از بیت المال و انفال را ندارند هشدار دهند، اضافه کرد: مدیران نباید از ظرفیتهای قانونی برای صیانت از حقوق عمومی غافل باشند.
مشهود بودن برخی تعرضات به اراضی ملی در مجاورت شهر یاسوج
دادستان مرکز استان نیز بر جدی گرفتن اختیارات قانونی دستگاههای دولتی از سوی مدیران تاکید کرد، افزود: با عملیاتی کردن این اختیارات، میتوان اهداف رعایت حقوق عامه را تحقق بخشید.
علی ملک حسینی همچنین به مشهود بودن برخی تعرضات به اراضی ملی در مجاورت شهر یاسوج اشاره کرد و افزود: باید با متوقف کردن تغییر کاربریهای خود سرانه، به تشکیل پرونده در محاکم قضایی برای مدیران سهل انگار و افراد خاطی مانع از تعرض به سرمایههای عمومی شد.
او به ضرورت اخذ مجوزهای قانوی در امر واگذاری اراضی ملی اشاره کرد و گفت: این واگذاریها باید پیوست زیست محیطی و منابع طبیعی داشته باشند.
ملک حسینی به قلع و قمع باغهای غیر مجاز در عرصههای منابع ملی با قدمت ۱۴ سال اشاره کرد و افزود: قانون با استفاده از ظرفیتها و اختیارات در رفع تصرفات با هیچ شخص یا دستگاهی تعارف ندارد.
او مشارکت مردم در امر پیشگیری و ممانعت از تصرف اراضی ملی را تعیین کننده دانست و از مردم خواست به محض مشاهده چنین تخلفاتی، به مراجع ذیربط اطلاع رسانی کنند.
ملک حسینی اضافه کرد: در برخی تصرفات ملاحظات طایفه ای، اجتماعی و سیاسی محسوس است و بدون شک مسئولان دستگاه قضا مدیران مربوطه را مورد بازخواست قرار میدهند.
دادستان مرکز استان ادامه داد: برخی مدیران با استناد به اسنادی که ارزش قانونی ندارند، در برخی مناطق از جمله آب نهر و اطراف یاسوج به واگذاری اراضی ملی اقدام کرده اند که این عمل آنها مجرمانه است.
او با انتقاد از بی توجهی به مواد مندرج در مجوزهای واگذاری گفت: ۵۰ درصد طرحهای واگذاری از مسیر خود خارج شده و ۱۰۰ درصد آنها، اراضی اضافه بر آنچه در قراردادها قید شده را تصرف کرده اند.
حفاظت از اراضی ملی نیازمند عزمی جدی و همگانی است
مدیرکل صداوسیمای مرکز استان نیز فرهنگسازی برای مراقبت از سرمایههای طبیعی را مهم دانست و تاکید کرد حفاظت از اراضی ملی نیازمند عزمی جدی و همگانی است.
امیر رئوف با بیان اینکه پارسال با هدف فرهنگسازی و مراقبت از سرمایههای طبیعی، ۹۷۳ قسمت برنامه در بخشهای صدا، فضای مجازی، سیما و خبرِ شبکه استانی دنا تولید و پخش شد افزود: هشت عنوان برنامه به مدت سه هزار و ۴۳۵ دقیقه، نیز تولید و پخش شده است.
او مشاوره شما، بی تعارف، ساخت انیمیشن، موشنگرافی، صدای عدالت و ۳۹۳ گزارش خبری را از جمله برنامههای تولیدی شبکه استانی دنا برای تقویت فرهنگ صیانت از مواهب طبیعی و آشنا سازی مردم با حقوق عمومی برشمرد و از آمادگی برنامه سازان این شبکه برای مشارکت دستگاههای عضو این ستاد به منظوره تقویت باورهای عمومی و آشنا سازی مردم با حقوق عامه خبر داد.
راه اندازی سامانه پاسخگویی ۱۳۱ در استان
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری هم برخی پدیدهها از جمله قاچاق چوب از جنگلهای استان را نگران کننده دانست، و افزود: باید برنامه ریزیهای لازم، برای جلوگیری از این اقدام متخلفان، طراحی و اجرایی شود.
حسنی افزود: به زودی با فراخوان دهیاران و حمایتهای قضایی، فصل جدیدی برای صیانت از اراضی ملی در مناطق روستایی گشوده میشود.
تاج الدینی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان نیز با اشاره به اینکه ۶۰ مورد از ساخت و سازهای غیر قانونی در اراضی ملی تخریب شده است گفت: سامانه ۱۳۱ راه اندازی شده است و مردم میتوانند در صورت مشاهده تصرف اراضی ملی توسط سودجویان، با این سامانه به مسئولان اطلاع رسانی کنند.
حکمتیان مدیرکل منابع طبیعی استان هم از رفع تصرف ۳۴ هکتار اراضی درخت کاری شده در شهرستان چرام خبر داد، و با ابراز نگرانی از توسعه قبرستانهای جدید در عرصههای منابع طبیعی گفت: این موضوع خطرات زیست محیطی به همراه دارد.
هاشمی مدیرکل محیط زیست استان هم از پایش تصویری منطقه دنا خبر داد و گفت: واگذاری برخی طرحها در عرصههای محیط زیست و پمپاژهای آب به نفع محیط زیست استان نیست.
در این جلسه نیک اقبال مدیر کل مسکن و شهرسازی استان هم گفت: در طرح جامع یاسوج آرامستانها ساماندهی میشود.
اخذ مجوزها زیست محیطی در واگذاری اراضی ملی، تقویت برنامههای فرهنگی، مشارکت دهیاران برای صیانت از سرمایههای ملی و منابع طبیعی از جمله مصوبات جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم و شورای حفظ حقوق بیت المال بود.