به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، روانشناس معروف «اریک فروم» معتقد است که «اگر محبت میکنیم تا در مقابل آن عشق و محبت دریافت کنیم، عشق ما یک عشق بالغانه نیست بلکه یک نیاز است.»
احتمالا شما هم با افرادی برخورد کردهاید که مدام در مورد اینکه دیگران خوبی آنها را با بدی پاسخ میدهند غرولند میکنند. کسانی که در کودکی به اندازه کافی مهر و محبت دریافت نکردهاند و امروز برای پر کردن ظرف وجودشان از عشق، آن را از دیگران طلب میکنند. در این مقاله از ویژگیهای شخصیت مهر طلب خواهیم گفت و اینکه چگونه میتوان از مهرطلبی رهایی یافت. در این مطلب میخوانید:
ویژگیهای شخصیت مهر طلب
مهرطلبها تابع نظر و خواسته دیگران هستند تا مهر و توجه آنها را دریافت کنند، ولی عطش زیاد آنها برای تایید شدن و جلب محبت و رضایت دیگران به سادگی فرو نمینشیند. خصوصیات زیر، از این نیاز مداوم در شخصیت فرد شکل میگیرد.
فرد مهر طلب فاقد مهارت نه گفتن است و توان مخالفت با دیگران را ندارد. سر به زیر و تسلیم است.
چه درخواست نامطلوب دیگران را بپذیرد چه آن را رد کند (که احتمالش بسیار کم است) احساس ناراحتی و نارضایتی خواهد کرد.
مدام پشت سر دیگران حرف میزند، اما هرگز رو در رو از کسی انتقاد نمیکند.
هنگام تصمیم گیری از دیگران سوال کرده و به آن شکلی عمل میکند که به او توصیه شود.
مهر طلبها برای خودشان احترام قائل نیستند و از اینکه بخواهند حقشان را بگیرند احساس شرمندگی میکنند.
این افراد ظاهرا آرام، اما به شدت حساس هستند و همین باعث میشود به خاطر مسائل کوچک واکنشهای عصبی تندی نشان دهند.
با اینکه شخصیت مهر طلب رفتاری مبتنی بر محبت به دیگران دارد، اما در درون فردی حسود و کینهای است. البته نهایت تلاش خود را میکند تا کینهاش ظاهر نشود، مگر در بدگویی پشت سر دیگران.
آنان به شکلی افراطی به دیگران سرویس داده و محبت میکنند و البته منتظرند تا در مقابل، قدرشناسی و مهر زیادی دریافت نمایند.
آنان اغلب به میزان توجه و محبتی که از طرف دیگران انتظار داشتند دست نیافته و همین رفتار آنها را با خود و دیگران آزاردهنده میکند.
افراد مهرطلب از اینکه عقیده خود را بیان کنند خودداری کرده حتی اگر به درستی نظر خود مطمئن باشند.
آنان خود را کوچک و حقیر شمرده و همواره به دنبال دلایلی هستند تا حقارت و ملالت خود را تایید کنند و از این رنج لذت میبرند.
او خواستههای خود را به شکلی تنظیم میکند که با خواستههای دیگران در یک راستا قرار بگیرد.
فردی ناامید و غصه خور است.
شخصیت مهر طلب احتیاجات دیگران را برطرف میکند، چون فکر میکند برای همین متولد شده است و از این طریق مهربان به نظر میرسد.
همه چیزهای خوب را برای دیگران طلب میکند و کمترین سهم را برای خودش قائل میشود.
شخصیت مهر طلب شخصیتی پرتوقع است که انتظارات زیادی از دیگران دارد.
او محتاج به دیگران است و در عین حال تلاش میکند دیگران را محتاج به خود نگه دارد.
رفتار و انتظاراتش باعث میشود با اکثر افراد دچار مشکل شده و در نهایت فردی تنها باشد.
این افراد برعکس آنچه در رفتار نشان میدهند خودخواه هستند و پذیرفتن اینکه دیگران آنها را دوست ندارند برایشان بسیار سخت است.
مهر طلبها لطفهایی که به دیگران میکنند را فراموش نکرده و اگر زمانی با آنها برخوردی شود که نمیپسندند، همه محبتهای خود را یادآوری کرده و منت میگذارند.
مهر طلبها بعد از گذشت سالها دچار حس سرزنش خود و اضطراب میشوند چراکه نتوانستهاند انسانهای دیگر را راضی نگه داشته و دل آنها را به دست بیاورند. آنها به خاطر عدم اعتماد به نفس و حس نارضایتی که از خود، دنیا و خدا دارند و همچنین فروخوردن خشم و نادیده گرفتن ایدهها و عقاید خود در طول سالیان، ناشاد بوده و دچار افسردگی میشوند.
ازدواج با افراد مهر طلب
عشق در شخصیت مهر طلب تسلیم شدن کامل است. شاید در ابتدا افراد مهر طلب با افراد مهربان اشتباه گرفته شوند و شما در ابتدای آشنایی تحت تاثیر دلسوزی و محبت بی اندازه او شوید، اما پس از جدی شدن رابطه است که متوجه میشوید در چه ارتباط طاقت فرسایی قرار دارید! واقعیت این است همه کارهایی که چنین مرد یا زن ظاهرا فداکاری برای شما انجام میدهد به خاطر عشق نیست بلکه در خیلی از موارد این کارها را انجام میدهد تا شما را به خود وابسته کرده و محبتتان را جلب کند.
زنان و مردان مهر طلب زود خودشان را با شرایط سازگار میکنند و در رفتارشان نشانهای از خودرایی و استقلال فردی نیست. سازش و تسلیم افراطی در کنار محبت مداوم و زیاد، در طولانی مدت میتواند شریک زندگی را خسته و کلافه کند. مهرطلبها با وابستگی و محبت زیاد باعث میشوند مدام احساس گناه کرده و عذاب وجدان داشته باشید؛ این امر شما را فرسوده میکند و اگر بخواهید او را ترک کنید میتواند با تهدید به خودکشی شما را کنترل کند.
رابطه با شخصیت مهر طلب
اگر همسر یک شخص مهر طلب هستید باید مسئولیت پذیر و باثبات بوده و بتوانید در همه امور زندگی در راس امور قرار بگیرید. شما باید ظرفیت خود را در پذیرش محبت و توانایی خود در ابراز محبت بالا ببرید. حواستان باشد محبت زیاد همسرتان باعث نشود نیازهای او را نادیده بگیرید. به او کمک کنید تا نظر و خواستههای خود را مطرح کرده و عزت نفس خود را بالا ببرد.
رهایی از تله مهرطلبی
خیلی از ما در درونمان یک شخصیت مهر طلب داریم، متاسفانه شیوه تربیتی اشتباه اکثر خانوادهها باعث میشود راضی نگه داشتن دیگران در هر شرایطی برایمان در اولویت باشد و برای دوست داشته شدن از خواستههایمان بگذریم. اگر حس میکنید شما نیز یک مهر طلب هستید برای رهایی توصیههای زیر را به کار گیرید.
۱- اولین گام برای رها شدن از مهر طلب بودن، افزایش خودآگاهی و شناسایی رفتارهای مهرطلبانه است تا بتوانید به مرور آنها را اصلاح کنید.
۲- هوش هیجانی را در خود تقویت کنید تا بیشتر با احساسات و هیجانات خود و دیگران آشنا شده و بتوانید آنها را مدیریت کنید.
۳- عزت نفس خود را ترمیم کنید تا بدون نیاز به تایید دیگران بتوانید برای خودتان ارزش و احترام قائل شوید.
۴- مهارت نه گفتن را بیاموزید و خواسته خودتان را در اولویت قرار دهید.
۵- باورهای مهرطلبانه خود را شناسایی کرده و اصلاح نمایید. از جمله این باورهای غلط میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
همه باید مرا دوست داشته باشند.
همه باید من را تایید کنند.
همه باید از من راضی باشند.
همه باید از من سپاسگزار باشند.
همه باید با من مهربان باشند.
من مسئول ناراحتی و خوشحالی اطرافیانم هستم.
اگر مهر طلبی به اختلال شخصیت منجر شود نیاز است به متخصص مراجعه کنید تا با شناخت علل برای درمان اقدام گردد.
سخن آخر
ریشه شخصیت مهر طلب به داشتن عزت نفس پایین، مورد تحقیر و سرزنش واقع شدن و کمبود محبت از تولد تا بزرگسالی باز میگردد. بر خلاف مهرطلبها، یک شخص مهربان در مقابل محبتی که به دیگران میکند انتظاری ندارد. باید باور کنید که به دنیا نیامدهاید تا رضایت دیگران را جلب کنید و قبل از انجام هر کاری از خودتان بپرسید «چرا این کار را انجام میدهم؟ چون انسانی و اخلاقی است یا، چون طرف مقابل از من راضی خواهد بود؟» شناخت خطاهای شناختی به شما در این زمینه کمک خواهد کرد.
تجربه شما از مواجهه با افراد مهر طلب چیست؟ اگر این ویژگیها را در خود سراغ دارید برای مبارزه با آن چه روشهایی در پیش گرفتهاید.
منبع: ستاره
انتهای پیام/