به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، حمید اسدزاده، فوق تخصص گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره اینکه کدام دسته از مبتلایان به بیماریهای گوارشی نباید روزه بگیرند، گفت: بیماران گوارشی به چند گروه تقسیم بندی میشوند. آن افرادی که زمانی دچار التهاب یا عفونت در معده شده اند اما بهبود یافته اند و داروهای خود را با فاصله زمانی چند ساعت مصرف میکنند؛ میتوانند با مصرف داروهای خود در وعده سحر و افطار روزه بگیرند.
او افزود: بیمارانی که به صورت جدی به مشکلات معده مبتلا هستند، مانند کسانی که زخم معده یا زخم اثنی عشر دارند، نمیتوانند روزه بگیرند. روزه گرفتن برای بیمارانی که دچار یبوست مزمن یا شدید هم هستند و با دارو بهتر میشوندهم توصیه نمیشود.
اسد زاده با اشاره به مفید بودن روزه برای بعضی از بیماران گوارشی تصریح کرد: بیمارانی که به ریفلاکس مبتلا هستند، معمولا با گرفتن روزه احساس رضایت میکنند؛ چرا که حجم زیادی از غذا در معده آنها نیست و به این صورت ریفلاکس معده آنها کم میشود. این بیماران تنها نکتهای که باید رعایت کنند این است که در وعده افطار و سحر به صورت یک جا غذا نخورند و حتما آن را به تفکیک میل کنند.
او افزود: افرادی که دچار ریفلاکس معده هستند در وعده افطار حتما از غذاهایی استفاده کنند که سبک بوده و مایعات زیادی نداشته باشد و یک الی دو ساعت بعد غذای دیگری میل کنند. مبتلایان به ریفلاکس معده هم باید یک الی دو ساعت قبل از وعده سحر، غذا بخورند تا معده آنها ار حجم زیاد غذا پر نشود.
این فوق تخصص گوارش و کبد بیان کرد: بیمارانی که به سیروز و انواع هپاتیت مبتلا هستند که در حال درمان هستند، باید فرد به فرد درباره آنها نظر داد و نمیتوان یک دستور کلی داد. بیمارانی که باید داروهای منظم مصرف کنند یا دچار نقص سیستم ایمنی هستند، احتمال دارد گرسنگی طولانی مدت را نتوانند تحمل کنند و با مشکل مواجه شوند؛ در اینصورت نباید روزه بگیرند.
اسد زاده ادامه داد: بیمارانی که هپاتیتهای ویروسی دارند و تنها یک نوبت در روز دارو مصرف میکنند، اگر کبدشان به درجه سیروز نرسیده باشد، میتوانند روزه بگیرند.
این فوق تخصص گوارش و کبد با اشاره به چند توصیه تغذیهای برای بیماران گفت: در زمان سحر و افطار به ویژه افطار نباید حجم زیادی غذا مصرف کرد؛ چرا که غذا وارد معده آنها میشود و با ترشح هورمونها احساس سرگیجه، ضعف دردهای شکمی و بیرون روی پیدا میکنند؛ بنابراین بهترین گزینه این است که در ابتدا با یک افطاری ساده مانند سوپ شروع کنیم و بعد از گذشت یک الی دو ساعت شام بخورند. مصرف زولبیا و بامیه در این ماه توصیه نمیشود.
اسد زاده درباره اینکه بیماران کرونایی چه زمانی میتوانند روزه بگیرند، گفت: بیمارانی که با علائم گوارشی به بیمارستان مراجعه میکنند و پزشکان نمیتوانند علت خاصی برای بیماری آنها پیدا کنند، ممکن است این علائم نشانهای از ابتلای افراد به کرونا باشد. پس از بررسی و انجام آزمایش، اگر به کرونا مبتلا بودند؛ باید از روزه گرفتن پرهیز کنند.
بیشتر بخوانید:
بازگشاییهای پساکرونا در کشورهای مختلف چگونه است؟
درد عضلانی، نشانه ویروس کرونا نیست
بهترین توصیههای روانشناسی برای روزهای کرونایی
ویروس کرونا؛ با رعایت چه نکاتی به داروخانه برویم؟
انتهای پیام/