به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، با این که روزه داری برای مادران باردار طبق آیات قرآن واجب نبوده و پزشکان نیز توصیه میکنند که مادران باردار روزه نگیرند، اما برخی افراد با وجود این شرایط ترجیح میدهند روزههای خود را در ماه مبارک رمضان ادا کنند.
این مادران باید توجه داشته باشند که اگر در سه ماهه اول و سوم بارداری هستند، به هیچ وجه نباید روزه بگیرند؛ چرا که نیاز جنین به تغذیه مناسب از سوی مادر در این دوران بسیار مهم است.
در سه ماهه اول بارداری به ویژه هشت هفته اول، مغز و اندام جنین در حال شکل گیری بوده و انجام این فرآیند نیازمند تغذیه مناسب مادر است. سه ماهه سوم یعنی ماه هفتم تا نهم بارداری نیز زمانی است که مغز جنین تکامل بیشتری پیدا میکند. اگر مادر تغذیه مناسب نداشته و قند خونش کاهش پیدا کند، ماده ای به نام کتون در بدن مادر افزایش یافته و تاثیرات منفی بر روی مغز جنین و فرآیند تکامل آن میگذارد. در صورتی که کتون در بدن مادر افزایش پیدا کند، ممکن است زایمان زودرس اتفاق افتاده و سلامت جنین به خطر بیفتد.
سه ماهه دوم بارداری مرحله باثبات تری بوده و خطر کمتری سلامت جنین را تهدید میکند. اما در این دوران نیز هر اقدامی مانند روزه داری باید زیر نظر پزشک انجام گرفته و سلامت جسمانی مادر برای انجام این فریضه از نظر پزشک تایید شده باشد. مادرانی که در سه ماهه دوم بارداری بوده و به بیماریهای زمینه ای مانند بیماریهای قلبی، فشار خون و بیماریهای دیگری که نیاز به مصرف روزانه قرص و دارو دارند مبتلا هستند، باید از روزه داری اجتناب کنند. مادرانی که بیماری زمینه ای ندارند نیز برای روزه داری باید با پزشک خود مشورت کنند.
قرآن همچنین مادران شیرده را از روزه داری معاف کرده است. شش ماهه اول شیردهی زمانی است که نوزاد به غیر از شیر مادر از ماده دیگری تغذیه نمیکند؛ بنابراین کیفیت شیر با داشتن تغذیه سالم مادر برای رشد نوزاد بسیار مهم است. مادرانی که در دوران شیردهی به نوزاد هستند باید از روزه گرفتن خودداری کنند. زمانی که کودک توانایی خوردن غذاهای دیگر در کنار شیر مادر را پیدا کرد، مادران برای روزه داری باید با پزشک خود مشورت کرده و زیر نظر او این کار را انجام دهند. همچنین تغذیه سالم در فاصله افطار تا سحر و مصرف مایعات کافی برای مادران شیردهی که روزه میگیرند، اهمیت زیادی دارد.
بیشتر بخوانید:
الگوی خواب در ماه مبارک رمضان باید تنظیم شود
ویروس کرونا؛ چه کسانی نباید در ماه مبارک رمضان روزه بگیرند؟
راههای پیشگیری از تشنگی در ماه مبارک رمضان
ویروس کرونا برای روزهداران مشکلساز نیست
مناسبترین مواد غذایی برای مبتلایان به کرونا
انتهای پیام/