به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، گوگل اسکالر موتور جستجویی است که نوشتهها و منابع علمی را جستجو میکند. با این حال، دانشجویان دانشگاههای سراسر جهان، آن را به عنوان ابزاری برای جستجوی مطالب علمی برای انجام تکالیف خود نگاه میکنند.
این ابزار به کاربران این امکان را میدهد تا متن و یا ابری از دادههای علمی را در طیف گستردهای از قالبها و رشتههای نشر پیدا کنند. رابط کاربری اسکالر، استفاده از آن را مخصوصاً برای کسانی که از قبل با موتور جستجو آشنا هستند، آسان میکند.
تعداد بسیاری از موتورهای جستجوی رایگان علمی دیگر از جمله «مایکروسافت آکادمیک» و «Educational Resources Information Center» (ERIC) وجود دارد، اما آنچه که گوگل اسکالر را جذاب میکند رابط واضح آن است.
با استفاده از گوگل اسکالر میتوانید هزاران مایل از کتابخانه دانشگاه خود دور باشید و تحقیقات خود را انجام دهید.
با جستجوی یک کلمه کلیدی در مایکروسافت آکادمیک یا ERIC صفحهای به هم ریخته ظاهر میشود. رابط کاربری گوگل اسکالر برای چشم آسانتر است و با استفاده از نماد «My library» در سمت راست بالای صفحه میتوانید ذخیره یک مقاله را در حین جستجو آسان کنید.
یکی از مشکلات گوگل اسکالر این است که غالباً کاربران را به مقالهها و مقالات وب سایتهای تجاری ناشر رهنمون میکند که کاربران را به خرید اشتراک یا پرداخت برای مقاله وا میدارد. اما هنوز هم به عنوان یک بستر مناسب برای انجام تحقیقات سریع و دستیابی به مقالات تحقیقاتی عمل میکند.
بنابراین، باید در دوران دانشجویی به نحو احسن از چنین ابزار مفیدی که به صورت رایگان در دسترس شما است بهره برد. در ادامه برخی موارد را برای استفاده بهتر از گوگل اسکالر مطرح میکنیم:
نکات جستجو
با وجود حجم گستردهای از مطالب، در صورت داشتن اطلاعات مربوط میتوانید جستجوی خود را با نویسنده، عنوان یا تاریخ محدود کنید.
با استفاده از گوگل اسکالر، میتوانید در بسیاری از رشتهها و منابع از مقالات گرفته تا پایان نامهها را جستجو کنید.
اگر با استفاده از عنوان جستجو میکنید، عنوان مقاله را در نقل قول قرار دهید، مانند "تاریخچه دریای چین".
همچنین گزینه جستجوی پیشرفتهای وجود دارد که به شما امکان میدهد جستجو را با استفاده از نام نویسنده، عنوان و نشریات محدود کنید و همچنین نتایج جستجوی خود را براساس تاریخ محدود کنید.
کتابخانه خود را ایجاد کنید
گوگل اسکالر به کاربران امکان ایجاد کتابخانه یا مجموعه مقالات شخصی را میدهد.
این امر به شما امکان میدهد مقالات را از صفحه جستجو ذخیره کرده و آنها را بر اساس موضوع سازماندهی کنید. برای ذخیره مقاله، روی لینک Save در زیر نتیجههای جستجو کلیک کنید. برای دیدن مقالات ذخیره شده خود، روی «My library» کلیک کنید.
هنگام جستجوی مقاله در کتابخانه خود، روی My library در سمت راست بالای صفحه اصلی اسکالر یا در ستون سمت چپ صفحه نتایج جستجو کلیک کنید تا تمام مقالات موجود در کتابخانه شما مشاهده شود.
نتایج بهتری به دست آورید
گوگل اسکالر به شما امکان میدهد تا کتابخانه یا مجموعهای از مقالات شخصی خود را ایجاد کنید.
از طرف دیگر، بخش «منابع» یافتههای علمی یا منابع دانشگاهی را برای اصطلاحات مورد نظر خود، بررسی کنید.
همچنین میتوانید برای دیدن مقالات جدیدتر که به آنها برای اصطلاحات خاصتر مراجعه شده است، روی «Cited by» کلیک کنید.
از استنادها کمک بگیرید
بسیاری از دانشجویان ممکن است استنادها را بدون استفاده بدانند؛ اما گوگل اسکالر چندین فرمت استنادی را برای سهولت روند کارتان ارائه میدهد.
به عنوان مثال، پس از جستجوی یک کلمه کلیدی، زیر هر نتیجه جستجو یک علامت نقل قول خواهید دید که فقط کافی است روی پیوند کلیک کنید و سبک استناد خود را از بین سبکهای MLA، APA، شیکاگو، هاروارد یا ونکوور انتخاب کنید.
همچنین میتوانید نقل قولهای خود را از گوگل اسکالر به BibTeX، EndNote، RefMan یا RefWorks وارد کنید.
منبع: ایسکا نیوز
انتهای پیام/