کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه تماس با مواد غذایی که احتمال آلوده شدن با ذرات ناشی از تنفس، عطسه و سرفه فرد آلوده (ناقل یا مبتلا) را دارند می‌تواند سبب انتقال به دستگاه تنفس و آلودگی فرد شود .

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه،نیلوفر حیدری کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه تماس با مواد غذایی که احتمال آلوده شدن با ذرات ناشی از تنفس، عطسه و سرفه فرد آلوده (ناقل یا مبتلا) را دارند می‌تواند سبب انتقال به دستگاه تنفس و آلودگی فرد شود گفت : از خرید خرمای فله ای، بدون بسته بندی، فشرده و له شده خودداری کنید.

او با اشاره به اینکه اگر خرمای تازه در دمای محیط نگهداری شود، چسبناک و نرم شده و مستعد آلودگی و انتقال آن هستند گفت : این ماده غذایی را فقط از مراکز معتبر و شناخته شده و در بسته بندی‌های بهداشتی خریداری نمایید.

او افزود: هنگام خرید به سالم بودن بسته بندی، دارا بودن مجوز سازمان غذا و دارو و تاریخ مصرف و تولید و انقصا توجه کنید.

او گفت: خرمای تازه باید در دمای یخچال و به دور از گرمای محیط نگهداری شود. اما نگهداری خرمای خشک بیرون از یخچال و درون ظروف در بسته اشکالی ندارد.

این کارشناس تغذیه با اعلام اینکه کیسه و جعبه مقوایی که برای بسته‌بندی محصول در نظر گرفته‌شده ممکن است آلوده به ویروس کرونا باشد·گفت: بسته بندی‌های خرما را پس از بازگشت به منزل، مانند سایر بسته‌های خریداری شده، قبل از استفاده بشویید و یا به نحو مقتضی ضدعفونی نمایید.

او با تاکید بر اینکه قبل از مصرف، ابتدا دانه‌های خرما را بطور مجزا با آب سالم و پاکیزه بشویید گفت:خرما ازجمله خوراکی‌هایی است که باید پیش از مصرف شسته شود تا از آلودگی‌های احتمالی در زمان برداشت، بسته بندی و عرضه پاک شود.

او گفت: در صورتی که از تمیز بودن خرما مطمئن نیستید بهتر است قبل از مصرف، خرما‌ها را روی حرارت ملایم در قابلمه به گونه‌ای حرارت دهید که حرارت به همه نقاط خرما برسد.

این کارشناس تغذیه با تاکید بر اینکه از مصرف زیاد خرما هم مثل سایر مواد قندی و شیرین خوداری کرده و به میزان متعادل و در حد دو سه عدد در زمان افطار یا سحر میل کنید گفت:زیاده روی در مصرف مواد قندی و شیرین از جمله حلوا، شله زرد خیلی شیرین و. در وعده افطار علاوه بر اینکه منجر به اضافه دریافت انرژی و چاقی می‌شود، موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن می‌شود.

حیدری گفت: بهتر است زولبیا و بامیه هم قبل از مصرف، داخل ماکروفر یا روی حرارت اجاق گاز یا هر وسیله گرماساز دیگر حرارت داده و سپس میل کنید.

او با توصیه اینکه مصرف زیاد زولبیا و بامیه مقادیر زیادی قند، چربی، اسید‌های چرب اشباع و ترانس دارد گفت: این ماده غذایی موجب چاقی، دیابت و اختلالات چربی خون می‌شود.

این کارشناس تغذیه گفت:از مصرف این مواد غذایی به علت شیرینی بالا که سبب افت سریع قند خون می‌شود در وعده سحر خودداری کنید و در صورت مصرف مواد شیرین، بهترین زمان آن در وعده افطار است.

حیدری با بیان اینکه این مواد بایستی از مراکز فروش و قنادی‌های معتبر و دارای پروانه بهداشتی خریداری شود گفت: دقت کنید که فروشنده در هنگام بسته بندی، از انبرک یا دستکش یکبار مصرف استفاده کنندو مطمئن شوید که از روغن‌های مناسب و مخصوص تهیه شیرینی استفاده کرده و از چند بار مصرف کردن روغن خودداری کنند .

 

 

انتهای پیام/د

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.