به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، مهدی همتی تصریح کرد: شبکه نظارت بر عملیات برداشت در ستاد شهرستان با سه اکیپ سیار در بخش مرکزی و بخش افزر تشکیل و کارشناسان آموزشهای لازم برای کنترل کمباینها را دیده اند.
او با تاکید بر لزوم نظارت دقیق و مستمر کشاورز بر برداشت محصول از مزرعه، بیان کرد: مرحله برداشت از مهمترین مراحل زراعی بوده که عدم مدیریت صحیح در انجام آن میتواند موجب بروز خسارت سنگین به کشاورزان شود.
همتی ابراز کرد: عملیات برداشت مزارع جو و کلزا از نیمه اردیبهشت ماه آغاز میشود که به منظور برداشت اصولی محصول راهبردی کلزا هماهنگی لازم برای ورود چهار کمباین با هد و غربالگر مخصوص انجام شده است.
به گفته او، کمباینهای تجهیز شده به هد و غربالگر مخصوص ساقههای کلزا را از یکدیگر جدا و مانع ریزش دانهها میشوند همچنین محصول پاک تری را فراهم میآورند.
همتی اظهار امیدواری کرد: با توجه به سطح قابل توجه کلزا و وجود بزرگترین مزرعه کلزای استان فارس به مساحت ۱۰۶ هکتار در این شهرستان، کمباینهای اختصاصی بیشتری برای این محصول به قیروکارزین وارد شوند.
او با بیان اینکه سطح مزارع شتوی در شهرستانهای همجوار و جنوبی افزایش چشمگیری داشته است، احتمال همزمانی مدت برداشت در این مناطق با قیروکارزین را دور از ذهن نخواند و افزود: کشاورزان به منظور تسهیل در برداشت مزارع خود هماهنگیهای لازم را با نمایندگان کمباین داران انجام دهند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین با بیان اینکه برداشت مزارع گندم از اواخر اردیبهشت ماه آغاز و تا پایان خرداد ماه ادامه دارد، گفت: نرخ برداشت از مزارع جو، گندم و کلزا بر اساس مصوبه ستاد برداشت غلات کشور است.
به گفته همتی، نرخ برداشت بستگی به انواع کمباینهای متوسط، نیمه سنگین و سنگین دارد و به صورت هکتاری یا ساعتی محاسبه خواهد شد.
او از کشاورزان خواست مسائل و مشکلات احتمالی پیرامون برداشت را از طریق پیامک به شماره تماس ۰۹۰۱۸۳۹۶۵۰۹ روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی اطلاع تا اکیپهای نظارتی نسبت به بررسی موضوع اقدام کنند.
بیش از هفت هزار هکتار از اراضی قیروکارزین به گندم، جو و کلزا اختصاص دارد که پیش بینی میشود بیش از ۲۰ هزار تن غلات و ۱۲۰۰ تن دانه روغنی کلزا حاصل شود.
قیروکارزین در ۱۶۹ کیلومتری جنوب غربی شیراز واقع است.
انتهای پیام/