به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، شیرینپلو از آن غذاهایی است که اغلب بهخاطر سختی درست کردن، بیخیالش میشویم، اما این روزها که در خانهایم، فرصت مناسبی است که وقت بگذاریم و این غذای جذاب را درست کنیم.
مواد لازم:
سینه مرغ: ۱ عددکامل
برنج: ۳ پیمانه
پیاز: ۳ عدد
خلال پوست پرتقال: ۴ قاشق غذاخوری
خلال پسته و بادام: ۴ قاشق غذاخوری
زرشک: ۴ قاشق غذاخوری
هویج: ۳ عدد
گلاب: ۱/۳ پیمانه
روغن زیتون: به میزان لازم
زعفران: به میزان دلخواه
نمک: به میزان کافی
شکر: به میزان لازم
فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان کافی
طرز تهیه و دستور پخت:
۱. ابتدا برنج را بشویید و چند ساعت در آب ونمک خیس کنید.
۲. سپس سینه مرغ را با کمی آب در حدی که روی گوشت را بپوشاند و به همراه مقداری نمک، فلفل و زردچوبه و همچنین یک عدد پیاز خرد شده میپزیم.
۳. در این فاصله خلال بادام و پسته را در گلاب خیس میکنیم. زرشکها در آب خیس میکنیم و بعد ۲ عدد پیاز باقی مانده را رنده میکنیم و در یک تابه که روی حرارت قرار دادیم و مقداری روغن زیتون داخل آن ریختیم تا گرم شود تفت میدهیم تا سرخ شود.
۴. هویجها را هم پوست میگیریم و به صورت خلالهای ۲ سانتی متری خرد میکنیم و در یک تابه دیگر با کمی روغن تفت میدهیم تا هویجها هم نرم شوند. بعد به هویجها به اندازه ۱ الی ۲ قاشق غذا خوری شکر به همراه کمی زعفران و نصف پیمانه آب اضافه میکنیم و در تابه را میبندیم تا هویجها خوب بپزد، ولی له نشوند و وقتی آب هویج بخار شد باز هم با همان روغنی که داخلش است کمی تفتش میدهیم.
۵. در مرحله بعد باید تلخی خلال پرتقال را از بین ببرید و برای این کار باید چند بار خلالها را در آب بریزید و آب آن را خالی کنید و در مرحله بعد چند بار در آب جوش بریزید و بعد از یکی دو بار قل زدن آب جوش را خالی کنید. در در مرحله آخر ۳ تا ۴ ق غ شکر و کمی زعفران داخل آن بریزید و بگذارید تا آب آن کم شود، ولی غلیظ نشود. بعد خلالها را از آب جدا میکنیم و آب آن را کنار میگذاریم تا بعدا استفاده کنیم.
۶. در مرحله بعد مرغ پخته شده را از آب خارج میکنیم و به تکههای کوچکتر میبریم و این تکهها را به تابه پیاز رنده شده و سرخ شده اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم. سپس زرشکها را هم از آب خارج میکنیم تا آب آن گرفته شود و در کنار مرغها تفت میدهیم. دقت کنید بعد از اضافه شدن زرشکها مدام هم بزنید تا زرشک نسوزد. سپس هویج و خلال پرتقال آماده شده را داخل تابه مرغها میریزیم و هم میزنیم. در این مرحله باید مواد را تست کنید تا اگر احتیاج به شیرینی بیشتری داشت به آن شکر یا همان آب شیرینی که از خلال پرتقال کنار گذاشتیم اضافه کنیم.
۷. در تابه را ببندید و اجازه دهید همه مواد به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه در کنار هم بپزند و ترکیب شوند. بعد ار ترکیب شدن مواد خلال پسته و بادام را هم از گلاب خارج میکنیم و به بقیه مواد اضافه میکنیم تا با هم مخلوط شوند.
۸. برنج را آبکش میکنیم و بعد از اینکه دم کشید و خواستیم سرو کنیم مواد شیرین پلو را به صورت لایه به لایه در ظرف مورد نظر به همراه برنج میکشیم.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/