به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دلمه انواع مختلف دارد: دلمه کدو حلوایی، دلمه بادمجون، دلمه کلم، دلمه فلفل و ... تهیه دلمه کدو حلوایی گزینه مناسبی برای شب یلدا خواهد بود. در ادامه با خواص کدو حلوایی بیشتر آشنا خواهیم شد.
مواد لازم جهت تهیه دلمه کدو حلوایی
برنج
۱ پیمانه
کدو حلوایی
۱ عدد
گوشت چرخ شده
۲۵۰ گرم
کره
۱۰۰ گرم
عسل
۱/۲ پیمانه
نمک و فلفل سیاه
به میزان لازم
دارچین، جوز هندی، زنجبیل
از هرکدام ۱ قاشق چایخوری
پیاز
۱ عدد
آب لیموترش
۱/۴ پیمانه
زرشک
۱/۴ پیمانه
روغن
به میزان لازم
طرز تهیه دلمه کدو حلوایی
برنج را با آب سرد و مقداری نمک به مدت سه ساعت خیس کنید و قبل از پخت، آب روی آن را خالی کنید.
کدو حلوایی را بشویید و خشک کنید. سرِ کدو را برش داده و داخل آن را خالی کنید.
نیمی از کره را روی حرارت غیر مستقیم قرار دهید تا داغ شود. عسل، نیمی از دارچین، جوز هندی، زنجبیل، آب لیمو و مقداری فلفل سیاه را به کره افزوده و تفت دهید. سپس از روی حرارت بردارید و دیواره داخل کدو و درِ کدو را با آن مزهدار کنید.
در قابلمهای مناسب مقداری آب ریخته، روی حرارت زیاد قرار دهید تا جوش آید. سپس برنج را داخل قابلمه حاوی آب جوش به مدت ۸ دقیقه بریزید تا نیم پز شود، سپس آبکشی کنید.
پیاز نگینی خرد شده را در تابهای حاوی مقداری روغن تفت دهید تا نرم و شفاف شود، سپس گوشت را به آن افزوده و تفت دهید، حرارت را زیاد کنید تا آب گوشت تبخیر شود.
زرشک شسته و خشک کرده و شکر را به گوشت افزوده و مخلوط کنید. نیمی از زعفران، باقیمانده دارچین، جوزهندی، زنجبیل، آب لیمو، مقداری نمک و فلفل را به گوشت اضافه کرده و مجدداً همه مواد را تفت دهید، سپس از روی حرارت بردارید.
سبزی و برنج را نیز به مخلوط گوشت اضافه کنید.
داخل کدو را با مخلوط بالا پُر کنید. درِ کدو را گذاشته و در سینی مخصوص فر قرار دهید.
باقی مانده کره را روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود و به همراه مابقی زعفران روی پوست بیرونی کدو بمالید.
سپس مواد را در طبقه وسط فر که از یک ربع قبل با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کردهاید به مدت یک ساعت و ۳۰ دقیقه قرار دهید تا کاملاً پخته شود.
دلمه را در ظرف مورد نظر قرار دهید و سرو کنید.
جهت آشنایی با طرز تهیه دلمه برگ مو به روش ترکی و آشنایی با دستگاه دلمه پیچ به سایر بخشهای آشپزی ستاره و همچنین مقاله انواع دلمه مراجعه فرمایید.
از خواص کدو حلوایی چه میدانید؟
کدوتنبل خطر ابتلا به سرطان را کاهش میدهد
کدو تنبل تقریباً به اندازه هویج حاوی کاروتنوئید است. این ترکیبات آنتیاکسیدانی برای مقابله با سرطان، بیماریهای قلبی عروقی یا آفتاب سوختگی موثرند. نتایج پژوهشهای اپیدمیولوژیک نشان میدهد رابطهای بین مصرف سبزیجات سرشار از کاروتنوئیدها و کاهش سرطان به ویژه سرطان پروستات، سینه و کولون وجود دارد.
علاوه بر این کریپتوگزانتین و آلفا کاروتن دو نوع دیگر از این کاروتنوئیدها هستند که قادرند از رشد و تکثیر سلولهای سرطانزا جلوگیری کنند. به نظر میرسد که مصرف کاروتنوئیدهای غذایی خیلی بهتر از مصرف مکمل است. توصیه میکنیم مصرف مواد غذایی نارنجی را در برنامه غذاییتان بگنجانید.
کدوتنبل برای مقابله با پیری چشمها
کدوتنبل حاوی لوتئین و زآگزانتین است. این دو رنگدانه کاروتنوئیدی برای سلامت چشمها مفیدند. این رنگدانهها مانند فیلتری در برابر نور آبی اشعههای خورشیدی عمل میکنند که برای سلامتی سلولهای شبکیه مضر هستند. در سال ۲۰۰۱ یک گروه از محققان فلوریدا ثابت کردند افرادی که میزان این دو رنگدانه بدنشان زیاد است ۸۲ درصد کمتر در معرض ابتلا به دژنراسیون ماکولای مربوط به پیری قرار میگیرند. نتایج پژوهشهای متعدد نشان میدهد مصرف زیاد لوتئین و زآگزانتین چه از طریق مصرف مواد غذایی سرشار از این رنگدانه چه از طریق مصرف مکملها میزان این دو رنگدانهی شبکیه را بالا میبرد.
کدوتنبل و قند خون
سال پیش محققان آمریکایی به این نتیجه رسیدند که عصارهی کدوتنبل میتواند به کاهش قند خون حیوانات و انسان کمک کند. اثرات مثبت کدو به کاروتنوئیدها و برخی از پُلیساکاریدهای آن مربوط میشود. البته واقعیت این است که کدوتنبل میتواند به طور جزیی قند خون را بالا ببرد که در این مورد هم جای نگرانی نیست.
کدوتنبل برای تقویت سیستم ایمنی بدن و ریهها
محققان آمریکایی بررسیهای گستردهای روی بتاکاروتن انجام داده و به این نتیجه رسیدند علاوه بر این که این ترکیبات خواص آنتیاکسیدانی دارند بلکه میتوانند به عملکرد برخی از سلولهای سیستم ایمنی بدن کمک کنند. برای همین هم باعث تقویت این سیستم میشوند.
اگر سیگار میکشید نیز میتوانید به خواص مفید کدوتنبل اعتماد کنید. به خاطر اینکه ترکیبات آنتیاکسیدانی آن به سلامت ریهها خدمت زیادی میکنند. توجه داشته باشید که برای سیگاریها مصرف بتاکاروتن موجود در مواد غذایی مفید میباشد و این افراد باید از مصرف مکمل بتاکاروتن بپرهیزند. به خاطر اینکه این مکملها خطر ابتلا به سرطان را در این افراد بالا میبرد.
منبع: ستاره
انتهای پیام/