ﺑﯿﺶ از ۵۵۰ ﻫﺰار اﺻﻞ ﻧﻬﺎل اﻧﮕﻮر ﺗﺮﮐﻤﻦ ﻧﻮع ۴ و ۶ در ﮐﺎﺷﻤﺮ ﺗﻮﻟﯿﺪ ﻣﯽ ﺷﻮد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، ﻣﺮﺗﻀﯽ ﺳﯿﺎح کشاورز و اﻧﮕﻮر ﮐﺎر ﻧﻤﻮﻧﻪ ﮐﺸﻮری در ﮐﺎﺷﻤﺮ ﮔﻔﺖ: از ﺳﺎل ۹۱ ﺗﻮﻟﯿﺪ وﮐﺸﺖ اﻧﮕﻮر ﺗﺮﮐﻤﻦ در ﺳﻄﺢ ۵ ﻫﮑﺘﺎر از اراﺿﯽ ﮐﺎﺷﻤﺮ آﻏﺎز ﺷﺪه ﮐﻪ رﻓﺘﻪ رﻓﺘﻪ ﻫﺮ ساله ۱۰ تا ۱۵ ﻫﮑﺘﺎر ﺑﻪ آن اﻓﺰوده ﺷﺪه و ﻫﻢ اﮐﻨﻮن ۵۰ ﻫﮑﺘﺎر از اراﺿﯽ کاشمر زﯾﺮ ﮐﺸﺖ اﯾﻦ اﻧﮕﻮر ﻣﯽ باشد.

اواﻓﺰود: از وﯾﮋﮔﯽ ﻫﺎی اﻧﮕﻮر ﺗﺮﮐﻤﻦ ﻧﻮع ۴ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﻧﻮع ۶ آن ﻣﯽ ﺗﻮان ﺑﻪ زود ﺑﺎزده ﺑﻮدن آن، ﺑﺪون ﻫﺴﺘﻪ ﺑﻮدن، ﺷﯿﺮﯾﻦ تر ﺑﻮدن، داﻧﻪ ﻫﺎی ﺑﯿﻀﯽ ﻣﺎﻧﻨﺪ، رﻧﮓ ﻣﺸﮑﯽ داﻧﻪ ﻫﺎ و ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺑﺮای مویز ﺷﺪن اﺷﺎره ﮐﺮد اﻣﺎ در ﻣﻘﺎﺑﻞ اﻧﮕﻮر ﺗﺮﮐﻤﻦ ﻧﻮع ،۶ دﯾﺮرَس است و ﻫﺴﺘﻪ دار ﺑﻮدن آن، ﺷﯿﺮﯾﻨﯽ وﻗﻨﺪ ﮐﻤﺘﺮ، ﺗﻮﻟﯿﺪ۶ ﺑﺮابری اﯾﻦ ﻣﺤﺼﻮل ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﻧﻮع ۴ وداﻧﻪ ﻫﺎی ﮔﺮد آن اﺷﺎره ﮐﺮد.
 
ﺗﻮﻟﯿﺪ اﻧﮕﻮر و ﻧﻬﺎل اﻧﮕﻮر ﺗﺮﮐﻤﻦ با ویژگی های خاص در ﮐﺎﺷﻤﺮ

این کشاورز نمونه ادامه داد: اﻧﮕﻮر ﺗﺮﮐﻤﻦ ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺑﺮای همه اقلیم های آب و هوایی از جمله ﮐﻮﻫﺴﺘﺎﻧﯽ، ﮐﻮﯾﺮی وﺧﺸﮏ اﺳﺖ و به دلیل داﺷﺘﻦ وﯾﮋﮔﯽ های ﺷﺎﺧﺺ مثل  ﭘﻮﺳﺖ ﺿﺨﯿﻢ، ﻣﺎﻧﺪﮔﺎری ﺑﺎﻻ و ﻧﺪاﺷﺘﻦ آﻓﺖ اﺳﺖ وﻫﻤﭽﻨﯿﻦ نسبت ﺑﻪ اﻧﮕﻮر ﻫﺎی دیگر۵۰ درﺻﺪ ﮐﻢ ﺗﺮ ﺑﻪ آب ﻧﯿﺎز دارد.

سیاح ﻣﻮرد ﺻﺎدرات اﯾﻦ ﻣﺤﺼﻮل بیان کرد: از اﯾﻦ اﻧﮕﻮر در ﻫﺮ ﻫﮑﺘﺎر ﺣﺪود ۴۰ تا ۵۰ ﺗﻦ ﺑﺮداﺷﺖ ﻣﯽ ﺷﻮد ﮐﻪ ﺑﻪ ﮐﺸﻮر ﻫﺎی روﺳﯿﻪ و اﻣﺎرات ﺻﺎدر ﻣﯽ ﺷﻮد.
 
ﺗﻮﻟﯿﺪ اﻧﮕﻮر و ﻧﻬﺎل اﻧﮕﻮر ﺗﺮﮐﻤﻦ با ویژگی های خاص در ﮐﺎﺷﻤﺮ

او تصریح ﮐﺮد: ﺑﺎ در ﺧﻮاﺳﺖ ﺟﻬﺎد ﮐﺸﺎورزی و ﺑﺎ ﻫﺪف ﮐﻮﺗﺎه ﮐﺮدن دﺳﺖ ﺳﻮدﺟﻮﯾﺎن اﯾﻦ ﻣﺤﺼﻮل ﮐﻪ ﻧﻬﺎل اﻧﮕﻮرﻫﺎی ﻣﺸﮑﯽ را ﺑﻪ ﺟﺎی ﻧﻬﺎل اﻧﮕﻮر ﺗﺮﮐﻤﻦ ﺑﻪ ﻓﺮوش ﻣﯽ رﺳﺎﻧﺪﻧﺪ از ﺳﺎل ۹۷ ﺷﺮوع ﺑﻪ ﺗﻮﻟﯿﺪ ﻧﻬﺎل اﻧﮕﻮر ﺗﺮﮐﻤﻦ ﮐﺮده ام.

این باغدار نمونه تاکید کرد: در ﺳﺎل اول ۴۰۰ ﻫﺰار ﻧﻬﺎل و اﻣﺴﺎل ۵۵۰ ﻫﺰار ﻧﻬﺎل ﺗﻮﻟﯿﺪ ﺷﺪه اﺳﺖ و ﭘﯿﺶ ﺑﯿﻨﯽ ﻣﯽ ﺷﻮد ﺳﺎل آﯾﻨﺪه به ﺗﻮﻟﯿﺪ ۱ ﻣﯿﻠﯿﻮن ﻧﻬﺎل ﺑﺮﺳﯿﻢ ﮐﻪ اﯾﻦ رﺷﺪ ۲۵ در ﺻﺪی ﯾﮏ ﺟﻬﺶ ﺗﻮﻟﯿﺪ محسوب می شود.
 
ﺗﻮﻟﯿﺪ اﻧﮕﻮر و ﻧﻬﺎل اﻧﮕﻮر ﺗﺮﮐﻤﻦ با ویژگی های خاص در ﮐﺎﺷﻤﺮ

ﺳﯿﺎح اﻇﻬﺎر ﮐﺮد: در اﯾﻦ نهالستان ۳۵  ﻧﻔﺮ ﺑﻪ ﻃﻮر ﻣﺪاوم ﻣﺸﻌﻮل به ﮐﺎر ﻫﺴﺘﻨﺪ و  ارزش  ﻧﻬﺎل ﻫﺎ نیز ﺳﺎﻻﻧﻪ به ۳۵ ﻣﯿﻠﯿﺎرد ﺗﻮﻣﺎن ﻣﯽ رﺳﺪ و  اﯾﻦ ﻧﻬﺎل ﻫﺎ ﺑﻪ ﺳﺮاﺳﺮ ﮐﺸﻮر عرضه ﻣﯽ ﺷﻮند.

اﻧﺘﻬﺎی ﭘﯿﺎم// م. د
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.