به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، ییفان (Yi Fan) و هو وایفنگ (Hu Weifeng) هر دو ۴۲ ساله بودند، در حین درمان بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستان مرکزی ووهان در ماه ژانویه خودشان به این ویروس مبتلا شدند.
جالب است که دکتر ییفان (Yi Fan) و هو وایفنگ (Hu Weifeng) هر دو همکاران لی ونلیانگ (Li Wenliang) بودند و بیماری هر دو پزشک در ۱۸ ژانویه تشخیص داده شد.
لی ونلیانگ، پزشک جوان چینی بود که نخستین بار در سیام ماه دسامبر سال گذشته نشانههای ظهور کرونا ویروس را هشدار داد و خود در ۷ فوریه سال جاری بر اثر ابتلا به این ویروس درگذشت.
پزشک معالج این دو پزشک بیمار ادعا کرد که رنگ غیرطبیعی پوست آنها در اثر عدم تعادل هورمونی پس از ویروسی شدن کبد ایجاد شده است.
به گفته تلویزیون چینی CCTV، آنها ابتدا به بیمارستان ریوی ووهان برده شدند و سپس به بیمارستان تانگجی (Tongji) شعبه بیمارستان Zhongfa Xincheng منتقل شدند.
دکتر یی فان، متخصص قلب، روز دوشنبه در گفتگو با CCTV از بهبودی کامل خود خبر داد. این پزشک پس از گذشت ۳۹ روز که به دستگاهی به نام پشتیبانی _ زندگی (ECMO) وصل بود، کووید ۱۹ را شکست داد.
ECMO یک روش پشتیبانی جدی از زندگی است که با وارد کردن اکسیژن به خون در خارج از بدن، عملکرد قلب و ریهها را جایگزین میکند.
دکتر یی اعتراف کرد که مبارزه با این ویروس کشنده تا حدی به او آسیب وارد کرده است.
او گفت: وقتی برای اولین بار به هوش آمدم و از وضع خودم مطلع شدم، احساس ترس کردم و اغلب شبها کابوس میبینم.
دکتر یی در تلاش است بر موانع روانی غلبه کند، وی اکنون در یک بخش عادی تحت مراقبت قرار گرفته است.
دکتر ژان پزشک معالج این دو پزشک بیماری در پکن درمان این دو پزشک را انجام داده و قبل از ترک ووهان، دکتر ژان و تیمش بر روی این دو بیمار بررسی کردند.
اما دکتر هو از ۷ فوریه تا ۲۲ مارس تحت آزمایش ECMO قرار گرفت و توانایی صحبت را در ۱۱ آوریل را دوباره بدست آورد. او هنوز در بخشهای مراقبتهای ویژه در همان بیمارستانی که دکتر یی بستری است، تحت مراقبت قرار دارد.
لی شاشنگ (Li Shusheng) یک متخصص اورولوژی و از پزشکان معالج آنها اعتقاد دارد که که تیرگی رنگ پوست هر دوی این پزشکان در نتیجه مصرف نوعی دارویی که در ابتدای درمان دریافت کرده بودند، که موجب تیرگی پوست آنها شد.
او افزود: یکی از عوارض استفاده از این داروها تیره شدن رنگ پوست است.
دکتر لی انتظار داشت پس از بهبود عملکرد کبد این دو پزشک بیمار رنگ پوست هر دو پزشک به حالت عادی برگردد.
سونگ جیانکسین (Song Jianxin)، متخصص بیماریهای عفونی در دانشگاه علم و فناوری هواژانگ، گفت: اعضای بدن این دو مرد در طول دوران مبارزه با کروناویروس آسیب دیده است و آهنی که باید در کبد آنها ذخیره میشد، به جای کبد به رگهای خونی آنها انتشار پیدا کرده است؛ زیرا که اندامهای بدن آنها کارایی مناسب خود را نداشتهاند. افزایش سطح آهن میتواند به تغییر در رنگ پوست و افزایش رنگدانههای صورت منجر شود.
بیشتر بخوانید:
فردی که سرفه میکند الزاما کرونا ندارد
بهترین راه برای کشتن ویروس کرونا چیست؟
انتهای پیام/
منم میخام چشام آبی شه...
در ضمن آهن در قلب و کبد رسوب میکند نه داخل رگ
من هم وحشت کردم چه برسه به خود این دو بیمار
انشا الله این مشکل براشون رفع بشه