مرتضی مکی، کارشناس مسائل اروپا و آمریکا در گفتوگو با خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به تاثیر کرونا بر روابط دیپلماتیک گفت: کرونا همه جهان را درگیر کرده و اکنون به نوعی تمام کشورها در حال مبارزه با این بیماری هستند و مفهوم اهمیت بهداشتی و نظام درمانی به یک موضوع پر اهمیت برای جهان تبدیل شده است.
او افزود: شیوع این بیماری تبعات سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، ورزشی و ... را در پی خواهد داشت. در این میان نظریه پردازان نیز دیدگاههای متفاوتی درباره جهان پس از کرونا مطرح کردهاند و معتقدند همه گیری این بیماری بر روی روابط دیپلماتیک نیز اثر جدی خواهد گذاشت.
مکی با اشاره به اثر کرونا بر پروژه همگرایی اروپایی اظهار کرد: پروژه همگرایی اروپایی که یکی از موفق ترین نمادهای همگرایی در جهان بود، اکنون تحت تاثیر این بیماری قرار گرفته و با توجه به اینکه همه کشورها به فکر تامین امنیت بهداشتی و نظام درمانی خودشان هستند، اما و اگرهای زیادی را در کشورهای اروپایی ایجاد کرده است.
بیشتر بخوانید: آسیاییها در عرصه کمک رسانی گوی سبقت را از غرب ربودند
این کارشناس مسائل اروپا و آمریکا اضافه کرد: نوع رکودی که پس از کرونا در جهان فراگیر می شود روابط سیاسی میان کشورها را نیز تحت تاثیر زیادی قرار می دهد؛ اکنون هم گفته می شود جایگاه ایالات متحده، اروپا و یا چین پس از کرونا تحت تاثیر قرار خواهد گرفت که در این بین میتوان به کاهش قدرت و جایگاه آمریکا و چین اشاره کرد.
او با اشاره به تاثیر کرونا بر جایگاه سیاسی و قدرت کشورها، تصریح کرد: اینکه این کشورها چگونه می خواهند روابط سیاسی و دیپلماتیک خود را پس از کرونا ترمیم کنند هنوز در سطح نظریه مطرح است؛ به هر حال پس از گذر از این شرایط بیماری کرونا به عنوان نقطه تحول در روابط دیپلماتیک کشورها مطرح خواهد شد؛ البته هنوز نقاط مبهم زیادی در این رابطه وجود دارد.
انتهای پیام/