سعید سعیدیان رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران در گفتوگو با خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به امضافروشی توسط برخی از مهندسان اشاره کرد و گفت: این موضوع در بخشهایی از حوزههای ساختوساز وجود دارد که در مقایسه با سالهای گذشته بسیار کاهش داشته است اما باید با اصلاح بخشنامهها به صورت کامل ریشهکن شود.
او ادامه داد: یکی از مهمترین برنامهها و اولویتهای سازمان نظام مهندسی رفع امضا فروشی است که سعی داریم به صورت جدی با آن برخورد کنیم.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران با اشاره به اینکه سازمان نظام مهندسی به تنهایی قادر به برخورد جدی با این معضل در حوزه مهندسی کشور نیست، افزود: جلوگیری از امضا فروشی باید با همکاری تمامی دستگاهها از جمله وزارت راه و شهرسازی انجام شود که این امر در ابتدا نیازمند اصلاح دستورالعملها و بخشنامههایی است که از گذشته در این حوزه وجود داشته است.
بیشتر بخوانید: امضاء فروشی در نظام مهندسی باید شفاف سازی شود
سعیدیان توضیح داد: بسیاری از مسائلی که هم اکنون در حوزه امضا فروشی مشاهده میشود مربوط به دستورالعملها و بخشنامههایی است که از قبل وجود داشته است و این آیین نامهها و دستورالعملها اجازه میدهند که یک فرد و یا مهندس اقدام به فروش امضا کند و یا از طریق خرید و فروش پروانهها و نقل و انتقالات آنها به چنین اقداماتی دست بزند.
او اظهار کرد: این بخشنامهها نیاز به اصلاحات گستردهای دارند و باید اصلاحات آن توسط وزارت راه و شهرسازی انجام شود و در صورتی که این موضوع به فراموشی سپرده شود، باعث ایجاد مشکلات بسیار زیادی در حوزه ساخت و سازهای کشور خواهد شد، بنابراین باید این اقدامات در حوزه نظام مهندسی به صورت کامل رفع شود.
رئیس سازمان نظام مهندسی استان تهران افزود: یکی از مهمترین برنامههای این سازمان در شرایط کنونی کشور ارائه خدمات غیرحضوری به مهندسان و یا سازندگان مسکن است تا از این طریق شاهد ایجاد مشکلات در حوزه مهندسی کشور نباشیم.
سعیدیان بیان کرد: صدور شناسنامه فنی و ملکی ساختمان برای متراژهای زیر ۲ هزار متر و اصلاح آیین نامهها و شیوههای اجرای قانون نظام مهندسی کشور و همچنین رفع معضلی به نام امضا فروشی از مهمترین برنامههایی است که در حوزه نظام مهندسی در دستور کار قرار خواهد گرفت.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران در پایان تاکید کرد: ممکن است امضا فروشی تنها در یک یا دو بخش انجام شود و ما نمیتوانیم این موضوع را به تمامی مهندسان ارجاع دهیم اما باید همان یک یا دو موردی که در برخی از بخشها دیده میشوند به صورت کامل برطرف شوند.
انتهای پیام/
رئیس نظام مهندسی استان کرمانشاه گفت: حضور مهندس ناظر در مراحل مختلف ساخت و ساز از طریق تعریف جی.پی.اس با یک لینک ارتباطی بین نظام مهندسی و شهرداری به زودی به مرحله اجرا میرسد.
مهندسان شاغل و بازنشسته به قدری تخفیفات نجومی میدن که شاید باورتون نشه اما همین مهندسین محترم ساختمانهای تا سه طبقه رو متری 2000 الی 4000 تومان طراحی (سازه + معماری) میکنن!!!
به نظرتون چطوری میشه با این شاغلین و بازنشسته ها رقابت کرد و از حوزه مهندسی درآمد کسب کرد؟
یکی از پیشکسوتان شاغل تمام وقت حوزه مهندسی که پایه ارشد هستن به بنده گفتن درآمد من در دهه 1380 با همان متراژ از دهه کنونی بیشتر بود !!! یعنی تعرفه ها متناسب با تورم و ... بود و میزان حضور شاغلین کمرنگ تر بود.
جلسه مبانى قيمت گذارى تعرفه خدمات مهندسى ساختمان با حضور مسئولان و کارشناسان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان ایران، جلسه مبانى قيمت گذارى تعرفه خدمات مهندسى ساختمان با شرکت مشاور شهریگ و با حضور کارشناسان حوزه معاونت امور مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی و اعضای هیات رئیسه شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان برگزار شد.
در این جلسه مبانى قيمت گذارى تعرفه خدمات مهندسى ساختمان بحث و بررسی شد.
بر اساس ماده 117 ایین نامه اجرایی قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان، این اقدام به منظور یکسان کردن روش ها و ایجاد وحدت رویه و جلوگیری از تعارضات در تهیه و تنظیم مبانی قیمت گذاری خدمات مهندسی صورت می گیرد.
١)مدت زمان تصدى سمت هاى هيات رئيسه
٢)ممنوعيت تصدى سمت هاى اجرايى سازمان توسط اركان
٣)تغيير اقامتگاه اشخاص حقيقى و حقوقى عضو سازمان
٤)ممنوعيت عضويت پرسنل شاغل وزارت راه و شهرسازى در اركان سازمان
٥)الزام داشتن پروانه اشتغال معتبر در زمان تصدى اركان سازمان
٦)اختيار انتخاب طراح و آزمايشگاه و مجرى توسط مالك
٧)تناسب تعداد اعضاى هيات مديره هر استان با تعداد اعضاى هر رشته
٨)ممنوعيت تصدى همزمان سمت هاى اركان سازمان
٩)مرجع رسيدگى به تخلفات حرفه اى اركان سازمان
١٠)ممنوعيت تصدى بيش از يك شغل و سمت هاى داراى تعارض منافع
✍ نقدی بر شیوه نامه پیشنهادی شورای مرکزی در خصوص ظرفیت اشتغال بکار مهندسی ، طراحی و نظارت اشخاص حقیقی و حقوقی :
✍ کاهش ظرفیت اشتغال برای کارمندان دولت به جهت فراهم آوردن فرصت شغلی برای اعضایی که بصورت حرفهای و تمام وقت در آن حوزه مشغول به فعالیت میباشند .
✍ منع اشتغال به کار برای شاغلین در ادارات و یا سازمانها ، در حوزه نظارت و اجراء
✍ اعمال بخش نامه تعارض منافع صادره از وزارت مسکن در شیوه نامه فوق جهت ارتقاء حرفهای خدمات فنی مهندسی .... ✏️
وقت بخیر
متاسفانه خبر جدیدی جز رواج ناعدالتی و عدم شفافیت نیست.
انشاءالله اگر عمری باشه همزمان از مجلس آتی + وزارت دادگستری مسائل و مشکلات رو منعکس و پیگیری خواهیم کرد تا دستگاههای مربوطه یکبار برای همیشه به حوزه نظام مهندسی ها ورود کنند و مسائل و مشکلات جامعه مهندسی نیم میلیون نفری کشور رو حل و فصل کنند و شفافیت و عدالت را، فرد به فرد مهندسین در رشته های هفتگانه ساختمان در تک تک شهرهای کشور عزیزمان ایران اسلامی مشاهده کنند و اینگونه نباشد که یک عده قلیل ذینفع بوده و برای اکثریت جامعه مهندسی در مجامع عمومی که 99 درصد ذینفعان حاضر میشن تصمیم گیری کنند.
✍ در بند ۳-۲ ، ۳-۳ ، ۳-۴ قبول اشتغال نیمه وقت و همچنین عدم ضرورت حضور سایر اعضاء در شرکت و افزایش سهمیه حقوقی تنها به صرف ارائه پروانه شخص حقیقی به سازمان ... مهر تایید به عملکرد همکارانی است که مبادرت به اجاره پروانه میکنند ...
راه و ترابری که شاغل در شرکت کیسون هست همزمان بتواند مجری گری هم کند جز امضافروشی ؟؟
✅ خبر خوش به اعضای نظام مهندسی / تمام رستهها و مشاغل ساختمانی ساماندهی میشوند.
عضو هیأت رئیسه شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان ایران از در دستور کار قرار گرفتن طرحی خبر داد که درصورت تصویب در هیات دولت، تمام رستهها و مشاغل ساختمانی در قالب واحدها و اتحادیههای صنفی ساماندهی میشوند.
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان ایران، مهندس مجید جی افرام، آیین نامه نظام صنفی کارهای ساختمانی را ضرورت همیشگی صنعت ساختمان عنوان کرد و گفت: براساس ماده ۲۹ قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان، تدوین این آیین نامه با مشارکت و همکاری شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان، وزارت راه و شهرسازی، وزارت صنعت و معدن و تجارت و اتاق اصناف کشور در دستور کار قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه انتظار میرود با تصویب هیات دولت در آیندهای نه چندان دور شاهد اجرایی شدن آیین نامه نظام صنفی کارهای ساختمانی باشیم، اظهارداشت: با اجرای این برنامه، تمام رستهها و مشاغل ساختمانی در قالب واحدها و اتحادیههای صنفی ساماندهی میشوند.
جی افرام، نظارت جدی و دقیق بر عملکرد اشخاص و واحدهای صنفی، احراز هویت و ایجاد بانک اطلاعات آنها، تعقیب و برخورد قانونی با متخلفان، برگزاری دورهها و آزمونها و اعطای گواهینامههای صلاحیت حرفه ای، تعیین تعرفه و ایجاد وحدت رویه در اعمال نرخ حق الزحمهها را از جمله مزایای این طرح برشمرد.
عضو هیأت رئیسه شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان ایران با یادآوری اینکه طراحی، نظارت، اجرا، مصالح و عوامل اجرایی؛ ارکان مهم چرخه ساخت هستند، تاکید کرد: عوامل اجرایی واجد صلاحیت اعم از کارگران ماهر، معماران تجربی، تکنسین ها و... به عنوان یکی از مهمترین حلقههای ساخت وساز، تاثیر عمیقی در افزایش عمر و کیفیت ساختمان، ارتقای بهره وری ملی، سهولت بهره برداری و آسایش ساکنین دارد؛ بنابراین ساماندهی تشکیلات و تنسیق امور ذینفعان این حوزه ضرورتی اجتناب ناپذیر بوده وهست.
به گفته وی، هرچند تاکنون به استناد قانون نظام صنفی در رابطه با بسیاری از صنوف ساختمان فعالیتهای بسیار ارزنده، اما غیر منسجمی انجام شده ولی کافی نبوده و بالاخص با توجه به گسترش تکنولوژی و مشاغل تخصصی در پروژههای ساختمانی و لزوم وجود افراد حرفهای و متخصص مربوط به این مشاغل، تدوین سند و اجرای برنامهای جامع و فراگیر در این زمینه ضروری است
مجری که مسلط بر پروژه و نقشه باشد موفق است نه مجری که فقط حضور فیزیکی داشته باشد.
نظر به بند ۲۹_۱ مبحث دوم مقررات ملی ساختمان در خصوص شاغلین تمام وقت به استحضار میرساند ، این کمیته از کارمندانی که اقدام به ثبت قراداد مجری نمایند در شورای انتظامی طرح دعوی خواهد نمود .
لذا لازم است بعرض برساند ، کلیه عواقب ناشی از این امر که بعلت پر کردن فرم خود اظهاری مبنی بر عدم اشتغال دائم در سازمانها ، نهادهای دولتی و خصوصی میباشد ، بعهده خود شخص خاطی است.
کمیته مجریان ذیصلاح استان همدان
نظر به بند ۲۹_۱ مبحث دوم مقررات ملی ساختمان در خصوص شاغلین تمام وقت به استحضار میرساند ، این کمیته از کارمندانی که اقدام به ثبت قراداد مجری نمایند در شورای انتظامی طرح دعوی خواهد نمود .
لذا لازم است بعرض برساند ، کلیه عواقب ناشی از این امر که بعلت پر کردن فرم خود اظهاری مبنی بر عدم اشتغال دائم در سازمانها ، نهادهای دولتی و خصوصی میباشد ، بعهده خود شخص خاطی است.
کمیته مجریان ذیصلاح